Vallahi Ergin hocayı seviyorum ama kendisinin Fenerbahçe nefreti beni bile ifrit etmeye başladı artık. Gittin ta Vitorialarda adamların suratına sövdün, hala mı için soğumadı, ne kinmiş bu? Sırf Galatasaraylı diye bir insanın her şeyiyle arkasında durmaya gerek yok. Fatih Terim Galatasaray çevresi hariç belki de çoğunluk kesimden en çok nefret edilen 5 adamdan biridir. Ama herkes adamın iş ahlakına, başarmışlıklarına, bilhassa milli takım dönemi herkesi sahiplenmesine ve gösterilmek istenilenin aksine Fenerbahçe de dahil olmak üzere hiçbir takım nazarında saygısızlık yapmamasına, hedef göstermemesine saygı duyar. Ergin hoca direkt adamların taraftarlarının suratına sövüp rakip başkandan özür dilerken, Fatih hoca direkt o başkanın kendisine ''Kabadayı'' gibi mesnetsiz bir yakıştırma yapmasını bile dillendirmemiştir. Hem de Türk futbolunun en alevli zamanlarında. İçten içte herkes hasetliğini yapsa da herkes kendi Fatih Terim'ine sahip olmak ister. Yersiz Aykut Kocaman, Ersun Yanal, Samet Aybaba, Şenol Güneş çırpınışlarının tezahuru de budur.
Ergin hoca durumu öyle bir noktaya getirdi ki şu vizyonla Galatasaray basketbol takımının sahip olabileceği en iyi koç olmasına rağmen ben bile Galatasaray'ın başında görmek istemem şu anda kendisini. Bir Galatasaray taraftarına şunu düşündürebiliyorsa çuvaldızı biraz da kendisine batırması gerekiyor. Bence söylediği gibi Ülker Arena'ya gitmezse Efes'in seriyi kazanma olasılığı %5-10 artar, zira işi o raddeye getirdi ki aynı bizim Göksenin gibi, bir zaman Fenerli Volkan gibi deplasmanlarda direkt takımı geriye düşüren psikolojik etken oluyor artık. Ergin Ataman böyle psikoloji yaparken Fatih Terim Kadıköy'de kafasına taş yemesine rağmen olayı büyütmeyip maçın aynen devam etmesinde ısrarcı oluyordu. Zaten ancak böyle bir mental yetkinlikle rakibinin sahasında kupa kaldırabiliyorsun. Bunu beceremiyorsan da aynı Ergin hocanın Ülker deplasmanında olduğu gibi takımını da kafa olarak geri düşürmekten başka bir işe yarayamıyorsun.
Ergin hoca durumu öyle bir noktaya getirdi ki şu vizyonla Galatasaray basketbol takımının sahip olabileceği en iyi koç olmasına rağmen ben bile Galatasaray'ın başında görmek istemem şu anda kendisini. Bir Galatasaray taraftarına şunu düşündürebiliyorsa çuvaldızı biraz da kendisine batırması gerekiyor. Bence söylediği gibi Ülker Arena'ya gitmezse Efes'in seriyi kazanma olasılığı %5-10 artar, zira işi o raddeye getirdi ki aynı bizim Göksenin gibi, bir zaman Fenerli Volkan gibi deplasmanlarda direkt takımı geriye düşüren psikolojik etken oluyor artık. Ergin Ataman böyle psikoloji yaparken Fatih Terim Kadıköy'de kafasına taş yemesine rağmen olayı büyütmeyip maçın aynen devam etmesinde ısrarcı oluyordu. Zaten ancak böyle bir mental yetkinlikle rakibinin sahasında kupa kaldırabiliyorsun. Bunu beceremiyorsan da aynı Ergin hocanın Ülker deplasmanında olduğu gibi takımını da kafa olarak geri düşürmekten başka bir işe yarayamıyorsun.