Motum öncelikle hayırlı uğurlu olsun takımımıza. Motum transferiyle birlikte ofansif gücü yüksek, defansif gücü ise bir nebze düşük takım olduk ancak çok can yakacağımızda aşikar. Bununda tüm taraftarlarımız farkında.
Motum hakkında bir kaç şey karalamak istiyorum. Efes Pilsen forması altında oynadığı tüm maçları neredeyse salondan canlı takip ettim ve zaman zaman kendisiyle de görüşme imkanları da yakaladım. Öncelikle Motum duygusal bir yapıya sahip ve fanteziye kaçmaktan ziyade işini en iyi şekilde yapmaya çalışan bir oyuncu. Özellikle Fenerbahçe ile oynanan final serisinde 2. maçta Efes' i ipten almış, 13 sayısı ve iyi oyunuyla uzatmaya giden maçta takımının galibiyetine büyük pay sahibi olmuştu. Efes' te kalmamasının sebebi kadro derinliği ve Peters' in daha büyük bir potansiyel olarak görülüp transfer edilmesiydi. Ayrıca Ergin Ataman' ın Anderson takıntısı olduğu için takımda kalamadı. Valencia macerasında pek verimli gözükmese de, orada adaptasyon sorunu yaşadı ve fazla süre alamadı. Konuşmalarımızda Türkiye' yi ve özellikle İstanbul' u çok sevdiğini belirtiyordu, belki de bu yüzden de geri dönmesi kendisi ve takımımız açısından iyi oldu. Sanılanın aksine defansif yönünün zayıf olduğunu düşünmüyorum. Oyuna konsantre olduğunda defansif özelliklerini ön plana çıkarıyor. Ertuğrul hocamızın önderliğinde ve taraftarımızında sahip çıkmasıyla çok iyi bir performans bekliyorum kendisinden. Transferine çok sevindiğim isimlerden biri. Tekrardan hayırlı olsun takımımıza. Güzel bir sene bizi bekliyor.