Voleybol uzmanı bir arkadaş timmerman çöp demişti ama. Nerede o uzman.Timmerman oynamaz yedek kalır adı sapı belli olmayan kişileri sayıp ondan iyi demenin çok anlamsız tartışılmaya değmez bir şey olduğunun farkındaydım.Kötü Timmerman ancak bu oyuncuların seviyesine inerdi korkum 5 aydır tek maça çıkmayan Timmerman DŞ ilk maçında İsveçe karşı full as oynayıp 17 sayı ile arkasındaki bütün ortalara fark attı.1 sayı daha alsa maçın en skoreri olacaktı Hollanda adına bir orta için muazzam bir olay bu çok nadir görünür bir ortanın köşelerle ile aynı sayı da çıkması.6 da blok yaptı 5 aydır oynamamasına rağmen kalitesini gösterdi.Adı sapı belli olmayan oyuncuların nasıl Timmerman'ı yedek bırakacağı idda edildi anlam verilemezdi zaten.
Kesinlikle Timmerman hedef ilk 4 falansa ideal ama şampiyonluk getirecek oyuncu değil zaten. Onun için Yuan alındı ama yine de Timmermanın elde kalıp ilk devre bizde oynaması güç katacak.Timmerman iyi oyuncu ama takımın tavanını yukarı çeken bir oyuncu değil. Dolayısıyla şampiyonluk hedefi olan herhangi bir takımın as orta oyuncusu olamaz diye düşünüyorum.
Trol gene mi geldin sen kaç hesabın banlandı hala burada mısınTimmerman iyi oyuncu ama takımın tavanını yukarı çeken bir oyuncu değil. Dolayısıyla şampiyonluk hedefi olan herhangi bir takımın as orta oyuncusu olamaz diye düşünüyorum.
Bu sezondan umutluyum. milli takımlarında mücadele eden oyuncularımız pekte fena değiller .İkinci maçları değerlendirmek gerekirse
Eline Timmerman
Turnuvanın en zayıf takımı Mısır'a karşı çok rahat bir oyun oynadılar.7 sayı ile maçın en iyi orta oyuncusu oydu iki maçtır iyi iş çıkarıyo.
İlkin Aydın
Bu maç 2. set sonu girdi ve 3. sette full oynadı.Çok istekliydi bence hazır gibi çok iyi manşet aldı defansta iyiydi top takibi hücum da bir tane düzgün pas aldı onda da yeri deldi.Bu maçta ki performansıyla Dani'ye güven verdi.
Eylül Akarçeşme
İlk maç olduğu gibi bu maçta yedekti.Gizem as libero gününde olmazsa Eylül oynayacak gibi bir sistem olacak gibi.
Alexandra Frantti
İlk hafta yorumunda da söyledim bu takımın smaçör ikilisi Skinner Frantti.Bu olmalı ama koçları çok sıkıntılı inatla Franklin oynatıyor Frantti hakkı yeniyor biraz orda.
Martyna Lukasik
İlk maç komple komple her alanda çok iyiydi dedim.Bu maçta aynı şekilde takımın en skorer oyuncusu oydu.Defans Manşet Blok Servis Hücum iki maçtır hepsini çok iyi yapıyor.
Wang YuanYuan
İlk maçta olduğu gibi yine 10 sayı aldı oda başarılı bir turnuva geçiriyor şuana kadar.
Miriam Sylla
Geçen maç arkada ikinci libero gibi olduğunu servis defans manşet belki de bu alanda ilk haftanın en iyi smaçörüydü ama önde çok katkısı olmadı demiştim.Bu maç yine defans manşet servis çok çok iyiydi önde de biraz daha toparlanmış bir Sylla vardı.
Bongaerts’i eklemeyi unutmuşum.Oda as pasördü gayet iyi ve hızlı oynattı takımı.Orda da Van Alen daha genç olduğu için hoca sık sık deniyor ama Bongaerts çok net Van Alen dan daha iyi oynatıyor takımı.İkinci maçları değerlendirmek gerekirse
Eline Timmerman
Turnuvanın en zayıf takımı Mısır'a karşı çok rahat bir oyun oynadılar.7 sayı ile maçın en iyi orta oyuncusu oydu iki maçtır iyi iş çıkarıyo.
İlkin Aydın
Bu maç 2. set sonu girdi ve 3. sette full oynadı.Çok istekliydi bence hazır gibi çok iyi manşet aldı defansta iyiydi top takibi hücum da bir tane düzgün pas aldı onda da yeri deldi.Bu maçta ki performansıyla Dani'ye güven verdi.
Eylül Akarçeşme
İlk maç olduğu gibi bu maçta yedekti.Gizem as libero gününde olmazsa Eylül oynayacak gibi bir sistem olacak gibi.
Alexandra Frantti
İlk hafta yorumunda da söyledim bu takımın smaçör ikilisi Skinner Frantti.Bu olmalı ama koçları çok sıkıntılı inatla Franklin oynatıyor Frantti hakkı yeniyor biraz orda.
Martyna Lukasik
İlk maç komple komple her alanda çok iyiydi dedim.Bu maçta aynı şekilde takımın en skorer oyuncusu oydu.Defans Manşet Blok Servis Hücum iki maçtır hepsini çok iyi yapıyor.
Wang YuanYuan
İlk maçta olduğu gibi yine 10 sayı aldı oda başarılı bir turnuva geçiriyor şuana kadar.
Miriam Sylla
Geçen maç arkada ikinci libero gibi olduğunu servis defans manşet belki de bu alanda ilk haftanın en iyi smaçörüydü ama önde çok katkısı olmadı demiştim.Bu maç yine defans manşet servis çok çok iyiydi önde de biraz daha toparlanmış bir Sylla vardı.
Bu milli takımlarda ki başarılar moral motivasyon açısından iyi olur lige yapılacak iyi bir başlangıça etki eder inşallahDŞ de yer alan 8 oyuncumuzun hepsinin oynadığı milli takımlar son 16 turuna kalmayı garantiledi.
Kötü oyuncu olmadığını çok iyi biliyoruzTimmerman bu maçta 14 sayı ile takımın en skorer 2. oyuncusu oldu. Turnuva başından beri köşelerden fazla sayı alıyor bir orta oyuncu için pek alışılmış değil bu.Tek orta olması ona tecrübe katacak yarayacak demiştim yarayacak gibi görünüyor.