NBA,NBDL ve Euroleague liglerinde kısa bir araştırma yaptıktan sonra 5 numarada Cemal'le süre paylaşabilecek birkaç pivot buldum.Hepsini teker teker yazıyorum.
Sean Marks:New Orleans Hornets sezonu açtığından beri hiçbir maçda oynamamış.NBDL'e gitmezse Avrupa'dan aldığı tekliflere bakar.Yaşı ilerlesede [34] ortalama 18 dakika oynayıp Cemal'in yedeği olmayı kabul edecek pozisyonda.
Brian Skinner:Sean Marks'la aynı durumda.Clippers'da sezon başından beri oynamıyor.İlerlemiş yaşı [33] ve 1 yıldır doğru düzgün basketbol oynaması sebebiyle burun kıvırılacak bir isim olsada,fiyatı ve durumu bakımından bize gelebilecek bir isim.
Dwayne Jones:NBDL'de oynuyor.Geçen yıl ki Efes Pilsen bozgunundan sonra ağzı yanmış olabilir ama NBA'e gitme şansı şu haliyle yok.Tam bizim ihtiyacımız olan uzun ve atletik pivot.
Nick Lewis:NBDL'in önemli pivotlarından biri.Hareketliliği ve skorerliğinin yanında işin savunma kısmınıda çok iyi yapıyor.Tanımıyanlar için en kısa tanımıyla Josh Heyvelt'in daha kalın ve daha reboundcu versiyonu diyelim.Daha NBA radarına giremedi.Avrupa'ya sıcak bakacak durumda.
Sasha Kaun:CSKA Moskova'da hemen hemen hiç süre almıyor ve mutsuz olduğu biliniyor.Özellikleri itibariyle Cemal'in tıpatıp aynısıda olsa pivot ihtiyacımızdan alınması gereken oyunclardan biri.
Bu oyuncular eğer bütçe tamamen kullanılmamışsa rahatlıkla alınabilecek oyuncular.Bağıra bağıra alınmasını istediğimiz Jermareo Davidson'ın Daruşşfaka'ya gidişini izleyen teknik yönetim, umarım bu ve bunun gibi oyuncuları izliyordur, çünkü taraftar olarak biz pota altı yetersizliğinden bir maç daha kaybetmek istemiyoruz!