Pana döneminde yaşanan ayrılığın benzeri. Bu tarz büyük koçlar bu saatten sonra kısa vadede takım değiştirmeyeceği için "1 sene ara veriyorum" demiş. Yani sırf bu sene ortaya çıkan enkazın hatrına iki tarafın da orta yola gitmemesi bana enteresan geldi. FB'nin oyuncu + antrenör bütçesi 22 milyon euro civarında. Bu rakamı 14-15'lere çekip en azından bu seneyi idare edecek bir takım çıkarılabilirdi ortaya. Hem birçok oyuncunun takım değiştirmesiyle Obradovic'in de bu riski almak istemediğini sanıyorum.
Yani şubenin yönetimi "parayı verdim, size kolay gelsin" değil, Baskonia maçı sonrası soyunma odasına inip tüm takıma moral vermekle geçiyor. Ki FB yönetiminin başından beri yapamadığı şeylerden biri buydu. Maaş ödemesini geciktirdiğin ilk noktada patlıyor işte bunlar. Öteki yandan staff'ın oyuncu ve takım tercihi de çok kötüydü. De Colo'nun bütün sene köşe şutörü gibi gezmesi, Datome ve Dixon'un kontratları sezon ortası Nunally tercihleri derken takım dönülemez bi noktaya girdi bence.
Burda hakkaniyetli olmak lazım, yıllarca para harcamış boş tribünlere oynayan bir takımın, belediye ekranlarından binlerce insanı maç izletecek noktaya gelmesi bana göre alınan şampiyonluklardan daha büyük başarıdır. Bu sürede NBA'e gönderilen büyük oyuncular çıktı derken bana göre hepimizin yaşamak isteyeceği dolu dolu bir 7 sene geçirdi Fenerbahçe. Buradan sonra ne olur bilemiyorum ama söylediğimiz yere geliyoruz. Eğer şirket takımı vs. değilseniz bu bütçeler bir yerden sonra sürdürülebilirliğini yitiriyor.