• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Alexia Fener'e Antropova Galatasaray'a haberleri çok konuşulmaya başladı.Ama bana tamamen öylesine kolpa taraftar haberleri gibi geliyor.Alexia istiyen Fenerliler Alexia ile anlaştık bilgi aldık falan haberlerinin üstüne.Galatasaray taraftarı tepki koydu Galatasaray taraftarından birileri de Antropova ile anlaşmışız bilgi aldık diye haberler çıkardı.Şuan ikisinin de taraftar istekleri konusunda yönetimin dikkatini çekmek için yapılan yalan haberler olduğunu düşünüyorum.Eğer Alexia gidecekse Antropova transferi yine çok zevk verir de içimizde bir ukte kalır Antropova Alexia dehşet ikili olur Fenerbahçe Vargas Alexia yaparsa Antropova transferi gelse de taraftardan eleştiri gelir.
 
Eczacıbaşında Plummer sakatlandı bizim şuan rakibimiz onlar Fener Vakıf ile rekabet etmiyoruz belki play off da süpriz yaparız diye bekliycez onlara karşı.Ama ilk 3 için direkt rakibimiz Eczacı Plummer da sakatlanınca smaçör hatları baya zayıf kaldı.
 
Eczacıbaşında Plummer sakatlandı bizim şuan rakibimiz onlar Fener Vakıf ile rekabet etmiyoruz belki play off da süpriz yaparız diye bekliycez onlara karşı.Ama ilk 3 için direkt rakibimiz Eczacı Plummer da sakatlanınca smaçör hatları baya zayıf kaldı.
İnşallah rakibimizin bu dezavantajını lehimize çevirebiliriz ama sakatlığının durumuna aynı göre aynı kalitede başka bir oyuncu transfer etme ihtimalleri de olabilir mi Eczacıbaşı'nın ?
 
Son düzenleme:
İnşallah rakibimizin bu dezavantajını lehimize çevirebiliriz ama sakatlığının durumuna aynı göre aynı kalitede başka bir oyuncu transfer etme ihtimalleri de olabilir mi Eczacıbaşı'nın ?
Öyle bir şey olursa keşke sakatlanmasa deriz.Çünkü Plummer yanlış yabancı hamlesi Yaprak Ebrar Plummer hepsi kötü manşetçiler yer defansı olmayan isimler manşet defansı olmayan oyuncularla bir yere kadar gidersin.Gs den Frantti alalım diyen taraftaları var ama öyle bir şey olacağını sanmıyorum.Bence transfer olmaz ama eğer manşeti iyi bir yabancı transferi yaparlarsa bizi geçebilirler.Plummer olsa da olmasa da bence biz daha iyiyiz.Şuan alabilecekleri komple bir smaçör yok piyasa da ama bir süpriz yapar bir komple smaçör çekerlerse bizi geçerler ama dediğim gibi sanmıyorum transfer yapabileceklerini piyasada oyuncu yok.
 
Wang Yuanyuan x Jiangsu ( 2 Set )

10/13 %77h
1 blok
2 ace
13 sayı, +13 WL
İnanılmaz bir isim aldık cidden.Blok konusunda çok üst düzey değil ama hücum serviste olabilecek en iyi seviyelerden.
 
Galatasaray'da sezon nasıl geçiyor ? Süreç nasıl ilerliyor ?

⚡️ Myriam Sylla: İyi gidiyoruz bence. 4 maç oynadık; 3'ünü kazandık, birini kaybettik. Bazı alanlarda çalışmamız gerektiğini biliyoruz. Bu bir süreç ve sürece güvenmemiz gerekiyor.

Bunun sadece başlangıç olduğundan eminim ve her seferinde, her gün antrenmanda sonuna kadar başka bir şey inşa etmeye çalışıyoruz. İtalya'da "İyi atlar sezon sonunda ortaya çıkar." deriz, bekleyip görelim
İstanbul'a geldiğinden beri kendini süperstar gibi hissediyor musun ?

⚡️ Myriam Sylla: Kendimi süperstar gibi hissetmiyorum; bazen biraz diva olabiliyorum ama hayır. İnsanlar oyuncuları çok takdir ediyor, belki İtalya'dan geldiğim içindir.

Bana, "Sizi desteklemedik çünkü kendi takımımızı destekliyorduk ama size saygı duyuyoruz. Sizi bir oyuncu olarak gerçekten seviyoruz." diyorlar. Bu önemli, seni seven insanların olması çok güzel.

Mesela, Roma'daydım ve orada Türk bir kız beni durdurdu. Konuşmaya başladığında, "Beni nasıl bu kadar iyi tanıyorsun?" diye sordum. "Ben Türküm. Şu anda Türkiye'de oynadığını biliyorum." dedi. "Vay canına, inanılmaz" dedim.

En çok sevdiğim kısım bu, insanların sana duyduğu saygı. Genel olarak sporu seviyorlar, anlıyor musun ? Bu çok iyi.
Bu senin için yeni bir sayfa, kariyerinde ilk kez İtalya dışında oynuyorsun. Galatasaray'ı senin için doğru seçim yapan ne oldu ?

⚡️ Myriam Sylla: Benim için kolay bir dönem değildi. Kafamda bir şeyler yolunda gitmiyordu. Zihinsel olarak, ruhsal olarak kendimi iyi hissetmiyordum. Bir şeyleri değiştirmem gerektiğini biliyordum. Mesela şunun gibi: Bir şey yaşarken konfor alanındaysanız hiçbir şey sizi heyecanlandırmaz ve hiçbir şeyin peşinden koşmazsınız.

Bir şeylerin değişmesi gerekiyordu. Başta, Galatasaray'ın beni istediğini bilmiyordum ama beni istediklerini öğrendiğimde her şey değişti. Işığı gördüm; "Aman Tanrım" dedim ve gerçekten düşünmeye başladım. Hiçbir zaman laf olsun diye bir seçim yapmam. Buraya geldim çünkü takıma güveniyorum ve Galatasaray formasıyla kendi mirasımı yaratmak istiyorum.

Sahaya çıktığımda, oynadığımda bunu hissediyorum. Takım için her şeyimi veriyorum. Ben böyle oynarım, böyle çalışırım. Mesela sadece voleybol oynamak değil; aynı zamanda kulübü temsil etmek. Sahaya çıktığımda o anda Galatasaray'ı destekleyen bütün taraftarları temsil ediyorum, onlar için savaşıyorum.

Kulübün sembolü aslanın hissettirdiği gibi... Aslan, benim için bir işaretti. Evet, benim kulübüm bu dedim. Sahada kendimi aslan gibi hissediyorum ve olmak istediğim şey bu. İşte bu yüzden.
Myriam Sylla, İtalya ve Türkiye Ligi hakkında:

Herkes bana bunu soruyor ama bilmiyorum. Farklı ama aynı. Farklı çünkü biri Türkiye Ligi, diğeri İtalya Ligi ve zor çünkü her seferinde kazanmak zorundasın. Yani kazanmak zorundasın. Hepsi bu.

İtalya da yüksek seviyede çünkü orada oynayan oyuncuları tanıyoruz. Burada da seviye yüksek çünkü çok iyi oyuncular var. İyi oyuncular, bu iki lige bölünmüş durumdalar. Kim en iyi diyemezsiniz.

Sonunda, belki Şampiyonlar Ligi'nde kimin kazandığını belirleyebilir ve "Tamam, bu yıl biz kazandık" diyebilirsiniz. Ama söyleyebileceğim tek şey bu. Bir oyuncu olarak burada seviyenin daha yüksek ya da daha düşük olduğunu söyleyemem.

Belki İtalya'daki fark, ligin birincisinin sonuncuya yenilebilmesidir. Bilmiyorum, örneğin geçen hafta sonu mücadele ettiler ve böyle bir şey oldu. Ama bence bu Türkiye Ligi'nde de olabilir mi ? Birincinin yenilmesi ? Geçmişte böyle bir şey olup olmadığını bilmiyorum ama birinci olan takımın sonuncu takıma yenilmesi, bu daha önce olduysa ikisi aynı.
hakkında:

Doping olayı gerçekten kötü bir andı. Daha iyi oynamak için bir şey kullandığımı söylemeleri kişiliğime bir hakaret gibiydi. Ben çalışmayı seven biriyim, sahip olduğum her şeyi elde etmek için çok çalışıyorum. Birçok kişi bana voleybol oynayamayacağımı bile söyledi. Bunu yaptım, çünkü istedim. Kariyerimde ilerlemek için bir şey kullandığımı söylemeleri büyük bir hakaretti. O anda kötü düşüncelerim vardı. Hayatımın bittiğini hissettim.

Aynı dönemde annem kanser olduğunu öğrendi. Dışarıda insanlar bana doping kullandığım için hakaret ediyorlardı ve evde annemin beni terk edeceğini öğrendim. Benim için gerçekten kötü bir dönemdi ve en kötüsü de babamın da üzgün olmasıydı. Babam neredeyse aklını kaçırıyordu ve ben de dağılamazdım çünkü kardeşlerim ve babam vardı. Ailemdeki güçlü kişi olmak zorundaydım.

Sonra Dünya Şampiyonası vardı. Beni izlemeye geleceklerdi ama annem sonra daha da hastalandı. Dünya Şampiyonası'na kesinlikle gitmemi söyledi. Bazıları bana "Evet, voleybol için anneni terk ediyorsun, ne güzel" diyordu. Annem gitmemi çok istedi ve annem bir şey söylediğinde ben onu yaparım.

Gittim ve anneme altın madalya getireceğime söz verdim. Kazanamadım; son sayı benim hatamdı, fileye çarptım ve kaybettik. Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Bu Dünya Şampiyonası eksik olan küçük bir parça gibiydi, o kitabı kapatmak için kazanmam gerekiyordu. O yüzden bu Dünya Şampiyonası'nda böyleydim çünkü o sayfayı kapatmam gerekiyordu ve bunu başardım.
Bazı insanlar bana sahada çok fazla bağırdığım için beni sevmediklerini söylediler. Açıkçası umurumda değil. Umurumda değil çünkü ben çalışıyorum. Bu benim işim ve ben bu şekilde yapmak istiyorum.

Kendimi izlemekten hoşlanmıyorum, oynarken kendimi seyretmeyi pek sevmiyorum. Çünkü hareketlerimin görünüşü hoşuma gitmiyor. Bence zarif görünmüyorum. Bazı oyuncular atlarken falan hareketleri gerçekten çok zarif görünüyor. Ben atladığımda sanki biri beni yere itmiş gibi görünüyor.

Çocukken klasik bale yapıyordum. Ama o bale derslerinden hiçbir şey öğrenmemişim. Bence ailem paralarını geri almalı çünkü ben hiç de zarif değilim. İşe yaramadı.
 
Son düzenleme:
Sylla röportajını mutlaka izlemenizi öneririm, müthiş bir karakter.
 
Maça Doğru | 🟡🔴🦁

Galatasaray Daikin - Bahçelievler Belediyespor

📆16 Kasım 2025 , Pazar
⏰17:00
📢TRT Spor
 
Maça Doğru | 🟡🔴🦁

Galatasaray Daikin - Bahçelievler Belediyespor

📆16 Kasım 2025 , Pazar
⏰17:00
📢TRT Spor
İlbank maçı kadrosu ile çıkıp herkesi mi hazır tutmalıyız.Yoksa as kadro çıkıp Fener maçına mı hazırlanmalıyız Barbolinin antreman gözlemiyle vermesi gereken bir karar.Ama tek doğru Bongaerts Alexia kesin oynayıp Fener maçına hazırlanmalı.
 
Hangi kısmına güldünüz? Alexia'nın katkı verebilme kısmına mı? Yoksa bahsettiğim çaprazların ondan iyi olduğu kısmına mı? Söylediklerimde gülünecek bir kısım yok maalesef. Katkı alabiliriz dediğiniz Alexia'dan yıllardır katkı alamıyoruz önemli maçlarda. Vakıfbank'ın yedek dahi tutmadığı, Vakıfbank'tan ayrılırken Galatasaray ve Beşiktaş harici teklif almamış bir oyuncuyu yedekte çok katkı sağlayacak biri gibi düşünmeniz cidden asıl gülünecek kısmı.

Ben gülünecek bir kısım daha söyleyeyim size. Alexia yedek beklememek için Vakıfbank'tan ayrıldı. Bizde de as oynayamayacağı için gidebileceği maksimum takım İlbank anca olur. Şu anda Alexia'yı as olarak Aras Kargo, THY gibi takımlar bile almazlar. Bir de belki bir ihtimal Göztepe Atkinson'un yerine alabilir. Onun harici hiçbir takım almaz. Rasinska'dan, Anthouli'den, Ndiaye'den, Smarzek'ten, Julia'dan iyi mi Alexia? Hiçbirinden iyi değil. Klimets'ten bile fazlası yok. Şu anda bizden gittiği takdirde Alexia'nın as oynayabileceği 2 ya da 3 takım var ki onlar da ligin dibine demir atmış takımlar.

Vakıfbank'ın yedek bile tutma çabası göstermediği bir oyuncuyu göklere çıkarıyoruz. Bunu da yabancı kuralı kisvesi altında kılıfına uyduruyoruz. Yazık. Herhalde bu yabancı kuralı İtalya'daki Conegliano takımına işlemiyor. Çünkü Egonu'yu göndermek Haak'ı alıp yabancı haklarını azaltmak uğruna hamle yaptılar. Başarı için yerli, yabancı fark etmez. Takımın seviyesine uygun olmayan herkesi göndereceksin. Yabancı oyuncu kuralı diyenlere de elimiz armut mu topluyor neden orta oyuncuları veya pasörü yerli yapmıyoruz derim. Naz bırakınca yerli pasör alınamıyor mu? Duruma göre 2 tane yerli orta oyuncu denenmiyor mu? Opsiyon çok. Alexia'ya şart değil bu takım.
Hasan bey bana bi tane kadro yapar mısınız yabancı sayısını vs göz önüne alarak
 
Hayırlı olsun Fener maçı oynanmadan verildi.Bahçelievler maçına Fener maçına hazırlamak için as kadro başlıyor ve Naz Groblena ikilisi de saha da.Hızlı oynamadan Feneri yenemeyiz Naz halla Bongaertsın yakaladığı hıza ulaşamadı.Alexia da olmayıp Groblena da olan ne var oda bilinmiyor.Bu maçı rahat alırız da Fener’i yenme ihtimali kalmaz bu kadro ile.
 
Hayırlı olsun Fener maçı oynanmadan verildi.Bahçelievler maçına Fener maçına hazırlamak için as kadro başlıyor ve Naz Groblena ikilisi de saha da.Hızlı oynamadan Feneri yenemeyiz Naz halla Bongaertsın yakaladığı hıza ulaşamadı.Alexia da olmayıp Groblena da olan ne var oda bilinmiyor.Bu maçı rahat alırız da Fener’i yenme ihtimali kalmaz bu kadro ile.
Feneri ve vakıfı hızlı oynasak da yenemeyiz bu kafadan bi çıkmak lazım evet bu takımın pasörü bongaerts çaprazı alexiadır ama seviye farkını bu şekilde kapatamazsın. Yüksek bütçen ve en doğru mühendisliğin olursa yenersin hatta şampiyon olursun
 
Bu arada seneye cidden Antropova falan hayal değil artık bence.Her maç çok fazla doluyor bu tiribün Bahçelievler gibi bir maçta bile dolu tribüne oynuyoruz.Bu ilginin karşılığı kesinlikle gelir eğer ilgi böyle devam ederse.
 
Feneri ve vakıfı hızlı oynasak da yenemeyiz bu kafadan bi çıkmak lazım evet bu takımın pasörü bongaerts çaprazı alexiadır ama seviye farkını bu şekilde kapatamazsın. Yüksek bütçen ve en doğru mühendisliğin olursa yenersin hatta şampiyon olursun
Fener Vakıf zaten bizden iyi buna bir şey denilemez ama geçen sezon elemenin eşiğinden geldik o yüzden umut kesmemek gerekiyor.3. olmak gerçekçi hedef ama geçen sezon gibi bir durumda yaşanma ihtimali olabilir.
 
yardimci hoca basimizdayken daha heycanli ve guzel bi oyun vardi
 
Sylla transferi duyulduğunda syllanın çok iyi bi hamle olduğunu ama bu mühendislikte zamanla onun bile tepki görebileceğini sıradanlaşabileceğini yazmıştım. Sylla İlkin smaçör ikilisi doğru bir smaçör kombinasyonu değil ve bunu fark edene kadar çok şeyler kaybetmeyelim istiyorum. Ya ilkin ya da sylla oynamalı çaprazlarına da yine çok önemli bi smaçör alınmalı. Bu sene ok böyle oynanacak ama planlama dediğim gibi olmazsa haak da gelse antropova da gelse 3.lükten ötesine geçilemez.
 
yardimci hoca basimizdayken daha heycanli ve guzel bi oyun vardi
Zaten ben 2-3 yıl içinde başımaza Bigerelli geçeceğini düşünüyorum.Heyecanlı istekli maçı yaşayan takımı da canlandıran bir koç.Galatasaray’ı ne kadar sevdiğini her zamanda belli ediyor.Tutkulu biri kesinlikle uzun süreli devam edilebilecek biri.
 
Sylla transferi duyulduğunda syllanın çok iyi bi hamle olduğunu ama bu mühendislikte zamanla onun bile tepki görebileceğini sıradanlaşabileceğini yazmıştım. Sylla İlkin smaçör ikilisi doğru bir smaçör kombinasyonu değil ve bunu fark edene kadar çok şeyler kaybetmeyelim istiyorum. Ya ilkin ya da sylla oynamalı çaprazlarına da yine çok önemli bi smaçör alınmalı. Bu sene ok böyle oynanacak ama planlama dediğim gibi olmazsa haak da gelse antropova da gelse 3.lükten ötesine geçilemez.
Markova gelmediği sürece lig de bunun denenmesine de karşıyım bu konuda kesin karşı fikirdeyiz o kesin zaten.CL de buna katılırım Markova Zhu gibi isimleri zaten çekemiyecez WU alınabilecek bir isim gibi geliyor o konuda.Ama daha önce Martinez falan diyordun galiba bence o tarz hamleler bize çok zarar verir.Lig de kesinlikle İlkin Sylla devam edilmesi taraftarıyım kendimce.CL içinde Sylla İlkin WU gibi bir üçlü yapılabiliyorsa bu üçlünün kendi arasında dönmesi taraftarıyım.Eğer Naz bu sezon takıma alışınca kalite ortaya koymaya başlarsa İlkin Wu Sylla üçlüsü yine ligde de döner rahatlıkla.İlkin düştüğü anlarda Naz Wu sokarsın oyuna o yüzden İlkin Sylla lüks şuan Lukasik İlkin Sylla da iyi bir üçlü.Seneye hedef şampiyonluk olacak bir yatırım gelirse Lukasik yada Frantti yerine daha iyisi şart zaten.
 
Son düzenleme:
Markova gelmediği sürece lig de bunun denenmesine de karşıyım bu konuda kesin karşı fikirdeyiz o kesin zaten.CL de buna katılırım Markova Zhu gibi isimleri zaten çekemiyecez WU alınabilecek bir isim gibi geliyor o konuda.Ama daha önce Martinez falan diyordun galiba bence o tarz hamleler bize çok zarar verir.Lig de kesinlikle İlkin Sylla devam edilmesi taraftarıyım kendimce.CL içinde Sylla İlkin WU gibi bir üçlü yapılabiliyorsa bu üçlünün kendi arasında dönmesi taraftarıyım.Eğer Naz bu sezon takıma alışınca kalite ortaya koymaya başlarsa İlkin Wu Sylla üçlüsü yine ligde de döner rahatlıkla.İlkin düştüğü anlarda Naz Wu sokarsın oyuna o yüzden İlkin Sylla lüks şuan Lukasik İlkin Sylla da iyi bir üçlü.Seneye hedef şampiyonluk olacak bir yatırım gelirse Lukasik yada Frantti yerine daha iyisi şart zaten.
O zaman şöyle yapacaksın oynadığın oyununun babası olan smaçörü alacaksın kim o? Gabi :) sonraki sezonlarda da istersen gabi çaprazına çok uygun isim bulursun. Yani ligde gabi ilkin yaparsan clde gabi sylla oynarsın
 
Geri
Üst