2014 Erkekler Dünya Şampiyonası - İSPANYA (Genel Konular)

Ergin Ataman'ın gelmesiyle birlikte yeni bir heyecan ile takip edeceğiz milli takımı malumunuz. Şu anda 2 ay var, daha ligler bitecek ama konuyu açıp arada haberleri paylaşalım biz. Ergin Ataman dışında Langford hamlesiyle de bir hayli farklı bir milli takım izleyeceğiz kesin olarak.

Şampiyonada ABD, Dominik Cumhuriyeti, Ukrayna, Finlandiya ve Yeni Zelanda ile aynı gruptayız. ABD'nin ardından ikincilik bize göz kırpıyor.

Bu şampiyona için milli takıma kimler alınmalı peki sizce?

Kaç devşirme alma şansımız var?

Langford pekâla çok büyük güç katacaktır bize.

Keşke birde guard devşirebilsek...

Finlandiya'nın ne yapacağına bağlı. Geçen sene harikalar yarattılar. Ergin Ataman'ın ne yapacağını ben de çok merak ediyorum. Ama kesinlikle iyi anlamda bi değişim olacağını düşünüyorum.

Sonunda çağ dışı Tanjevic basketbolundan kurtulduk. Ergin Hoca milli takımda müthiş bir etki yapacaktır özellikle savunma konusunda. En zayıf noktamız guard mevkii sanırım. Amerika'yı saymazsak diğerlerinde pek zorlanacağımızı düşünmüyorum.

30 Ağustos - 14 Eylül tarihleri arasında İspanya' da gerçekleşecek Erkekler Dünya Basketbol Şampiyonası' na WildCard alarak katılıyoruz. Teknik patronluğuna Ergin Ataman' ın getirildiği ve geçmişte Emir Preldzic ile kullandığımız Devşirme oyuncu kontenjanını Armani Milano' nun skorer oyuncusu Keith Langford ile doldurma çabaları içinde olduğumuz şu günlerde biraz kadro mühendisliği yapalım. 12 kişilik aday kadro yapalım :)

01 Ender Arslan
02 Barış Ermiş
03 Kenan Sipahi / Doğuş Balbay
04 Sinan Güler
05 Keith Langford / Emir Preldzic
06 Cenk Akyol
07 Hidayet Türkoğlu
08 Ersan İlyasova
09 Kerem Gönlüm
10 Furkan Aldemir
11 Enes Kanter
12 Ömer Aşık

Konuyu ben de canlandıracaktim şimdi ama senin mesajını gördüm abi. Ben de ekleme yapayım.

Hidayet yok diye biliyorum ben. Emir de olmayacağı için 3 numarada sikinti yaşamamız büyük olasılık. Cenk kalıyor sadece orada ya da Sinan Langford gibi adamları da kullanarak 3 çok kısa ile oynayabilir hoca. 3 kisali bir taktik izlerken Melih'i bile alabilir koç.

Ender
Cenk
Sinan
Barış
Langford
Ersan
Gönlüm
Furkan
Enes
Ömer kesin. 2 kişi muallakta olur. Fener'den adam almama gibi bir durumu olmaz. Fatih Hoca da aynısını yapıyordu. Bu yüzden Ömer Onan ya da Melih kesin kadroda olur diyorum. Ikinci oyuncu ise sürpriz olacak ama Can Altintig olabilir.

Baris/Ender
Langford/Sinan/Ömer ya da Melih
Cenk/Can
Ersan/Gönlüm
Enes/Ömer/Furkan

kadrosu bekliyorum ben.

Konuyu ben de canlandıracaktim şimdi ama senin mesajını gördüm abi. Ben de ekleme yapayım.

Hidayet yok diye biliyorum ben. Emir de olmayacağı için 3 numarada sikinti yaşamamız büyük olasılık. Cenk kalıyor sadece orada ya da Sinan Langford gibi adamları da kullanarak 3 çok kısa ile oynayabilir hoca. 3 kisali bir taktik izlerken Melih'i bile alabilir koç.

Ender
Cenk
Sinan
Barış
Langford
Ersan
Gönlüm
Furkan
Enes
Ömer kesin. 2 kişi muallakta olur. Fener'den adam almama gibi bir durumu olmaz. Fatih Hoca da aynısını yapıyordu. Bu yüzden Ömer Onan ya da Melih kesin kadroda olur diyorum. Ikinci oyuncu ise sürpriz olacak ama Can Altintig olabilir.

Baris/Ender
Langford/Sinan/Ömer ya da Melih
Cenk/Can
Ersan/Gönlüm
Enes/Ömer/Furkan

kadrosu bekliyorum ben.

Öncelikle Can Altıntığ fazla sürpriz olmuş haklısın :)
Senelerdir altyapı milli takımlarında oynayan ama bir türlü istenen seviyeye gelemeyen bir oyuncu. Açıkçası ben kendisinin pozisyonundan bile emin değilim ;)
Hidayet Türkoğlu için yok diyorsunuz ama Harun Erdenay ve Ergin Ataman, Hidayet' in kararını tekrar gözden geçireceğine inandıklarını söylemişlerdi. Kısacası Hidayet bu şampiyonada kadroda yer alabilir.

Fenerbahçe' den oyuncu almaması büyük sorunlara yol açabilir haklısın ama ben açıkçası sakatlığı geçerse Kenan Sipahi hariç kadroya alacak bir isim de göremiyorum :) Ömer Onan ve Melih Mahmutoğlu bu kadro yapısında gereksiz kalacaklar. Keza Oğuz Savaş' ın da bu uzun rotasyonunda yer alması zor görünüyor.
Ergin Ataman zor bir karar verecek gibi ...

Ender Aslan-Barış Ermiş-Kenan Sipahi (Sakatlık durumuna göre Doğuş Balbay)

Keith Langford-Sinan Güler-Ömer Onan

Cenk Akyol-Serhat Çetin

Ersan İlyasova-Kerem Gönlüm

Ömer Aşık-Enes Kanter-Furkan Aldemir

Biraz fazla oldu ama genelde bu tarz bir kadro olur diye düşünüyorum Hidayet gelmeyecekse.

Kurulan kadrolara baktım da 1 ve 3 numara da büyük zorluk çekeceğiz gibi.

2,4 ve 5 numaralarımız da bence çok iyi.

Melih penetresi ve şutu olan ancak savunması yumuşak bir işim.

Ben onun yerine Can'ı alması gerektiğini düşünüyorum hocanın. Hem bize gelmesi içinde bir neden olur.

Orhan Haciyeva ve Evren Büker süprizi de bekliyorum açıkçası.

Ergin Hoca ve Ufuk Hoca bence en iyisini yapacaklardır. Onlara güvenim tam...

Edit:TrendBaskete göre Enes Kanter sakatlığından dolayi Ispanya'da olamayacak...

Enes kesin yok. Ersan'ın da yetişememe ihtimali varmış. O çok kötü olur..

Ender-Barış
Langford-Sinan
Cenk-Serhat
Gönlüm-???
Ömer-Furkan

Enes Kanter, Ersan Ilyasova ve Hidayet Türkoğlu' nun yokluğunda Türk Milli Takımı' nın durumu çok da iç açıcı görünmüyor.
Devşirme kontenjanından Keith Langford' ın gelmesi durumunda Emir Preldzic de kadroda yer alamayacak.

01 Ender Arslan
02 Barış Ermiş
03 Kenan Sipahi / Doğuş Balbay / Kerem Tunçeri / Tutku Açık
04 Sinan Güler
06 Cenk Akyol
07 Birkan Batuk / Melih Mahmutoğlu / Serkan Erdoğan
08 Can Altıntığ
09 Kerem Gönlüm
10 Furkan Aldemir
11 Semih Erden
12 Ömer Aşık

2006'daki gibi takım olunursa başarılı bile oluruz. Ersan ne yazık ki taşıyıcı bir yıldız değil. Kendine belli bir görev verilmesini istiyor ve onu da iyi yapıyor lakin maç sıkışınca ne yazık ki eline bakılacak kişi değil. Hidayet hizipçisinden kurtulduk. Enes'in yokluğu kötü oldu. Sırf ameliyatını neden bu kadar bekletmiş anlamadım. Sezon onlar için 2 ay önce bitmişti. Langford kesin mi?

Enes Kanter, Ersan Ilyasova ve Hidayet Türkoğlu' nun yokluğunda Türk Milli Takımı' nın durumu çok da iç açıcı görünmüyor.
Devşirme kontenjanından Keith Langford' ın gelmesi durumunda Emir Preldzic de kadroda yer alamayacak.

01 Ender Arslan
02 Barış Ermiş
03 Kenan Sipahi / Doğuş Balbay / Kerem Tunçeri / Tutku Açık
04 Sinan Güler / Can Altıntığ
06 Birkan Batuk / Melih Mahmutoğlu / Serkan Erdoğan / Serhat Çetin
07 Cenk Akyol
08 Oğuz Savaş
09 Kerem Gönlüm
10 Furkan Aldemir
11 Semih Erden
12 Ömer Aşık

Bu kadro yapısında iki sıkıntı görünüyor. Emir ve Hidayet' in (hatta zaman zaman Ersan' da bu pozisyonda yer alabiliyor) yokluğunda size lı bir 3 numara eksikliği söz konusu olacak. Ayrıca uzun mesafe şut tehditi olan bir 4 numara eksikliği de görünüyor. Kabul edilebilir bir şutu var diyerekten bu mevkiiye bütün sene kenarda oturan İzzet Türkyılmaz' ı da ilave etmek pek mantıklı değil. Bir ihtimal Ufuk Sarıca' nın Karşıyaka' dan öğrencisi Barış Hersek düşünülebilir ama göreceğiz.

Biraz toy bir kadroyla mı gidiyoruz sanki. Umarım iyi bir birlik sağlanır mücadele edelim yeter. Biz mücadele ile birşeyler yapabilen bir kültüre sahibiz.

Yine benden önce davrandın abi. Sana bir sürpriz oyuncu daha yazayım diyecektim ki Barış Hersek diye sen yazdın. :)

Enes dün yetisirsem oynamak istiyorum yazmış ama göreceğiz. Enes pota altı hücum organizasyonlarimiz için son derece önemli. Semih ve Ömer ile o hücum performansını yakalayamiyoruz. Bir de benzer Furkan var iyice tikaniriz. Semih olmaz hem abi ya olmamalı da. Doğan Senli bile olabilir ama Semih olmamalı.

Yine benden önce davrandın abi. Sana bir sürpriz oyuncu daha yazayım diyecektim ki Barış Hersek diye sen yazdın. :)

Enes dün yetisirsem oynamak istiyorum yazmış ama göreceğiz. Enes pota altı hücum organizasyonlarimiz için son derece önemli. Semih ve Ömer ile o hücum performansını yakalayamiyoruz. Bir de benzer Furkan var iyice tikaniriz. Semih olmaz hem abi ya olmamalı da. Doğan Senli bile olabilir ama Semih olmamalı.

Semih Erden' in bu sezon büyük hayal kırıklığı yarattığını biliyorum. Euroleague Fantasy' de bile bana kaç defa EKSİ PUANLAR getirdi bilemezsin ;)

Ancak öyle ya da böyle adam NBA tozu yutmuş bir Euroleague oyuncusu ve Ergin Ataman' ın onu tabiri caizse döve döve oynatabileceğini düşünüyorum.
Dikkat etmişsen Semih Erden ve Oğuz Savaş' ı; Hido, Enes ve Ersan' ın kadroda yer alamayacaklarını düşünerek sonradan kadroya ekledim. Bu iki isimden farklı kimler alınabilir açıkçası bilemiyorum.

Cevher Özer,Orhan Haciyeva 4 numara için ve 5 numara içinde Ermal Kuço,Deniz Kılıçlı gibi isimleri de unutmayalım...

Cevher Özer,Orhan Haciyeva 4 numara için ve 5 numara içinde Ermal Kuço,Deniz Kılıçlı gibi isimleri de unutmayalım...

Cevher Özer bu seviye için yetersiz. Hacıyeva; Azerbaycan Milli Takımı' nda forma giyiyor.
Ömer Aşık, Semih Erden, Furkan Aldemir, Oğuz Savaş rotasyonu varken Ermal Kuqo gereksiz kaçar. Deniz Kılıçlı ise abartılmış bir oyuncudur.