2013-2014 Transfer Sezonu

Emre Can Leverkusen'le dort seneligine anlasmis. Sampiyonlar Ligi takimiyiz, hocanin cok istedigi boyle bir yetenegi - ustelik Turk- Leverkusen'e kaptiriyoruz. Bu transfer doneminde hocanin isteklerini yapmakta cok yetersiz kadli yonetim. Hoca aylardir basina konusmuyor. Umarim bir sikinti yoktur. Unal Aysal gibi rasyonel ve her isi plan programla yapan bir baskana da " iman gucu "muze guveniyoruz gibi bir aciklamayi yakistiramadim.

Riera bu sene çok başımızı yakacak çok. O adamı sol bekte gördüğümüzde gidip bi şükür namazı kılmamız lazım. Adam ileride durmaktan geriye bile bakmıyor. Napoli maçında 2, Malaga maçında 1 gol onun yüzünden gördük. Daha nicelerini de kaçırdı rakipler. Allah yardım etsin o bölgeye ne diyeyim. Riera bölgesinde devşirme olmasından dolayı mıdır bilemem ama iyi felan oynamıyor. Rezil oynuyor hatta.

Riera'nın hücum yönüne kimse laf edemez ama ''bek'' değil işte sorun o. Sol beke gerçek bir sol bek aldıgımız zaman farkı daha iyi anlarız. İyiki kadromuz tam oturmuş da bu yaz saç baş yolmadık. Sol bek eksiği var sadece.

benim fikrim de sol bek eksikliğimiz oldugu yönünde ama bence cok geç kaldık, alabileceğimiz oyuncular Riera'dan iyi katkı verecek mi bilmiyorum. ayrıca takımda yaratıcı, kanat oyuncusu eksiği oldugunu düşünen bir tek ben mi varım

Emre Can Leverkusen'le dort seneligine anlasmis. Sampiyonlar Ligi takimiyiz, hocanin cok istedigi boyle bir yetenegi - ustelik Turk- Leverkusen'e kaptiriyoruz. Bu transfer doneminde hocanin isteklerini yapmakta cok yetersiz kadli yonetim. Hoca aylardir basina konusmuyor. Umarim bir sikinti yoktur. Unal Aysal gibi rasyonel ve her isi plan programla yapan bir baskana da " iman gucu "muze guveniyoruz gibi bir aciklamayi yakistiramadim.

Ağabey aynı sorun diğer şubelerimizde de var.
Erkek Basketbol Şubesi'nde Ergin Hoca'nın ve Bayan Basket takımımızda da Ekrem Hoca'nın istedikleri olmadı.
Fatih Hoca'nın istekleri gerçi yabancı kontenjanına kaldı ama yerlilerden dolayı diyorum.
Bütçe kısıtlamaları bütün şubelerimizde var sanırım.

Mehmet Batdal'ın İBB'ye Transferi Hakkında Açıklama

Profesyonel oyuncularımızdan Mehmet Batdal'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'ne transferi için anlaşmaya varıldı. Bu transferin karşılığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü amatör futbolcularından İbrahim Demirbağ, Kulübümüze transfer edildi.

Galatasaray Sportif A.Ş.'nin KAP'a gönderdiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Profesyonel futbolcularımızdan Mehmet Batdal'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneği'ne (İBB) ve karşılığında İBB amatör futbolcularından İbrahim Demirbağ'ın Kulübümüze (Galatasaray Sportif A.Ş.) transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Kim bu İbrahim Demirbağ. Nasıl bir oyuncudur ?

İbrahim Demirbağ 15 yaşında bi oyuncu. alt yapıya yapılmış bi transfer yani. forvet mevkisinde oynuyor ve geçen sene çok başarılı bir sezon geçirmiş. ancak geçen sene attığı bazı tweetler başını ağrıtmaya devam edecek gibi

İbrahim Demirbağ altyapıya yapılmış bir transfer.Genç oyuncu,izlemedim tabi ki ama potansiyelli deniliyor.Daha önceden attığı tweetler ise pek affedilir cinsten değil,başını ağrıtır ve ileride hep bu malzeme kendisinin önüne konulur.

benim fikrim de sol bek eksikliğimiz oldugu yönünde ama bence cok geç kaldık, alabileceğimiz oyuncular Riera'dan iyi katkı verecek mi bilmiyorum. ayrıca takımda yaratıcı, kanat oyuncusu eksiği oldugunu düşünen bir tek ben mi varım

takımda yaratıcı, kanat oyuncusu eksikliği yıllardır var. daha önce dedigim gibi keitadan sonra bu takımda malesef ''kanat'' oyuncusu olmadı. yalnız değilsiniz herkes farkında ama yönetimden hala hamle yok, farfan için o kadar sevinmiştik o da olmadı.

Galatasarayın en iyi dönemin de bile sol bekimiz orta sahadan devşirme ergün penbe idi. Galatasaraya sol kanat almamak köklü bir gelenek heralde. Hakan ünsal bile orta saha olarak başladı yokluktan beke kaydı.

Riera oynamazsa da muhtemelen Yine Orta sahadan devşirme erman ile devam ederiz. Çok zor ve imkansız birşey çünkü sol kanat almak..

Hadi herşeyi geçtim. Yahu yabancı sınırlaması geldi artık geçen seneden de belliydi. Sürekli bunun üzerinden demogoji yapmak yakışmıyor bize. Yabancı sınırlaması geldi diye transfer yasağı da gelmediya. Elmander riera ile yolları ayırıp hatta danny kiralayıp safkan bir sol bek transfer etmek bu kadar mı zor bu kadar mı imkansız. Iraklı bir oyuncuyu bile rizeye kaptırıyorsun bayernin b takımın da bile oynayamayan 19 yaşın daki bir oyuncu için aylarca mücadele verip alamıyorsan bu iş artık farklı bir4 duruma giriyor

Galatasaray'ın şu an ki beki Albert Riera'dır. Aslanlar gibi mücadele etmektedir. Bence gayet iyi. Asıl sorun bek transferi değil de kanat transferiymiş gibi geliyor bana. Yönetimin o bölge için sınıfta kaldığı düşüncesindeyim.

Porto maçına bakarsak:
-Hakan Balta, Hamit ve Dany ilk 11 oyuncusu değil.
-Drogba bir efsane, Sneijder çok akıllı.
-Melo bu sene yine yüzümüzü güldürecek.
Tek forvet sistem iyi ama sağ açık olmadan olmaz. Hamit atakları öldürüyor.
Sağ açık ve sol bek transferleri gerekli ve önemli.
Bu arada 2 penaltı kaçırdılar. Bu sene penaltılara dikkat etmek gerek.

Dany hazırlık maçlarının en istikrarlı oyuncusu. Her maç penaltı yaptırıyor. :D

Bugün özellikle ikinci yarı çok iyi oynadık. Şans da yanımızdaydı. Tabi Porto'nun kadrosunu tanımıyorum. As takımla mı çıktılar; gerçek güçleri bu mudur; bilemiyorum. Ancak diğer maçlara göre daha derli toplu bir görüntü çizdik. Fatih Hoca'nın STSL provası yapmasını bekliyordum; ama o 8 yabancı ile başlayarak ŞL provası yaptı. Umarım gelecek maçlarda 6 yabancılı bir kadro da dener.

----Muslera---
Eboue -- Semih -- Chedjou - - Solbek

------Selçuk -- - Melo -- -

Kanat - -- Sneijder -- Amrabat

-------Drogba(burak) ----

yapılcak bu işte olağanüstü bişey beklemiyoruz bu kadar basit

İstediğiniz kadroları yazabilirsiniz hayal dünyanızda ama gerçekleri görün artık bu yabancı sınırlaması gün geçtikçe düşecek.

Ünal Aysal bile federasyona karşı yapabileceğimiz birşey yok görevindeler diyor.Gelecek yıl 5 yabancı olacağı açıklandı daha önce Dany-Amrabat-Riera-Elmander falan zaten gidecekler bu şartlarda.

Burak-Hamit'i beğenmiyoruz ya ligde HAKAN BALTA bu sezon ilk 11 çıkacak.

Ayrıca Porto maçında ileri uçta Drogba'nın tek başına etkili olamadığını fark ettim daha doğrusu kanat oyuncularımızın yetersizliğinden dolayı yanlız kalıyor.Burak şu an şart bu takıma.

----Muslera---

Peki yabancı sınırı mevcut iken bu kadroyu nasıl kuracağız, zira takım kalitesini düşürmeden 4-2-3-1 oynamak için; sol beke yabancı lazım, kanadı Arda ile geçtik diyelim, yine de kadroda en azından 7 yabancı oluyor, forvette de Drogba'yı kullanırsan 8 yabancı oluyor.

Yönetimi biraz anlamak lazım, şu sınırlama ile kadro kurmak cidden zor iş.

----Muslera---

zor olan o basit dediğin şeyi yapmaktır yazdığın kadroda hali hazırda zaten 7 tane yabancı var lig kadrosu değil. bi de üstüne sol bek ve kanat..

porto maçında takımı beğenmedim
ciddi bir savunma sorunumuz var
hamit sağ açıkta oynayamıyor acaba sağ bek olarak mı denesek diye düşünüyorum artık
malum yabancı sorunu nedeniyle
hocanın farfan da neden bu kadar ısrar ettiğini dün iyice anladım
sağ açık ve sol bek sorunu ilk göze çarpanlar oldu
dany i hiç saymıyorum bile
biri ona kontrollü müdahaleyi öğretmeli yoksa daha başımız çok ağrır

Yabancı sınırı konusunda ben de hak veriyorum yönetime, Avrupa için yazdım kadroyu. Zira bizim yönetim Şampiyonlar Ligi'ni önemsiyor artık. Ayrıca bu denli yabancı sınırlaması 4 yıldır yok ama bizim takımda da 4 yıldır kanat yok.

Dany'i kontenjan stresi sarmış belli.Dengesizdir,bombadır falan ama geçen yıl bu kadar kötü olduğu dönemi hiç hatırlamıyorum.

Kontenjandan dolayı Hamit ve Balta'ya mahkumuz gibi.Bu yüzden de kanatlı sistem pek cazip değil.Ayrıca dün Burak'ı aradık.Ben oyunu aşırı beğenmedim.İlk yarı çok kötüydük.İkinci yarı tabi ki daha iyiydik ama bunda Portodaki oyuncu değişikliklerinin etkisi yadırganamaz.Eboue'yi baya beğendim.İnşallah hep böyle oynar.

Bu yıl yerli konusunda şansımızın dönmesini bekleyeceğiz.Engin,Kazım,Hakan,Gökhan,Umut...Bunlardan iyi verim alamazsak ligde kontenjandan dolayı çok zorlanırız.

Bir de şu frikik konusu ne olacak merak ediyorum.Her maç ayrı sıkıntı.