İstatistiklerin yorum katmadan ve diğer istatistiklerle birleştirilmeden ne kadar aldatıcı ve anlamsız olduğunun bir örneğini daha gördük.
A Grubu 1.'si Ros Casares finalist, A Grubu 2.'si Galatasaray finalde 5. ve A Grubu 3.'sü Ekaterinburg finalde 3. oldu.
B Grubu 1.'si Fenerbahçe finalde 4, B Grubu 4.'sü Beretta Familia ise finalde 7. oldu.
C Grubu 1.'si Spartak Moskova finalde 6, C Grubu 2.'si Wisla Can Park finalde 8. ve C Grubu 4.'sü Rivas ise diğer finalist.
Ne demeye mi çalışıyorum? Ben hiç bir basketbol yorumcusunun Fenerbahçe buraya namağlup geldi demek yerine Fenerbahçe buraya avantajlı bir gruptan rahatça geldi dediğini duymadım. Gözümden kaçan bir platformda dile geldiyse tenzih ederim. Ancak namağlup gelmek ile sıkı bir gruptan gelmek arasındaki fark çok es geçildi. Ayrıca Fenerbahçe'yi de asla küçümsemiyorum. Bilakis daha grup aşamasında finali Ros Casares, Galatasaray, Fenerbahçe üçlüsünden ikisinin oynayacağı ben dahil hemen herkesin aklından geçmiştir. Burada yılın sürprizini yapan Ricas Ecopolis oldu. Galaksiler arası şampiyonluk finallerine bile gitsek GS & FB maçının stresinden kafamızı kaldırabileceğimizi sanmadığımdan bir dahaki finallere iki takımımızın birden katılmasını pek arzu etmiyorum.