Valencia, Anadolu Efes'ten Brock Motum'u 2 yıllığına kadrosuna kattı. (@Urbodo)
#Euroleague Breaking: Thomas Heurtel finalizing a 2+1 extension deal with Barcelona for 11M Euros gross a source tells @Eurohoopsnet
Barcelona, Huertel ile 3 yıllık 11 milyon euroya anlaşmış
Barcelona kafayı yedi sanırım.
İki taraf 3 yıl için toplamda 11 milyon euro’ya el sıkıştı. İspanya’daki vergiler sonrası Fransız yıldız net olarak 3 yıl için 5 milyon euro’dan daha fazla bir miktar kazanacak.
Barcelona, transfer ilk başta Kostas Sloukas’a yönelmişti fakat Yunan guard Fenerbahçe’de kalmaya karar verince Katalanlar da Heurtel ile masaya oturdu ve yıldız guardını takımda tuttu.
2 sezon önce Efes’ten ayrılarak Barcelona’ya gelen Heurtel, bu sezon EuroLeague’de 10.4 sayı, 4.8 asist ortalama tutturdu.
Not: Barcelona, Cory Higgins ile yaptığı anlaşmada oyuncuyla 10.5 milyon euro karşılığında el sıkışmıştı. Higgins’in eline geçecek net miktarın Thomas Huertel’den daha fazla olmasının sebebi ise İspanya’da yabancı oyuncuların ilk senesini bitirdikten sonra ödediği vergi miktarının artması.
En kârlı Efes geçiriyor sanırım EL takımlar içinde bu dönemi. Kadroyu korudular, ek olarak Motum’dan kurtulup Derrick Williams’la temas halindelermiş.
Pana yine saçma adamlar almaya başlamış bu yıl da aynı olurlar.
Sloukas işine de bir çok Fenerli memnun kalmamış İsmail Şenol’un twiti altında.
J.Anderson yerine Barcelona'dan Hanga'yı,Motum yerinede D.Williams'ı alırsa Efes muazzam bir takım olurlar.