• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Basketbol Süper Ligi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ozan K.Ş.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:02
Beşiktaş yine deli dehşet bir sezon geçiriyor. Hep tırmalıyorlar ligi. Bu sezon bekonun da kötü haline denk gelmeleri güzel bir nimet oldu onlar için. Keza Efes de iyi sayılmaz. Bir sürpriz gelir mi acaba diye düşünüyor insan...
Demek ki bu bütçelere de bir şeyler yapılıyormuş tıpkı bizim 2021-2022 sezonu gibi. İlla 10-15M takım kurmak şart değilmiş büyük bütçeli takımları yenmek için.

Son düzenleme:
Ligin koç kazığı yiyen takımlarından biri de şüphesiz ki Anadolu Efes, para ile rezil olmak böyle bir şey olsa gerek. Fenerbahçe'nin yıllar önce yediği kazığı gördüğü halde bu sene aynı kazığı yeme sevdası hangi aklın ürünü anlamak mümkün değil.

Özhan Çıvgın yıllarca Çekmece'yi ligde tutarak iyi işler yaptı fakat konfor alanından neden çıkmadığı belliymiş.Adam Çekmece'nin 1 tık üstü olan Petkim'ide hem oyuncu olarak hem zihniyet olarak Çekmece'ye çevirmiş.Crawford boşta olsa onuda ister miydin hoca ? Yesukan'ıda kaptırmışsın olmadı bak.

Baskı anında bu kadar kolay top kaybeden,bu kadar düzen dışı basketbol oynamaya çalışan bir kadro kurmak büyük iş.Troy Selim yoruldum,bittim çıkar beni diyor,oyun durduğu halde 5 pozisyon sonra adamı çıkarıyorsun.Yani olacak iş değil.

Geçen hafta Beşiktaş'a kaybeden Anadolu Efes şimdi de Bahçeşehir Koleji' ne yenildi.
Slovenya'yı şampiyon yaptı diye ne kaymak yedi şu Kokoskov be?
Fenerbahçe de rezil olduğu yetmedi birde şimdi Anadolu Efes'te oluyor.
Anadolu Efes'e yazık oluyor.

Yani 02:17 var ve Flynn Trevion Williams'ı çok iyi görüyor,Williams bomboş smacı tek elle yukarıdan kaldırarak yapmaya çalışıp smacı kaçırıyor,atsa fark 9 olacak.Ve maç hakemlerinde bir tık iteklemesiyle son 50 saniye 1'e kadar düşüyor.Williams benzer saçmalığı daha öncede Telekom maçında yapmıştı.Karşı alanda faul falan yapıyordu.

Hakemlerin iteklemesi diyorum,Flynn klasik faul alma niyetiyle temas alıp topu çembere atıyor ve o da şansla basket oluyor.Tam Bahçeşehir benchi sevinirken hakemler hakem aldatması deyip teknik faul çalıyor.Adam kendisini yere bile bırakmıyor.Şehmus bomboş çembere gidiyorken Homesley temas etmediği halde ve Şehmus dünyanın en kolay turnikesini atarken basket faul veriyorlar.

Barac ders almışa benzemiyor.2.7 kalmış taktik faul yapılacak,topu karşı alandan oyuna sokuyorsun,rakibin molası yok,topu böyle anlarda oyuna sokmakta zorlanan Kenan ile oyuna sokuyorsun.Zar zor topu oyuna soktu.

Flynn çok büyük skorer.Bahçeşehir seviyesinin üstünde oyuncu.Loyd'un son soktuğu şut ise inanılmazdı.

Efes ise kötü kadro planlaması ile yoluna devam etsin.Bugünkü maç kadrosu olarak Bahçeşehir'in kadrosu Efes'ten daha değerliydi.Ercan ve Loyd dışında Efes'te öne çıkan ve çıkabilecek oyuncu yoktu.

Hocam o teknik faulü aldatmadan dolayı değil basket sonrası yaptığı hareketten dolayı çaldılar. Zaten kendi benchi de Flynn'a ne gerek vardı bakışı attılar.
Williams gibi oyuncular da atletizminden kaynaklı direkt smaca odaklanıyorlar. Turnike olarak da gözü kapalı atılacak pozisyondu zaten.

Beşiktaş, Trabzon deplasmanında maçı ilk çeyrekten bitirdi. Savunma ve hücumda canavar gibi oynuyorlar.

Hocam o teknik faulü aldatmadan dolayı değil basket sonrası yaptığı hareketten dolayı çaldılar. Zaten kendi benchi de Flynn'a ne gerek vardı bakışı attılar.
Williams gibi oyuncular da atletizminden kaynaklı direkt smaca odaklanıyorlar. Turnike olarak da gözü kapalı atılacak pozisyondu zaten.

Öyleyse doğru ben yorumcudan ötürü yanıldım o zaman.Williams'ın smaca yönelmesinde problem yok.Potanın yarım adım ötesinde zaten.Problem çift el smaçlamaması.Maçı kapatacakken tüm ivme rakibe geçiyor.

3.çeyreğin bitimine 1 dk kala Merkezefendi Tofaş karşısında 20 sayı öndeydi.Son çeyreğin ilk 45 saniyesi geçildi ve fark 9'a düştü.

Skor 73-72 ve son 25 saniye Tofaş hücum ediyor,Furkan Korkmaz fake atıp sonrasında bomboş üçlüğü kaçırıyor.Hücum ribaundunu alıyorlar,Furkan'a veriyorlar,Furkan gene boş üçlük kaçırıyor.1/7 ile maçı tamamlıyor.Bu adam bomboş üçlükleride kaçıracaksa neden oynuyor ?

Dusan Alimpijevic ve Beşiktaş için, bu sezonun yapıcı hedefi Eurocup şampiyonluğu. Ligde, Euroleague kadroları öyle bir tekliyor ki; normal sezon liderliği ihtimali zihinlerde somutlaşır halde. Bu hülyanın sonucunda, Eurocup şampiyonluğu kaybedilirse; ligde oynanacak olan potansiyel final, geçen sezonun aksine eksik bir tat olur diye düşünüyorum.

Selçuk Ernak, Dule Vujosevic'li geçmişine ihanet eder halde. Yeni takımız, yolumuzu bulalım basketbolu değil bu. Tuhaf bir kopuklukları var sezon başından bu yana. Sahadaki görüntü, alınan skorların baya gerisinde. Profesyonel erkek futbol takımının alandan tabirle kompaktlığına kıyasla, baya negatif ayrışıyorlar.

Furkan tuğlalara devam. Omic'i de gördüm maçta. Buralara kadar gelmiş. Zamanında yangın yapılmıştı biz niye almadık diye. Halbuki çok kısıtlı bir uzundu. Keza Furkan da farklı bir akıbette değil.
Beşiktaş çok az sayı yiyerek oynarken maçı, şimdi baktım 84 yiyerek bitirmiş. Buna karşın da 100'e yakın sallamış rakibe. Bizim için çok sayı yiyoruz deniyordu farklı kazandığımız maçlarda dahi. Beşiktaş lider, çok da iyi oynuyor her iki tarafı. Ancak sezon ortalamasına bakınca 80'e yakın sayı yeme ortalaması var.

Galatasaray'ın şu ligde şampiyon olması gereken rahat 2-3 sezon vardı son yıllarda. Beşiktaş şu an bu durumu iyi kullanmaya çalışıyor. Efes zaten şu an denklemde değil. Beko da sezona çok kötü başladı, kadro tercihleri iyi sayılmaz. Bu sezon Beşiktaş için yine bir fırsattan istifade şansı var.
Ben bizden de bir sürpriz beklemiyor değilim açıkçası. Yine de sezon uzun, bakalım neler olacak.

Kokoskov'un maç öncesi ve maç sonu açıklamaları komik bir hal almaya başladı.Utanmasa artık maçlardan önce rakipleri tebrik etmeye başlayacak.Bologna mağlubiyeti sonrasında ''uçağı uçurabiliyorum ama indiremiyorum'' demişti.Bugün ise ''biz hücum edemedik,onlar etti,biz skor bulamadık,onlar buldu'' diyor.

Efes'te Dozier ve Larkin sonrası Ercan'da sakatlanırsa bu kez ne yapacaklar acaba ? Haftada 2 veya 3 maç 30 dk üzeri oyunda kalıyor.Ergin hoca sonrasında bu kadar dibi görecek işler yapmaları büyük başarı cidden.Kısa vadede toparlanmaları mümkün gözükmüyor.

Geri