Ekrem Memnun ile gelinebilecek seviye budur ya da değildir bilemem. Ancak mental olarak bitmiş bir takımı ve camiayı 2 ayda ''Eurolig ilgisi'' seviyesine çekmek tesadüf işi değildir diye düşünüyorum. 1 maç çok atarsın , 2 maç çok atarsın tesadüf olur ama bu takım oynadığı kulvarlarda sayı sıralamasında birinci hep. Bu da Ekrem Hocaya yazmıyor sanırım, tesadüf diyelim o zaman ?
Ek olarak; küme düşmekten kurtulan bir takımı 2 ay sonra ligin tepesine koyup, Eurolig gediklisi 2 kulüpten birini hazırlıkta ezip, diğerini ligde 15 sayı geriden gelip yeniyorsan bu da tesadüf herhalde ?
Oynadığın kulvarlarda kazandığın maçları bariz sayı farklarıyla kazanıyorsun. Kariyeri boyunca sadece sayı kısmındaki hünerleriyle ara ara parlayan Bost denen bir adam alıp-ki benim de pek içime sinmemişti- ondan her maç triple double oynayan bir lider yaratıyorsun.
Ekrem Memnun için ben de şimdilik aşırı bir aydınlık gelecek görüyorum diyemiyorum ama istatistiksel bazda muhteşem rakamlar var ortada. Buna da tesadüf diyemeyiz. Ki inanılmaz tempolu ve potansiyeli kestirilemeyen bir oyun yarattı. Düne kadar ''kümede kalın'' diyen ergen sürüsü bile 2 günde ''GS çok tehlikeli, herkesi yener'' diyorsa, vardır bir gelişme muhakkak. Hocanın hataları elbette var, oluyor da. Ancak yaptığı iyi şeylerin terazide çok daha ağır bastığını düşünüyorum. 3 ayda koç değişikliği olmaz. Gönderilen adamın istatistik hanesine bakan anlam veremez zaten neden gönderildiğine
Gelenin de her maçı kazandırması lazım ki daha iyi oldu diyelim. Ya da oyun anlamında iyi bir şey diyorsanız; o zaman her maç 100 sayı attırması yahut 1 saniyede yarı sahayı fastle bitirmesi gerekiyor. Çünkü bu saydığım alanlarda zaten zirvedeyiz.
Matematiksel olarak her maçı kazanmamız zaten mümkün değil. Gününde olmayan oyuncular da olacak, bunlar olağan şeyler. Burada bence hocadan evvel, her maçı gelip izlediği halde 5 numarayı hala pas geçen Başkan ve yöneticileri eleştirmek lazım.
Bu takım 3 gün önce , ''direkt rakiplerden'' diye bahsedilen Beşiktaş'ı 20'ye yatırdı. Hem de maç içinde 33-3 gibi sahalarda ender görülen bir seri yaparak ezdi.
Ben playofflara gelindiğinde, ki inşallah gireceğiz diye düşünüyorum. Mantıken de girmemiz lazım bu gidişatla. Playofflarda daha da iyi bir Galatasaray NEF takımı olacağını düşünüyorum. Sadece şu atlet 5 numara gelsin ve puzzledaki eksik parça tamamlansın.