2023-2024 Erkek Voleybol Takımı (Galatasaray HDI Sigorta)

Halkabank ve Ziraat Bankası'nı geçip şampiyon olmak mümkün. Bunu Galatasaray yapabilir mi orası muamma. İlk 4'te kalmamız şart. Play off dönemi de herkes her şeyini verecek, mental olarak en üst noktada olacak ve kırılmayacak.

Biz de ise pasör yabancı fakat yabancı sınırı olan bir lig için fark yaratmış değil. Libero için bir şey söylemek istemiyorum bu seviyede oynayabilmesi mümkünse herkes her şeyi yapabilir diyorum sadece. Pasör çaprazına gökten olağan üstü güçler inmezse ligi 4. dahi tamamlayamayız, tamamlasak bile orada kalırız.

Monza-Panathinaikos galibi; ki Panathinaikos İtalya'da tarih yazmazsa Monza, yarı finalde gelecek. Kupa için zarı yarı finalde atar bizim takım. CEV'de oynasaydık yaklaşımım 180 derece farklı olurdu, bununla birlikte lig Challenge'ın fersah fersah önünde benim için.

Zaksa'yı 10 yıl önce biz de yenmiştik Şampiyonlar Ligi'nde fakat grubun son maçıydı ve grup şekil almıştı. Ziraat pandemide bizim takımın corona olması, Fenerbahçe'ye karşı play-off'ta bilfiil kazanmaları ve Halkbank'ın büyük kadrolarla getirip getirip bitirememesi derken ligi kazana kazana bu sezon en sonunda Şampiyonlar Ligi takımı olmuş. Üst üste üç Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun ardından Zaksa deplasmanını alelade lig maçı kıvamında kazanmaları bunu işaret ediyordu, bugün Burhan Felek'te de tescillendi. Sert servislerimiz hiç bozamadı, ralliler lehlerine bitti. Ritm vermememiz ya da servisi yumuşatmamız gerekti. Takım da yakın dönemde Kujundzic'i aşağı çektiğinden Burak Güngör'ün büyük performansı galibiyet getirmedi.

Ligde ilk 4 Challenge'ın fersah fersah önünde benim için. Avrupa'nın üçüncü kupalarına dair kulüp adına önceliğim bütünüyle değişiyor.

Arkas bir Göztepe, Karşıyaka, Altay, İzmirspor ve hatta Bucaspor değil. Kazandığımız tek setin sonunda servis turuyla 5 sayılık farkı kapatan Burutay'ı görmek 2019 Süper Kupa finalini hatırlatarak keyif dahi verdi. Alt metnindeyse Ankara'da yarı yarıya oynanan ve 3-2 kazanılan Fenerbahçe derbisi olması yatıyor. Demem o ki Arkas'ı normal sezondaki iki maçta da yenme şansını tepmek kulüp tarihinde kayda değer bir yoksunluk olarak karşılık bulmayacak.

Dijital verilerin madde temelli bir destekle kayıt yapılmadığı sürece geleceğe taşınabilmesi, aktarılabilmesi; gelecek adına korunabilmesi mümkün değil. Bunun bilinciyle yaklaşarak tarihe bir not. Bugün Galatasaray'da Miran Kujundzic dışında voleybolun asgari gerekliliklerine dair hiçbir görüntü, edim ya da eylem yoktu.