Bütçeyi artırabileceklerini de sanmıyorum. O konuda bir beklentiniz olmasın, o kalibrede değiller ayrıca istekleri olduğunu da sanmıyorum. Sponsor konusunda da aramıyoruz demezler tabi ki, aradık ama bulamadık diyeceklerdir bir süre sonra..
3 milyon dolar bütçe konusuna gelince de çok az ama bunlar seçilince böyle olacağını söylemiştim ben. O yüzden de şaşırmıyorum. Geçen sezon 4 milyon dolar oyuncu bütçesi ile yaşadığımız hezimet ortadayken, bütçenin tekrar düşürülmesi küme düşmesek yeter, başarılı olamasak da olur demektir benim için. Zaten zihniyetleri de bu.
Diğer taraftan 3 milyon dolar bütçe ile başarılı olunmaz mı diyen arkadaşlar oluyor. Bu başarıdan ne anladığımız ile ilgili.. Elbette iyi bir yapılanmanız varsa, basketbol kültürünüz varsa gurur verici bir takım oluşturabilirsiniz ama diğer taraftan da basketbol bütçelerin konuştuğu bir spor, o açıdan futbola göre sürprizi daha az da diyebiliriz. Genelde iyi yatırım yapanlar karşılığını alırlar, oyuncu havuzu da futboldaki gibi öyle çok fazla geniş olmadığı için iyi oyuncular alabilmen için belli bir bütçeyi koyman gerekiyor. Bence Galatasaray erkek basketbol takımının oyuncu bütçesi en kötü ama en kötü durumda minimum 5-5,5 milyon dolar olmalıdır. O bütçe ile rekabetçi bir takım oluşturulabilir ama bence 3 bizim gibi bir kulüp için gerçekten az. Tofaş, Banvit, Karşıyaka bu bütçeleri bizden daha verimli kullanmak noktasında daha meziyetli ve daha alışkınlar, onlar bu bütçelerle başarılı olabilir ama bizim gibi düzgün bir yapılanması olmayan bir kulüp için bence oldukça zor.
Benim için tek teselli noktası Oktay Mahmuti'ye güvenmem, bir kimya oturtup sahaya mücadeleci bir takım çıkartacaktır ama bütçeyi verimli kullanmak noktasında soru işaretlerim var çünkü o da bu bütçelere pek alışık bir koç değil. O yüzden oyuncu bütçesi 5 milyon dolar civarında olsaydı daha umutlu olabilirdim ama yine de Mahmuti'ye güveniyorum.
Bu arada son olarak şubenin başında Cansever gibi bir arkadaş varken o 3 milyon dolar, toplam bütçe de olabilir. Bunun da altını çizmiş olalım.