2018-2019 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Şimdi tekrar izledim. Kaan Kural yorumlarında Harrison için bu yaştan sonra sıçrama yapması zor demişti. Hayes için daha yeni, gelişime açık demişti. Oysa Hayes ile Harrison aynı yaştalar. İkisi de 1994 doğumlu. Aralarında 2 ay var. :) Acaba Kural oyuncuları mı karıştırdı?

Aslında şöyle Hayes'in yetenek tavanı biraz daha fazla özellikle fiziği ciddi fark yaratıyor 3 numaraya evriliyor yavaş yavaş. Harrison biraz daha pozisyonu tamamlamış var olan özelliklerinin üstüne bir şey konmasını beklemiyorum demiş ama bence haksızlık olmuş. artık basketbolda 30 yaşından sonra oyununu değiştiren oyuncular var. Aaron'dan daha iyisini bulabilirdik pek tabi ama maddi şartlar çok büyük problem yaratıyor ki söylenen 2.2 milyon dolar bandında bir bütçe. Benim karakter olarak da çok sevdiğim bir oyuncu Harrison bence iş yapacaktır takımda.

Okben ile bir görüşme filan olmadı, bence de keşke alsak ama pozisyonu dolu zaten ve pahalı kendisi, ekstra bütçe arttırmayız onun için. Menajeri gelir, bu sene oynamak istiyor 500 bin tlye imzaya hazır gibi bir şey derse teknik heyet o zaman düşünebilir tabi.

Okben ile bir görüşme filan olmadı, bence de keşke alsak ama pozisyonu dolu zaten ve pahalı kendisi, ekstra bütçe arttırmayız onun için. Menajeri gelir, bu sene oynamak istiyor 500 bin tlye imzaya hazır gibi bir şey derse teknik heyet o zaman düşünebilir tabi.

Tanju Bey, Harrison transferi benim içime çok sinmedi. Özellikle H.Thompson ismi her ne kadar Oly'de bekleneni veremese de bu seviyeler için beni heyecanlandırmıştı. O dönem 3 numara pozisyonu için nispeten fazla bütçe ayırdığımızı ve iyi isimlerle ilgilendiğimizi söylemiştiniz.

Artık Harrison transferi gerçekleştiğine göre sormakta bir yanlışlık görmüyorum. Thompson ismi dışında diğer 3 numara alternatiflerimiz kimlerdi? Hatta sakıncası yoksa diğer pozisyonlarda da medyada adı çıkmamış ama ciddi ilgilendiğimiz ama alamadığımız isimler varsa söyleyebilir misiniz? Nasılsa artık kadro oluştu diye bu soruyu soruyorum

Bir de transferi kapattık mı, kapattıysak boşuna beklentiye girmeyelim

Tanju Bey, Harrison transferi benim içime çok sinmedi. Özellikle H.Thompson ismi her ne kadar Oly'de bekleneni veremese de bu seviyeler için beni heyecanlandırmıştı. O dönem 3 numara pozisyonu için nispeten fazla bütçe ayırdığımızı ve iyi isimlerle ilgilendiğimizi söylemiştiniz.

3'e iyi bütçe ayırmıştık ama Hollis işi olmayınca, Arapovic de önerilince 6 yabancıya döndük ve 3 numarada da bütçe biraz daha düştü doğal olarak. Blazic olma ihtimali vardı Barca'ya gitti beklenmedik şekilde, bize gelir miydi bilmem ama Barca onun seviyesi değil :) Harrison işi tekrar alevlenmese Eylül ortalarında bakacaktık oraya oyuncu şimdilik 5 yabancı başlayacaktık, hocanın özellikle çok beğendiği bir isim kendisi. Uzun olarak Jameel Warney, Musli, Ayres vardı işte ama Musli en son seçenekti, o da olmasa Omic'e falan gidebilirdi tabi iş o dönem yazmıştım Omic çok altlarda bence olmaz diye. 4'e Orelik vardı sakatlık sorunu yüksekmiş lige başlaması bile Kasım'dı sanırım en erken.

Not olarak bizde bütçe kısıtlı, süre de az olduğu için plan programdan öte kaliteli yetenekli isimler alınmaya çalışıldı gördüğünüz gibi, o yüzden teknik ekip iyi kadro kurdu bence, hani bazıları diyor ya Buva olmadı niye başka tarz atletik uzun baktık diye, olay piyasadaki en yetenekli isim kim, bize kim uyar o...

Son düzenleme:
3'e iyi bütçe ayırmıştık ama Hollis işi olmayınca, Arapovic de önerilince 6 yabancıya döndük ve 3 numarada da bütçe biraz daha düştü doğal olarak. Blazic olma ihtimali vardı Barca'ya gitti beklenmedik şekilde, bize gelir miydi bilmem ama Barca onun seviyesi değil :) Harrison işi tekrar alevlenmese Eylül ortalarında bakacaktık oraya oyuncu şimdilik 5 yabancı başlayacaktık, hocanın özellikle çok beğendiği bir isim kendisi. Uzun olarak Jameel Warney, Musli, Ayres vardı işte ama Musli en son seçenekti, o da olmasa Omic'e falan gidebilirdi tabi iş o dönem yazmıştım Omic çok altlarda bence olmaz diye. 4'e Orelik vardı sakatlık sorunu yüksekmiş lige başlaması bile Kasım'dı sanırım en erken.

Not olarak bizde bütçe kısıtlı, süre de az olduğu için plan programdan öte kaliteli yetenekli isimler alınmaya çalışıldı gördüğünüz gibi, o yüzden teknik ekip iyi kadro kurdu bence, hani bazıları diyor ya Buva olmadı niye başka tarz atletik uzun baktık diye, olay piyasadaki en yetenekli isim kim, bize kim uyar o...

Arapovic neden aciklanmiyor? Hazirlik macindada oynatilmadi. Arapovicten vazgecme ihtimali varmi?

Eski oyuncusu Buckner'i neden düşünmedi Ertuğrul hoca anlamadım. Yıllardır ligimizde hep belli standardın üzerinde oynar, iyi caydırıcı, kuvvetli. 4.5 diyemeyeceğim ama yine de takımda görmek isterdim.

Auguste dünkü maçta iyi oynamış ama yanlış görmediysem 22 dakikada 5 faul almış. En azından Eurocup için bir 5 numara daha şart. Arapovic yetenekli falan ama bu sene ciddi katkı beklemek fazla iyimserlik olur.

Eurocup yönetmeliğine biraz bakındım ingilizcemin yettiği kadarıyla. 15 Eylül'e kadar minimum 10 oyuncu, sezonun ilk maçından bir hafta evveline kadar yani 25 Eylül'e kadar da minimum 13 oyuncu lisansını bildirmemiz gerekiyor. Yani 10 gün içinde transfer yasağının kaldırılması gerekiyor. Yanlış veya eksim bilgim varsa lütfen biri düzeltsin linki de buraya bırakıyorum sayfa 18 http://www.euroleague.net/rs/894dtk...9aaa2/052/filename/2017-18-eurocup-bylaws.pdf

Buckner hücum yönü kısıtlı bir oyuncu. Savunmada da yanılmıyorsam sağlam blokçu olarak var, komple savunma yetenekleri var mıydı pek hatırlayamadım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi