2022 FIVB DÜNYA KADINLAR VOLEYBOL ŞAMPİYONASI

Şampiyonluk Favoriniz Hangi Takım?

  • BREZİLYA

    Oy: 0 0.0%
  • ÇİN

    Oy: 0 0.0%
  • HOLLANDA

    Oy: 0 0.0%
  • JAPONYA

    Oy: 0 0.0%
  • SIRBİSTAN

    Oy: 0 0.0%
  • TÜRKİYE

    Oy: 0 0.0%
  • DİĞER

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    7
  • Anket kapatılmış .
Kadınlarda da Dünya Şampiyonası Hollanda ve Polonya'nın ev sahipliğinde başladı. Milli takımımızın madalya adaylarından olduğu ama yine de kazanmasalar da alkışlanacakları bir turnuva da diyebiliriz(!) İlk maçımızda eğer hedef madalyaysa kaybetmememiz gereken bir takıma Tayland'a 3-2 kaybedip, 2.maçımızda ise Olimpiyatta kaybederek tüm umutları rezil ettiğimiz Güney Kore'yi önemli yıldızlarından yoksun geldikleri turnuvada rahat setlerle 3-0 yendik. Şimdi bu akşam Dominik Cumhuriyeti'yle çok kritik bir maça çıkacağız. Bu maçı da alamazsak çapraz grupta ABD ve Sırbistan'ın da doluğunu düşünürsek bırakın madalyayı çeyrek final bile zora girecek. Şu anki grubumuzdan ilk 4'e girmek yeterli gözükse de 2.tura puanlar taşınacağı için 2.tur gruplarında da ilk 4 yapmak istiyorsak bu maçı almamız lazım. Hatta İtalya ve Brezilya gibi takımlardan kaçmak adına ilk 2 sırayı da almamız gerekecek ama zor görünüyor.
 
Ben bizim takımın çok fazla abartıldığını düşünüyorum. Dünya şampiyonasından en iyi derecemiz 2010 daki 6.lık.
Hala 12 senede onun üstüne çıkamamışız.

Bu arada İtalya takımının Egonayı doğru kullanmadığını zorda kalmadıkça ona set çizmediklerini en son belçika maçlarında gördüm. Böyle bir süper starın var elinde ama az kullanıyorsun.
 
Dün bizim için çok kritik hale gelen Dominik Cum. maçını zora soksak da 3-2 kazanmayı becerdik. Şimdi önümüze nispeten daha iyi görebiliriz. Ayrıca formatı detaylı incelediğimde saçma sapan bir şey farkettim. Çeyrek finalist olsak bile İtalya ve Brezilya'dan kaçmak kolay olmayacak demiştim. Ancak görülüyor ki Polonya ve Hollanda takımları birbiriyle final ve 3.lük maçları yani son güne kadar hiç karşılaşamıyorlar. 2.tur grupları sadece bir play-off'ta yer kapma ve rakip seçme mücadelesi olacak. Yine de ABD ve Sırbistan'ın en önemli rakipler olduğu düşünülürse onlardan kaçmak önemli en azından çeyrekte. Ancak grup 1 olamazsak bu da çok zor. O yüzden bu takımları zaten grupta yenebilmemiz gerekiyor ki grup 1 olalım ve eğer bunu başarabiliyorsak o zaman çeyrek finalde tek maçta yenelim önümüze bakalım. Takım çok ümit vermiyor ama tek maçta şans yok denemez.

Format aşırı adaletsiz oluyor bu haliyle. Grup dengesizliklerinin önüne geçebilmek adına çapraz eşleşme olur ki iyi takımların önü grup zorluğundan kapanmasın. Yan grupta Brezilya, italya, Çin ve evsahibi Hollanda çarpışacak büyük ihtimalle. Bu açıdan avantajlı görünüyor bizim taraf. Ama elbette biz 2.torba takımı olduğumuz için orada yer alsaydık da italya veya Çin Polonya tarafında olacaktı. Genel olarak dengeli oluşmuş Hollanda ve Polonya tarafı. Ama form durumlarına göre haksız derecelere şahit olacağız büyük ihtimalle.

Turnuvada büyük bir sürpriz olmadı şimdiye kadar. Ama Belçika'nın İtalya'ya hediye ettiği maç trajikomikti. İlk seti almış olan Belçika 2.sette de 24-23 öndeyken top rakip sahaya değdi sanıp sevinmeye başladılar ve İtalya hakem değmedi diyince oynayarak o sayıyı ve seti aldı(30-28). 3.sette ise challenge'dan dönülmüş ve İtalya skoru 20-24'e getirmişken her şeye rağmen Polonya öne geçecek gibi görünüyordu. Ama özellikle Egonu'nun kan kokusunu almasıyla sete tutunan İtalya 24-24'e getiridi seti. Sonrasında tekrar öne geçip reaksiyon verebilse ve bir kez daha seti kazandım sansa da bu sayı challenge'dan döndü ve sonrasında da İtalya seti ve bence maçı orada 29-27 ile kazandı. Bunu sonraki setin skorundan da anlayabilirisniz; 25-9!

Şampiyonluk favorinizi belirtebileceğiniz ankete de katılmanızı rica ederim.
 
İlk tur grubunu iki 5 setlik galibiyet ve bir 5 setli mağlubiyetin de aralarında bulunduğu 4 galibiyet, 1 mağlubiyetle 11 puanla ilk sırada bitirdik. Tüm puanlar 2.tur grubuna taşındığı için her set önemliydi ve biz şu anda 2.tur grubunda 3.sıradayız. İlk maç, fikstürümüz grup lideri olduğumuz için en uygun şekilde başlayıp devam edeceği için, bu akşam yan grubun 4.sü Almanya ile saat 20.00'da olacak.
 
Dün takım maça yavaş başlasa da iyi bir görüntü çizmeyi başardı ve belirli bir düzeyin altına düşmeyen rakibi Almanya'ya karşı set vermeden kazandı. Sırada bugün 18.30'da Kanada maçı var. Final yolumuz ABD ve Sırbistan'a karşı kuracağımız ya da kuramayacağımız üstünlüğe göre şekilleneceği için asıl kritik son grup ve eleme maçları öncesi zirveye çıkmamız gereken bir maç.
 
Şu ana kadar turnuvada , Ebrar gayet iyi , fakat Hande ve Saliha beklentinin altında kalıyorlar. Bu da takımı olumsuz etkiliyor.
Abd , çin , italya , sirbistan ve brezilyadan maç almamız zor gibi.
 
2.tur da sona erdi ve çeyrek finalistler belli oldu. Biz hiç haketmediğimiz şekilde uygun eşleşmeyi yakaladık. Son gün Polonya rakibi Almanya'ya 2 set verince grup 3 olduk ve Sırbistan'dan kaçıp ABD eşleştik. Açıkçası son Sırbistan maçı öncesi suratlar beş karış olunca ve ilk setin ardından 2.set başlangıcı 9-0 gibi tuhaf bir vurduymuzlık söz konusu olunca mental yönden umudum azaldı. 3.set dışında tepki veremedik. Maçtan sonra da Sırbistan ile üst üste bir daha oynayacağız ama bu sefer daha iyi bir görüntüvermek istiyoruz minvalinde şeyler gevelenince mevzu anlaşıldı. Bu arkadaşlar ABD mağlubiyeti sonrası 3. olma umutlarını yitirmiş ve kafalarında turnuvayı bitirmişler ama gel gör ki Alman disiplini onlara 2. bir şans nasip etti ve yarın 18.30'da ABD ile tarihi bir maça çıkma fırsatları oldu tabi milli takımlarımızın genel sorunu olan mental olarak sahaya çıkar mıyız göreceğiz.
 
Abd yi doğru oynarsak yenebiliriz bence bu turnuvada pek iyi değiler polonya ve sırbistan abd yi çok rahat yendi dominik sonları iyi getirse onlarda yenicekti ama abd maçını geçsekte sırbistanı geçmemiz çok zor
 
Gerçekten Dünya üzerinde olabilecek en Saçma Sistem ile bir Dünya Kupası seyrediyoruz. Sürekli aynı takımlar ile muhattabız ve finale kadar onlarla hiç ilgimiz yok. Bu sistemi düşünüp uygulayanları Çok Tebrik ediyorum.

Turnuva da ki durumumuza gelirsek Abd Son Olimpiyat Şampiyonu olsa da buraya görece zayıf geldiler ve Gruplar da 2 Mağlubiyeti var. Yenilmeyecek takım değiller ama ilk maçtan sonra yapılan Amacımız Abd yi Zorlamaktı tarzı açıklamalar Hiç Umudum olmamasını sağlıyor. Derli Toplu bir oyunla Yarı Final bileti alabiliriz ama Abd Maçı sonrası açıklamalar ve Hiç Tepkisiz geçen bir Sırbistan maçından sonra Mental durumumuz beni Umutsuzlaştırıyor.
 
Verilen ilgiyi kaldıramadılar, hepsi ben oldum havasına girip gelişimlerini durdurdular. ders alınıp, yeni bir hocayla yeni bir planlama lazım.
 
Çeyrek finalde başarı,en iyisi olmadığımız gerçek ama en iyisiymişiz gibi bir atmosfer yaratılıyor o da başarı yoksunluğumuzdan,en ufak birşeyde kendimizi kainatın en iyisi sanıyoruz.ABD'yi yenedebilirdik ama psikolojik üstünlükleri var,aynı oyuncuların üzerinde ABD değilde başka bir ülkenin forması olsa bu psikolojik üstünlük olmazdı.

Herşeye rağmen bu takımı izlemek heyecan verici,en çokta Cansu'yu seviyorum,umarım gelecekte daha iyi dereceler alabiliriz
 
Bu takıma acilen skorer köşe oyuncuları lazım libero pasör orta oyuncu üzerinden başarı elde ediyoruz seneye vargas geliyor pç sorununu kaldırır ama smaçör sornu en az 2 sene daha sürecek gibi
 
Biz Polonya'yi ,Polonya ABD'yi, ABD bizi gurup maçlarında yendi.Ama eleme maçları çok farklı.Biz bu tür maçlarda en iyi oyunumuzu bir türlü oynayamiyoruz.Yoksa iyi oyuncularımız var.Ust düzey rakipler ise bu maçlarında çok daha iyi oynuyor, bu da seni bozuyor.Yine de izlenirligi olan branşlar içinde en başarılı olan bu kızlarımız. Takımda genç oyuncu da çok, moral bozmayalım, çalışmaya devam edelim.
 
Hiç bir şey başarmadan havalara girmenin cezasını yine çektik ama eleştirmek sanki küfürmüş gibi geliyor bunlara. Federasyon Başkanı çıkmış evlatlarıma laf söyletmem ne söyleyecekseniz bana söyleyin minvalinde şeyler söylüyor. Gören de Mahmut Hoca sanacak kendisini ama kendisinin emekleri daha büyüktür koruduklarından. Yıllara yayılan bir sistemle buralara gelindi ve bu başarıda en büyük pay kulüpler ve federasyonda ve ardından ortaya bir vizyon ve heyecan getiren yıllardır gelse de bizi yükseltse diye beklediğimiz Guidetti'de. Onların başarılı sistemli çalışmaları sonucu kadro olarak tepedekilerle başa çıkacak ölçüye geldiysek bu onların başarısı. Onun üstüne koyulabilirse işte o zaman oyuncuların da başarısından bahsedebiliriz. Sonra ne deniyor Dünyada son 8'e kaldı bu kızlar başarı değil mi. İyi de atıyorum sen LeBron'sun ama kendini geliştirmiyorsun ve şu an olduğu seviyede değil de gelmiş geçmiş en iyi 75 oyuncu listesine zar zor giriyorsun, bu senin başarını değil potansiyel bazında düşündüğünde başarısızlığını gösterir ama bir yandan da yeteneğin o kadar eşsizdir ki yine bir şekilde suyun yüzünde kalmışsındır. Aynı hesap! Burada da yeteneğin yerini altyapılardan itibaren sistemli çalışmalar alıyor o kadar. Ama nerde Avrupa Şampiyonlukları nerede Dünya ve Olimpiyat madalyaları!
 
Çeyrek finaller ve yarı finalin ilk maçı sona erdi. Sonuçlar anlamında sürpriz olduğunu söyleyememe ama maçlar biri hariç çok çekişmeliydi. O malum maçtan bahsetmeye gerek yok. Salı günü Hollanda tarafında İtalya favori çıksa da son 5 olimpiyatın 2'sinin şampiyonu Çin maç boyu ayakta durduve 3-1'lik bir sonuçla İtalya yarı finalist oldu. Brezilya ise grupta 3-1 ile mağlup olduğu Japonya ile yine çok zorlu bir sınav verdi ve ilk 2 setini 25-18 kaybedip yine 2-0 geri düşse de skoru zor da olsa 2-2'ye getirdi. Tie-break'te ise maç 2 tarafa da gidip gelse de son gülen Brezilya oldu 15-13'lük set sonucuyla. Bizim Polonya tarafındaysa evsahibi Polonya müthiş bir mücadele koydu ortaya. İlk setini aldıkları maçta 2-1 geri düşüp 4.sette de 23-19 gerideyken inanılmaz bir geri dönüşle 26-24 seti kazandılar. Tie-Break yakın skorlarla geçti ve bir ara da ivme Polonya'dan yanaydı ama son bölümde hücumlarda sürekli Boskovic üzerinden oynayan Sırbistan Boskovic'in bitiriciliğiyle seti 16-14 alarak maçı da 3-2 kazandı. Dün oynanan ilk yarı finalde ise Sırbistan grup maçından daha diri bir ABD'yi karşısında bulsa da maçı 3-1 kazanarak finalde bu akşam 21.00'da oynanacak İtalya-Brezilya maçının galibini beklemeye kuruldu.
 

Üst