Melo'nun hırsını takdir ederim, bu bağlamda Melo iyidir, candır. Takıma karşı aidiyet hissi olduğu fikrine katılmıyorum, 1 değil 2 değil, her yaz benzer problemler.
Takımın iskeleti bozulmaması adına ve aynı zamanda şu dönemde O'nun yerini dolduramama ihtimalimiz düşünüldüğünde kalması iyi oldu gibi düşünülse de 2016-2017 sezonunda 1983 doğumlu Melo 33-34 yaşında olacak. 2019'da 36 yaşında olacak ve 33-36 yaşlarındaki Melo'ya biz 2.6 milyon Euro sabit, 20 bin Euro maç başı ve 30 maç üstü oynarsa (yüksek ihtimal) 250 bin daha vereceğiz. Yani 30 maç oynasa yaklaşık 3.5 milyon Euro.
Yaz boyunca takım arayan, İnter'in bile 1.9 milyon verdiği (ki vergiler daha yüksek) ve dolayısıyla bize mecbur kalan ve yaz boyunca "gideceğim, ailem kalmak istemiyor" diyerek yokuş yapan, sonunda da paşa paşa dönen Melo'ya kozlar senin elindeyken bu kontratı önermek transfer başarısı mıdır? Melo'yu tuttuk diye seviniyorlar mı?
Bir de her iki tarafın da her sezon sonunda tek taraflı sözleşmeyi feshetme hakkı olması nedir? Sadece bu yazdan ders çıkarmıyor musunuz? Bu hak Melo'ya neden verilir?
Melo bile olsa fizik kondisyonun önemli olduğu bir pozisyonda oynayan 33-36 yaşlarındaki bir adamın yerini dolduramayacak kadar mı yetersiz, yeteneksizsiniz?
Yılda 3.5 milyon Euro'yu verdikten sonra Melo'nun bile yeri dolar. Bir yaz boyunca ne yaptınız Allah aşkına? 20. şampiyonluğu getirdiler diye futbolcuların bu kadar "Özel"leştirilmelerini, şımartılmalarını, şımarıklarını çekmek zorunda kalmamızı yadırgıyorum.
Sabri'nin sözleşmesine yakın facialıkta bir sözleşme olmuş.
Melo özelinde hırsıyla, başarısıyla beni yanıltır ve tükürdüğümü yalarım inşallah, ama yönetim böyle devam ederse tükürükler yere değil suratlarına olur gibi geliyor. Sağolsunlar hiç mahcup etmiyorlar.