2022-2023 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

THY nı geçmek hedef olmalı zaten iyi yapılanma ile THY geride bırakılabilir diye düşünüyorum final grubuna kalmalıyız. Hemen bir yılda bu takımdan şampiyonluk bekleyemeyiz zaten.
Yani THY'yi geçtin diyelim ki o bile imkansız iyi para harcıyorlar, vakıf eczacı böyle devam ederken şampiyonluk hayal. 1 milyon euro sadece bir oyuncuya verebilen takımlar bunlar. Senin bütçen bile o kadar değil.
 
Bütçe bazlı yorumları görüyorum hak da veriyorum fakat Ataman Güneyligil hem kendi yıprandı hem de takıma verebileceği bir şey kalmadı. İlk etapta kimse şampiyonluk beklemez belki ama doğru kurulmuş bir kadro sahada kora kor mücadele eden voleybolun doğrularını yapan bir takım görmek benim için yeterli olacaktır. Tabii bunun için sadece antrenör değil yönetim bazında da zihniyet değişimi şart umulur ki doğru yapılanmış bir kadro iyi bir antrenör ile yeni sezona gireriz.
 
Bütçe bazlı yorumları görüyorum hak da veriyorum fakat Ataman Güneyligil hem kendi yıprandı hem de takıma verebileceği bir şey kalmadı. İlk etapta kimse şampiyonluk beklemez belki ama doğru kurulmuş bir kadro sahada kora kor mücadele eden voleybolun doğrularını yapan bir takım görmek benim için yeterli olacaktır. Tabii bunun için sadece antrenör değil yönetim bazında da zihniyet değişimi şart umulur ki doğru yapılanmış bir kadro iyi bir antrenör ile yeni sezona gireriz.
Bizimde beklentimiz tüm zor maçları 3-0 kaybetmek değil. Biz de biliyoruz Vakıfbank Eczacıbaşı ve THY nın bütçesi bir oyuncuya verdiği parayla takım kurulduğunu ama bir sistem ve voleybol aklı ile bulunduğumuz durumdan daha iyi olabiliriz. En azından Vakıfbank veya Eczacıbaşı maçı geldiğinde ümitlenebilelim.
 
Zaten çoğu düşünce ile aynı noktadayız. Bizim söylediğimiz Ataman Güneyligil'in Galatasaray voleyboluna verecek bir şeyinin artık kalmamasıdır. Adı geçen antrenör ya da bir başkasına iyi bir plan verilirse bütçe kısıtlı olsa da o bütçe maksimum verimle kullanılırsa sahada keyif veren bir Galatasaray olur. Bunun için de bu işi bilen, bu işe kafa yoran insanlar lazım.
 
Bence de bir değişim olması şarttı ancak konu sadece ataman Güneyligil değil. Kenarda takımı her yönü ile yönlendirecek ve güven verecek bir idari üst düzey kadro olması mutlaka şarttır. İstatistikleri anlık olarak değerlendirebilen, taktiksel anlamda giren/çıkan oyuncular hakkında etkin karar verebilecek, olumlu veya olumsuz her durumda, oyuncuların motivasyonunu en üst düzeyde tutabilecek sporcu psikolojisi uzmanı, fizik kondisyonerler vs. Yeni antrenör ekibi ile'mi gelir yoksa buradamı takviye yapılır bilemiyorum ama böyle bir üst düzey teknik kadro şart.
Almanya'da SC Potsdam'ı çalıştıran ayrıca Romanya milli takımı baş antrönörü olan birisinin, dokusu da tutarsa ve iyi bir teknik ekip kurulursa. başarılı olabileceğini düşünüyorum.
 
Potsda'la yakaladığı başarılar ortada çok düşük bütçeli kadroyla çok büyük başarılar yakaladı biraz bütçe verilirse bizde de çok iş yapacağını düşünüyorum
 
İyi bir teknik yönetimin yanısıra iyi ve geniş bir kadro da şart diye düşünüyorum. Şu anki kadro yapısına bakar ve söylentileri de dikkate alırsak, şöyle bir resimle karşılaşıyoruz. 2023-2024 sezonu için, ilk 6'da yer alan İlkin, Logan, Ayçin ve son maçlarda takımı ayakta tutmak için mücadele eden oyunculardan birisi olarak gördüğüm Bihter, garanti gibi. Anthi'nin gitmesine gönlüm razı değil ama ne olur bilemiyorum. Yönetim yeni yönetim ile çalışması konusunda ikna edebilirmi? Yeni antrenörün Yunanistan milli takımını çalıştırdığı dönem içerisinde, Anthi ile uyum yada uyumsuzluğu varmı. İkna konusunda etkili olabilrmi bilemiyorum. Bildiğim tek şey, Anthi elde tutulursa ve yine Cuttino transferi gerçekleşirse, Anthi smaçör, Cuttino PÇ olarak, hücum kadrosunu, alternatifli bir duruma dönüştürebilir. Bunun yanısıra, önceden de ısrarla tavsiye ettiğim NCAA'in en iyi Pasör Çaprazı Kendal Kipp, 2023 sonunda transfer edilirse, çok etkin bir hücum gücüne sahip olacağımız düşüncesindeyim. Önceden de belirttiğim üzere, NCAA'in çok yakın takipcisi olarak kesinlikle iddia ediyorum ki, mevkileri farklı olmasına rağmen, Kendal Kipp, en az Julia Bergman (Georgia Tech) kadar iyi ve değerli bir voleybolcudur ve bana kalırsa Julia Bergman'dan daha etkin özelliklere sahiptir. Bunlar, başta solo blok ve blok asist olarak bloklardaki etkinliği ve bunların yanısıra servis etkinliğidir. Takımımızın, yüksek ve Çapraz bloklardaki zaafiyetini kapatabilecek niteliklerde bir oyuncu olup, üstün performansı ile Amerikan Milli Takımı koçu Karch Kirali'nin dikkatini çeken ve yakın takibe aldığı bir oyuncudur. Merak eden olursa, Houston- Stanford, son 16 maçını izlesin ve yorumcuların yorumlarına kulak versin. Nadiren yaptığı bir hata üzerine, 'sonuçta o da bir insan' yorumunu, yüzümde büyük bir gülümseme ile izledim. Ayrıca tribündeki Karch ile ilgili olarak, kimi izlediği yorumları da çok sevimli.
Gamze Kılıç'ın (ki son dönemde performası ile çok eleştiri almıştı) ayrılması durumunda, yerine alınacak yeni iki oyuncu ile ilgili olarak pek yorum yapabilecek bilgiye sahip değilim ancak Kanami Tashiro, Japonya milli takımı oyuncusu olması nedeniyle kesinlikle boş değil ve izlediğim birkaç kısa videosu, bende iyi bir izlenim bıraktı. Yanısıra, sözü edilen Duygu Düzceler de, kadro genişliği açısından, iyi bir seçim olmuş olabilir. Nazlı Eda Kafkas bizde devam eder'mi bilemiyorum ama pasörlük görevi yanısıra, iyi bir servisçi olarak kadroda olması faydalı olabilir.
Her ihtimale karşılık, kaptan Gizem'in ayrılması sonucu, yeni bir libero desteği gerekecek diye düşünüyorum. Son olarak Mina ayrılırsa diye (çok daha iyi bir alternatif olmazsa) 1.90lık Magdalena Jehlarova (Çek oyuncu) ismini önerebilirim. Önerdiğim isimler, şu an çok yüksek maliyetli olmayan ama bir o kadar da etkin olabilecek oyunculardır.
Kendal ve Magda çok yakın zamanda ya Athletes Unlimited Pro League veya Avrupanın İtalya, Almanya, Fransa ligi takımlarından veya diğer kıtalardaki takımlar tarafından, süratle kapılacak oyunculardır.
Son olarak, Karmen'in durumu süratle netleştirilmeli ve Beren'e yeni dönemde daha çok şans verilerek, özgüveninin sağlanması ve takıma daha çok katkı vermesi sağlanmalı diye düşünüyorum. Böyle bir kadroda, bazı oyuncuların bugüne kadar yaptığı ve göze batan bazı hataları da düzeltilrse, örneğin Logan'ın zaman zaman yaptığı servis hataları, veya İlkin'in' yerleşmiş yüksek bloklara karşı, taktik dokunuşlar ve öldürücü plaseler yerine ısrarla yaptığı sert vuruşlar ve yediği bloklar minimize edilirse, belirttiğim kapsamdaki takım, yeni teknik kadro ile çok iş yapar.
 
Seneye yabancı kuralı yine 3+1 mi olacak? Bu durumda Tashiro Logan ve Cuttino ilk 6 daki yabancılar olur belki yabancı bir orta alınabilir. Ama ne yapıp edip pasör olarak Buketi kadroya katmalıyız. Böylelikle yabancı hakkını oeta oyuncudan yana kullanabiliriz. Ama bu adı geçen yabancılar yeni koç tarafından onaylanacak mı yada ona sorulup mu alındı tabiki bilmiyoruz. İşte şimdi yabancı koçun arkasına Dehrican Hoca hamlesi anlam kazanabilirdi.
 
Dehri ile ilgili yorumlar beni şaşırttı kendisinden yeni bir Cengiz Göllü, Deniz Esinduy çıkar diye mi bekleniyor bilmiyorum ama kendisinin antrenörlüğü bence henüz gelişme aşamasında ki bence ümit de vaad etmiyor. Zaten takıma gelişi ilginçti birinci ligde takım çalıştırırken bırakıp asistan olmak hani Ze Roberto, Barbolini gelir hatta tekrar Guidetti'nin asistanlığı olur anlaşılır.
Yeni gelecek antrenör de ekibinde mutlaka bir Türk antrenör bulundurur fakat bunun takımın genel gidişatını direkt etkileyecek bir faktör olduğunu düşünmüyorum. Şunu da ifade etmek lazım ki hiçbir yabancı antrenörün futboldaki Piontek-Terim Derwall-Denizli çıkarma ya da onlar gibi olma misyonu yoktur. Zaten günümüzde Türk voleybolunda parlayan tek yerli antrenör olan Ferhat Akbaş'ın da pr'ı için federasyonun yaptıkları ortadadır.
 

Üst