2014 Erkekler Dünya Şampiyonası - İSPANYA (Genel Konular)

Geçen ben ismini yazmıştım ama Ömer Onan da zaten milli takımda oynamayacağını açıklamış. Hal böyleyken Sürpriz dediğim Can Altintig da Ufuk Sarica'nın da varlığıyla kesin olarak 12 kişilik kadroda yer alır.

Langford işinin yatacağı söyleniyor. Emir'i dahil edilebilir önümüzdeki günlerde listeye. Yalniz Emir de yabancı sayılırsa milli takımda oynamayı reddedebilir. Genç bir kadro bizi bekliyor olacak. Aslında hazır fırsat varken ben olsam Ender'i de almam kadroya. :)

Dünya Şampiyonalarının tek esprisi ABD'nin hangi takımla geleceği. Sanırım her şeye rağmen ABD maçı hariç 4 maçı kazanırız. 2.torbadan Finlandiya yerine Angola, Mısır, Senegalden biri gelseydi daha iyiydi.

Sanırım 2.tur çapraz grupla devam etmeyecek. C2 olursak D3 ile eşleşeceğiz. D grubunda Litvanya, Angola, Güney Kore, Slovenya, Meksika, Avustralya var. Angola'nın şansı yok burada. Meksika'yı hiç izlemedim. Litvanya ilk 2den dışarı çıkmaz. Slovenya ve Avustralya'dan biri 2.olur. 3. ile de biz eşleşiriz. Avustralya olacak gibi geliyor.

Çeyrek finali bir şekilde görürüz şu kadroya rağmen. Çeyrek finalde D1-C4 ile oynayacağız. Daha kafadan D1 ile eşleşiriz gibi duruyor. D1'de Litvanya olacaktır. Yarı final çok zor değil. Zaten orada yol ABD ile kesişiyor. ABD'ye karşı yarı finalde kazanıp finalde kaybetmek ülkede toplu intiharlara sebep olur. Ki Fransa-İspanya-Arjantin falan ulaşır gibi oralardan finale.

Velhasılıkelam Litvanya-Slovenya'dan biriyle çeyrek final oynarız. ABD yoluna üzülsem de A grubunda İspanya-Fransa-Sırbistan-Brezilya var. Kan çıkar orada. Mısır ve İran'a yazık olmuş. Orada çaprazda Arjantin-Hırvatistan gibi takımlarla oynayacaklar. O yolda çok daha güçlü takımlar var.

Yetişebilse 1 numarayı yabancıya emanet ederdim,2 ve 3 için Sinan+Cenk 4-5 için de Ersan+Enes yapardım.
Tbf düzgün yönetilseydi belki de Nikolov olacaktı ve önümüzü daha rahat görürdük.
Umarım hiç olmazsa Enes yetişir de hücumu az da olsa rahatlatırdı.

Sırbistan'ın 20 kişilik aday kadrosu;

Vasilije Micić,
Nemanja Dangubić,
Novica Veličković,
Stefan Jović,
Nikola Kalinić,
Stefan Birčević,
Bogdan Bogdanović,
Marko Simonović,
Luka Mitrović,
Vladimir Štimac,
Miloš Teodosić,
Vladimir Micov,
Nenad Krstić,
Vladimir Lučić,
Stefan Marković,
Nemanja Bjelica,
Miroslav Raduljica,
Dejan Kravić,
Ognjen Kuzmić
Nemanja Nedović.

İspanya'nın 12 kişilik kadrosu da belli olmuş. Mirotic yok.

Ricky Rubio
Jose Manuel Calderon
Sergio Rodriguez
Sergio Llull
Juan Carlos Navarro
Rudy Fernandez
Alex Abrines
Victor Claver
Pau Gasol
Serge Ibaka
Felipe Reyes
Marc Gasol

Kleiza ve Javtokas'ın olmadığı 17 kişilik Litvanya aday kadrosu;

Mantas Kalnietis (27 metai, 196 cm ūgis, Krasnodaro „Lokomotiv“, Rusija)
Šarūnas Vasiliauskas (25, 188; Sopoto „Trefl“, Lenkija)
Adas Juškevičius (25, 194; Vilniaus „Lietuvos rytas")
Žygimantas Janavičius (25, 192; Prienų „TonyBet“)
Renaldas Seibutis (28, 196; Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Deividas Gailius (26, 200; Liublianos „Olimpija“, Slovėnija)
Martynas Pocius (28, 196; Kauno „Žalgiris“)
Simas Jasaitis (32, 201; Krasnodaro „Lokomotiv“, Rusija)
Jonas Mačiulis (29, 198; Atėnų „Panathinaikos“, Graikija)
Mindaugas Kuzminskas (24, 205; Malagos „Unicaja“, Ispanija)
Paulius Jankūnas (30, 205; Kauno „Žalgiris“)
Artūras Gudaitis (21, 208, Kauno „Žalgiris")
Kšyštofas Lavrinovičius (34, 210; „Valencia“, Ispanija)
Donatas Motiejūnas (23, 213; „Houston Rockets“, JAV)
Jonas Valančiūnas (22, 213; „Toronto Raptors“, JAV)
Darjušas Lavrinovičius (34, 212; Kijevo „Budyvelnik“, Ukraina)
Antanas Kavaliauskas (29, 208; Vilniaus „Lietuvos rytas“)

Hırvatistan aday kadrosu da belli durumda.

Roko Leni Ukic, Dontaye Draper, Oliver Lafayette, Rok Stipcevic, Ante Delas, Krunoslav Simon, Bojan Bogdanovic, Mario Hezonja, Fran Pilepic, Ivan Ramljak, Luka Babic, Damjan Rudez, Dario Saric, Mario Delas, Damir Markota, Tomislav Zubcic, Leon Radosevic, Miro Bilan, Darko Planinic, Ante Tomic, Luka Zoric, Luksa Andric, Stanko Barac, Marko Ramljak.

Bu arada bilgiler Sportando'dan.

Büyük Britanya aday kadrosu da belliymiş.

Squad

Guards: Ogo Adegboye, Paul Guede, Kyle Johnson, James Jones, Ben Mockford, Luke Nelson, Teddy Okereafor, Justin Robinson, Devon van Oostrum.

Forwards: Kieron Achara, Matthew Bryan-Amaning, Luol Deng, Dan Clark, Ali Fraser, Ashley Hamilton, Myles Hesson, Gareth Murray, Ove Soko, Drew Sullivan.

Centres: Joel Freeland, Eric Boateng, Byron Mullens

Head Coach: Joe Prunty. Assistant Coaches: Nate Reinking, Alberto Lorenzo, Kwame Graves. Team Manager: Mark Lloyd

Yeni Zelanda aday kadrosu;

Thomas Abercrombie, Benny Anthony, Everard Bartlett, Duane Bailey, Josh Bloxham, Finn Delany, Justin Edwards, Isaac Fotu, Casey Frank, Nick Horvath, Jarrod Kenny, Dyson King, Rob Loe, Izayah Mauriohooho Le’afa, Jordan Ngatai, Kirk Penney, Alex Pledger, Jack Salt, Lindsay Tait, Tohi Smith-Milner, Mika Vukona, Corey Webster, Tai Webster and Tai Wynyard.

Fransa aday kadrosu herhalde böyle. :)

Alexis Ajinca,Nicolas Batum, Nando De Colo, Diaw, Antoine Diot, Mickael Gelabale, Thomas Heurtel, Charles Kahudi, Joffrey Lauvergne, Florent Pietrus, Evan Fournier, Kevin Seraphin, Edwin Jackson, Rudy Gobert, Kim Tillie, Nobel Boungou Colo and Adrien Moerman.

Fransa aday kadrosu herhalde böyle. :)

Alexis Ajinca,Nicolas Batum, Nando De Colo, Diaw, Antoine Diot, Mickael Gelabale, Thomas Heurtel, Charles Kahudi, Joffrey Lauvergne, Florent Pietrus, Evan Fournier, Kevin Seraphin, Edwin Jackson, Rudy Gobert, Kim Tillie, Nobel Boungou Colo and Adrien Moerman.

Tony Parker milli takımı bıraktı mı?
PG pozisyonunu Laboral' li Huertel ve Strasbourg' lu Diot' a bırakmış gibisin. Eğer sağlıklıysa Partizan' lı Leo Westermann' ı da unutmamak lazım. ;)

Türkiye' nin de Aday Kadrosu açıklandı:

1 Birkan Batuk 196 1990 SG Anadolu Efes

2 Kerem Gönlüm 209 1977 PF Anadolu Efes

3 Cedi Osman 200 1995 SF Anadolu Efes

4 Doğuş Balbay 185 1989 PG Anadolu Efes

5 Mehmet Yağmur 185 1987 PG Beşiktaş JK

6 Sinan Güler 192 1983 SG Galatasaray Liv Hospital

7 Ender Arslan 185 1983 PG Galatasaray Liv Hospital

8 Cenk Akyol 198 1987 SF Galatasaray Liv Hospital

9 Furkan Aldemir 207 1991 C Galatasaray Liv Hospital

10 Melih Mahmutoğlu 191 1990 SG Fenerhabçe Ülker

11 Oğuz Savaş 211 1987 C Fenerbahçe Ülker

12 Emir Preldzic 205 1987 SF Fenerbahçe Ülker

13 Barış Hersek 208 1988 PF Pınar Karşıyaka

14 Barış Ermiş 194 1985 PG Royal Halı Gaziantep Bask.

15 Berkay Candan 206 1993 PF TED Ankara Kolejliler

16 Serhat Çetin 197 1986 SG Tofaş

17 Evren Büker 195 1985 SG Tofaş

18 Samet Geyik 206 1993 PF Tofaş

19 Kerem Tunçeri 188 1979 PG Türk Telekom

20 Ömer Faruk Aşık 213 1986 C Houston Rockets (ABD)

21 Enes Kanter 211 1992 C Utah Jazz (ABD)

Mirotic kimdir defolsun gitsin İbaka varken. İspanyollar şahane kadroyla geliyor. Fransa'nın uzun rotasyonu çok iyi ama Parker yoksa işleri zor. Benim tuttuğum takım her zaman ki gibi ABD. Ama bu sefer İspanyollar baya zorlar gibi ABD'yi.

Milli takımlar tarihi boyunca içime en çok sinen kadro olduğu kesin, Can Altıntığ dışında. Ömer ve Enes sakat diyorlardı onlar dönecek mi dönmeyecek mi kritik. Bir de Kerem Tunçeri alınacak mı? Bu faktörlerin dışında 12 kişilik kadro üç aşağı beş yukarı belli gibi duruyor.

Ben şahsen Ergin Ataman' ın Semih Erden' i de aday kadroya çağıracağını düşünüyordum ama 21 kişinin içinde bile görememek beni şaşırttı.
Bu sezon birçok olaya malzeme oldu ve formsuzluğu da cabası ama Ergin Hoca' nın kendisini döve döve oynatacağını düşünüyordum. Yanılmışım.

Can Altıntığ' ın da aday kadroya davet edilmemesi sürpriz oldu. Bu sezonki başarılı performanslarıyla beraber klüp koçu Ufuk Sarıca' nın da teknik ekipte yer almasıyla direk kadroda kendisine yer bulacağını düşünülüyordu.
Aday kadroya 5 oyun kurucu çağıran Ergin Ataman; ilk 5 inde iki PG ile oynayabilir. ( Galatasaray' da Arroyo+Spanoulis ikilisine hazırlık :p )