Evet, Azerbaycan üzerinden girince full paket 35 euro oldu.Azerbaycan vpn i bak birde
Rus takımların bütçesi açıklanmış. En yüksek 40M Euro ile CSKA, onlara yakın olarak yaklaşık 35M Khimki. En düşük takım ise Parma Perm 3.3M yani bizden yüksek sanırım.
Ben Fenerli olsam futbolda sol bekte Dirar'a mecburken prestij hariç hiçbir getirisi olmayan baskete neden 4. pivotu almamız gerek diye düşünürdüm. 10-11 idealdir bu sınırdaki kulüplere, 30 milyon, 4 pivot, 4-5 guard çok aşırı işler. Sonuçta kemik 4 hariç en kaydadeğer, istikrarlı rakibin Zalgiris, arkaya bir tane ekleyince de NBA şampiyonu olmayacaksın. Ha Barca, Real gibi sırf ismin yıllık 40 milyon sponsordan başlar, CSKA gibi bitmek bilmeyen doğalgazın olur, Milano gibi muazzam bir başkentin tek kaydadeğer basket kulübü olursun anlarım ama futbolda mal satmadan rekor borca giren kulübün baskete her yıl 30 milyon yatırması garip geliyor bana.
Milano'nun İtalya'nın başkenti sanılmasını bir anlık şaşkınlık olarak görüp oradaki para kaynağının nedeninin ARMANI olduğunu belirtmek isterim. Yalnız anlayamadığım asıl şey bir basketbol forumunda bir basketbol takımına harcanan paraların fazla bulunması. Basketbol adına züğürtlüğümüzden basketbol takımı olarak zengin olanın malını kıskanır olduk. Bırakın futbol dahil spor namına bir şeyden anlamayan futbol taraftarı ne düşünürse düşünsün. Eğer bu forumda, bir gün başkan olsam basketbola avrupa'nın en yüksek paralarını harcarım, diyenler yoksa lütfen ilerde sağdaki kapıdan usul usul sessizce çıksın da biz de sayımızı bilelim!
Milano'nun başkent olması durumunu ekonomik başkent olarak söyledim. Roma'nın tarihi ve kamu merkezi olması dışında Milano'dan daha önemli bir olduğu konu yoktur İtalya'da. Bir anlamda Türkiye'deki İstanbul-Ankara durumu gibi. Türkiye'nin başkenti de Ankara olsa da atardamarının İstanbul olduğu bellidir, bu yüzden de çok yabancı haklı olarak başkenti İstanbul zanneder. Ayrıca şu klavye başından niyet okuyup ahkam kesmeyi nasıl başarıyorsunuz bilmiyorum ama adamları kıskandığımı filan nereden çıkardınız? Sadece Türkiye şartlarında esas hayat memat meselesi futbol takımına eksik oyuncu bırakan kulübün basketbola 4. pivot almasındaki absürdlükten bahsettim. Bana göre Türkiye şartlarında, lig maçlarının %80'inde salonun %25'ini doldurabilen takım için 30 milyon bütçeler uçuk rakamlardır. Galatasaray gibi bir kulübün bir sezona 2.75 gibi bütçelerle başlaması ne kadar garipse Fenerbahçe'nin 30 milyon rakamları da o kadar gariptir. Yarın başkan olsam da tabii ki basket şubesine 30 milyon harcamam çünkü Avrupa basketbolunda Real-Barca da olsanız bu paraların altından bir sezon içinde zararsız kalkmanız nerdeyse imkansız. Hele Türkiye gibi gönül eğlemek maça için gidilen Euroleague şampiyonlarının, finalistlerinin bir sonraki ilk lig maçını boş salona oynamak durumunda olduğu bir coğrafyada dönüşü olmayan bir meblağı bu kadar savurmanın lüzumsuz olduğunu düşünüyorum. Yukarıda söylediğim gibi bizim ülke şartlarında basketbolun eder bütçesi en fazla Zalgiris gibi 10.5-11, taş çatlasın Oly-Pana gibi 15 bandındadır. Bundan fazla olan bir kuruş bile ülkenin genel eğiliminde müsrif harcamadır. Son lafınıza ise bir şey diyemiyorum bile, dönüp bir daha okuyunca o ünlem işaretlerinizle birlikte utanmanızı dilerim.
Nihat Bey saolsun butun transferlerin hepsini elinden geldigince bizlere ulastirdi. Bir transfer haberi de ben vereyim. Gustavo Ayon Zenite gitti.