Şükür bi beladan kurtulduk. Darısı ülkeye kara bulutlar gibi çökenlerin başına. Sadece Galatasaray için değil Türk futboluna ağır bir el freniydi bu çapsız. Tabi bundan sonrası da önemli. Umarım gelen gideni aratmaz.
Penaltı ama öncesinde ofsayt var. Rizeli'nin gördüğü kart da doğru ama arkasında adam vardı boşuna indirdi herifi. Zaten ilk dakikadan itibaren ben kırmızıyla atılacağım diyordu hal ve hareketleri. Fb'ye ise verilmeyen kartlar var özellikle Tolgay'ın maçı kartsız bitirmesi rezalet. Adil yönetim olsaydı ilk yarıdan kırmızı görmüştü. Daha ne olsun yani.E iyi de penaltı değil mi o pozisyon ? Yada o pozisyonlar kırmızı değil mi ?
Neden yatalım başakşehire ?
Penaltı ama öncesinde ofsayt var. Rizeli'nin gördüğü kart da doğru ama arkasında adam vardı boşuna indirdi herifi. Zaten ilk dakikadan itibaren ben kırmızıyla atılacağım diyordu hal ve hareketleri. Fb'ye ise verilmeyen kartlar var özellikle Tolgay'ın maçı kartsız bitirmesi rezalet. Adil yönetim olsaydı ilk yarıdan kırmızı görmüştü. Daha ne olsun yani.
Bu kural doğruysa hayatımda gördüğüm en saçma kural çünkü ilk başta kural dışı bir şey varsa (ofsayt) sonrasının önemi yok. Yani otomatikman pozisyonun iptal olması gerek. Ofsayt olduktan sonra indirmiş indirmemiş ne kadar saçma bunu tartışmak. Ayrıca o pozisyonla Akhisar maçını bir tutmak doğru değil. Biri daha ilk yarıdan gereksizce kırmızı görüyor (üstelik Fb'nin yarı sahasındaydı top) diğer maçta ise Akhisar kalecisi Lukac dünyaları kurtardı aşırı özgüvenliydi. Bu özgüvenle hata yaptı. Aynı hataları Muslera da yaptı aynı şey değil.internette böyle bir şey dolaşıyor. Doğruluğunu teyit edemedim (http://www.theifab.com/laws/offside/chapters/offside-offence bu link açılmadı). Eğer kurala göre penaltı ise penaltı, değilse sen haklısın. Bence bize de verilmeyen kartlar vardı. Hakemler genel olarak çok kötü, art niyet yoksa çok yeteneksizler gerçekten.
Eğer kalın işaretlediğim yerde oyuncu bilerek kendini attırdı iması yapıyorsan geçen haftaki Akhisar kalecisi hakkında yapılan yorumlardan ne farkı kalır bunun ?
Ekli dosyayı görüntüle 1102
@Ayhan Bozdeniz bak abi ekşi sözlükte bir yazar yazmış. O kurala göre oyuncunun topla alakası olmaması gerekir denmiş. Ancak Serdar orada topa koşuyor hatta top ona geliyor. Arkasında gelen Topal da ofsayt durumunda.
Şu yazıyı oku sonra bana hak verirsin. Fbliler kuralı yanlış yorumluyor.
https://eksisozluk.com/entry/87294780
Aslında baya karışık. Topla alakası olmaması gerekir demiyor ama.
"a player in an offside position is moving towards the ball with the intention of playing the ball and is fouled in the penalty area before playing the ball or challenging an opponent for the ball. What is the decision ? "
şimdi bire bir çevirirsek, ki hatam varsa düzeltin, " Ofsayt pozisyonunda topa hareketlenen ve topla oynama niyetinde olan bir oyuncu, topla oynamadan yada rakibi ile top için mücadeleye girmeden, penaltı alanında faul ile durduruluyor. karar nedir ?"
"it is a penalty kick. The foul is penalized as it has occurred before the offside offence"
"Penaltıdır. Faul, ofsayt gerçekleşmeden önce yapılmıştır"
çevirisi bire bir budur. kırmızı işaretlediğim yer biraz karışık. Bana göre, veya/yada bağlacı ile bağlandığı için iki koşuldan birisi gerçekleşiyorsa önerme doğru olur (matematikteki önermeler mantığı). Doğru, Serdar rakibi ile bir müdahale içine ama topa dokunmadan (üstelik her iki oyuncu da dokunmadan) faul gerçekleşiyor.
Ama dediğim gibi çok basit değil, özellikle de yabancı dilden çevrildiği için daha da karışıyor.
Bence ingilizce yazan metne göre karar doğru, penaltı.
Ekli dosyayı görüntüle 1104
Buradaki kurala göre de ofsayt kararı çıkıyor. Çünkü kırmızıyla işaret ettiğim yerde Serdar oynamaya teşebbüs ediyor. Bu yüzden ileriye topa vurmak için çıkıyor. Çıktığı zaman da ofsaytta. Faul yapıldığında, faul yapılmadan önce ofsayt gerçekleştiği için pozisyon ofsayt ile cezalandırılması gerekiyor.