İlkan’I zamanında uzatmadığımız için kaptırmadık kiralık oyuncu verme kontenjanı dolduğu için oyuncu bonservisi ile KSK’ya verildi sözleşmeye sene sonu talep edilmesi halinde bonservisi tekrar GS’a verilir tarzı bir madde eklendi KSK buna sadık kaldı ama oyuncu serbest oyuncu olarak FB’ye imza attı.TBF’de bence mevzuatta uygun olarak ilgili maddeyi mevzuatta aykırı olduğu için yok hükmünde kabul edip FB ile sözleşmesini geçerli kabul etti.
Biliyorum olayı hatırlıyorum uzun olduğu için yazmadım ihmal olması önemliydi benim icin, velhasıl her türlü olasılığın düşünülerek hareket edilmesi gerekiyordu oyuncu kendi çıkarını düşünebilir borservis ödeyerek sözleşme yaptığın oyuncunun serbest kalma ihtimali düşünülmeliydi olay o.
Keza Cemal Nalga -Tufan olayında hatalı yine yönetim. Madem illa oyuncuyu oynatmak istiyorsun, ceza aldıktan sonra kağıt üstünde hazırlık maçları ayarlayıp gençlerle çıkardın Cemal'in de cezası dolmuş olurdu turnuvaya kadar, kalkıp aptalca forma değişimi istemezdin.
Baskette futbolda hatta kulübün diğer idari finansal işlerinde o kadar çok basit hatta art niyetli hatalar var ki yönetenler çok mu acemi yada başka bir şey mi var insan düşünmeden edemiyor.
Ilkan Evren de Cemal-Tufan olayında ve dolu örnekte suçu şahıslara atmaktansa öngörülmesi zor olmayan çözümü belli olaylarda gerekli tedbiri zamanında almayanlar vizyoner başkan iyi idareci diye anılıyor ya hayret.
Cemal Nalga olayında Okan Çevik hiç mi düşünemedin bunu.
Herkes mevzuat boşluğu yada birinin hata yapmasını beklerken o zaman değerli bir oyuncu olan Ilkan 'ı kapatırken bütün hatayı oyuncunun karakterine mi atalım, kaldı ki oyuncu kendi çıkarı açısından daha iyi şartlar sunan tarafı seçmiştir kanuna aykırı bir durumda yoktu. Sen bonservis odedigin kiraladigin oyuncunun gidişini etik beklenti yerine işini sağlama alsan hukuken. Kiralama olayını baştan planlasan.
Geçen sene Can ve Ege nispeten öne çıkan yerlilerdi hadi Ege süre alma vaadi nedeniyle gitti Can sende önemli bir parcayken neden şubat mart ayında zam yaparak sözleşme uzatılmaz. Çünkü hoş daha nakit akışını bile saglayamazken nasıl uzatacagim diyorsan senden hiçbir şey olmaz. Bütçen ister 10 birim olsun ister 5 birim, ödemelerin düzgün yapılması ile bütçe büyüklüğünün birebir bir alakası yok. 7-8 m dolar harcarken de açık verip ödemeleri aksatıyorduk.
Velhasıl Galatasaray Alp Yalman sonrası Faruk Süren dahil genel olarak cogunlukla kötü yönetildi.
Bugun icinse bir an önce seçim yapılması elzemken yönetim hesap peşinde.