Bu transferi eleştiren birisi olarak transferin son günleri takımlarının bıraktığı daha iyi alternatifleri ve gittikleri takımları yazayım hemen :
Oguchi Onyewu-Malaga'ya gitti.Sanırım alınması imkansız bir isim değildi bizim için.
Dedryck Boyata-City kendisini Twente'ye kiraladı.Kiralama seçeneği açısından olabilirdi.
Stefan Savic-Yine City Fiorentina'ya gönderdi.Genç,diri maliyeti fazla olmayacak faydalı bir stoper olabilirdi.
Bana göre bu 3 ismin olma ihtimali çok yüksekti Galatasaray için.Ama bırakın almayı ilgilenmemişizdir bile.Daha birçok stoper transferi var son gün gerçekleşen ve ben kendimce kaliteli olanları yazmaya çalıştım.En basitinden Onyewu'yu alsak kim eleştirebilirdi ?
He bir de Kolo Toure gerçeği var.İlgilendiğimizi dünya aleme duyurduk.Bahsettiğim isimlerden ve Cris'ten 3-5-10 artık kaç gömlek derseniz o kadar fazlası olan bir oyuncu.Kesinlikle almamız gerekiyordu.Alamadık.
Bütün bu olanları toparlarsak sanırım Cris transferini eleştirmek için yeterli sebepler ortaya çıkıyor.
Onyewu dediğin adam evlerden ırak. Arada neredeyse 5 yaş olmasına rağmen Cris ondan daha hareketli daha hızlı bir oyuncu. Devamlılık desen keza Cris tur bindirir.Onyewu en iyi zamanında Milan'dan tefe koyulup def edildi. Oysa Cris dediğin adam 8. yılını bitirdi Lyon'da.
Boyata'ta ve Savic'i sen kariyerlerinin bu parlama noktasında Türkiye'ye gelmeye ikna et 2 günde daha ağzımı açıp futbol konuşmam.
Herşeyden öte Fatih Terim'in istediği tarz defans oyuncusunu anlamış değilsin defansa 'LİDER' olacak oyuncu istendi. Yoksa ilk 11 için Dany-Semih ikilisinde arada fark olup olmadığı mechul olan Boyata ve Savic ve daha kötüleri olan Onyewu istenmedi, önce bunu anlayalım.
Cris'in oynadığı 28 maçı adamdan saymayıp birde ''5 sezonda 1 kez 20 maçı geçmiş'' diyipte sonra ligte hepi topu 14 maç yapmış Boyata'yı, ve yine ligte 11 maç yapmış Savic'i bu lider rolü için uygun görüp Ujfa'nın eksiğini doldurur diyorsan Mertcan ya Ujfa çok basit oyuncuymuş yada LİDERLİK denilen şey gereksiz, önemsiz,saçma bir algı.
Hee bahsettiğin isismlerin hiç birir Cris'ten2 gömlek bile üstün değil hatta Cris'in kalitesinin,kariyerinin yakınına bile gelemeyecek adamlar. Birtek Kolo bu konuda istisna yaratacak bir oyuncuydu onunlada ilgilendiğimizi Terim bile açıkladı demek bir sebepten bu transfer gerçekleşmedi Kolo'nun istediği 3 yıllık sözleşme ve yıllık 3 milyon avro gibi bir sebep mesela