24 Kasım Öğretmenler Günü

Öncelikle Başöğretmen Mustafa Kemal olmak üzere, forumdaki hocalarımız Onur Balcı ve Esra Uzun, daha sonra da tüm hakeden; öğrencilerini bir elmas gibi görüp işleyen tüm öğretmenlerimizin gününü kutlar, başarılı hayatlar temenni ederim...

Bu tür günler ve kutlamalar nedense bizim forumda hep es geçiliyor, konuyu açanla birlikte 2 kişi cevap yazmış. "Gününüz kutlu olsun" gibi bir klişe söz bile yeter aslında, gerçi düşünceleri yazmak iyi olsa da neyse, karıştırmayayım daha fazla..

Başöğretmen'imiz Mustafa Kemal olmak üzere ablamın, Onur'un ve Esra'nın daha sonra da bütün öğretmenlerimizin bu günü kutlu olsun. Her ne kadar artık okullarda "eğitim" verilmese de sorumlular siz değilsiniz.. Hepinizin bu mutlu günü kutlu olsun.

Teşekkür ederim arkadaşlar.
Mesleğimi severek yapıyorum,çocuklarımı çok seviyorum.
Amma şikayetim var.
Müfredatın içi bomboş,azıcık iş bilen bir öğretmen değilseniz çocuklar sisteme boş girer ve boşa çok yakın çıkar.
Çocuklara düşünmeyi öğrettiğimiz söyleniyor,yalan.
Biz öğretmeye çalışsak da sistem izin vermiyor.
Sınıf mevcutlarıyla uygulanmaya çalışılan teknik çakışıyor.
Ezbere karşıyım evet,
Ama çocuklara temel bilgilerin verilmesine karşı değilim.
Çocuğa temel bilgiyi vermezsem ,üstünü nasıl yapılandıracağım sorarım program geliştirmecilere...
Çocuğuma ne öğreteceksem hakkıyla öğretmek istiyorum,üstün körü değil.
Ayrıca internetten araştırma ödevleri verilmesine karşıyım.Öyle araştırma olmaz.
Evet internet bilgiye ulaşmanın kolay bir yolu,evet bilgiler çok sık güncelleniyor.
Ama çocuklarımız kütüphane ne bilmiyorlar.
...
benim dertlerim bitmez.
Ama amaç bu ulusu emanet edeceğimiz bireyler yetiştirmekse,daha çok emek verilmeli müfredatları, kazanımları düzenlemek için.

Üzerimde emeği olan Tüm öğretmenlerimin öğretmenler gününü kutlarım.Celal Öğretmenimin de ruhu şad olsun.

Şu an CnnTürk'de bir haber var.Batman'da bir öğrenci öğretmenine hindi hediye etmiş,çok şaşkındı öğretmen,sınıfça besleriz artık dedi.
Bu arada bütün öğretmenlerimizin günleri kutlu olsun.

15 gün önce vefat eden dedem, bir köy enstitüsü mezunu olarak ömrünü köylerde çocuklara adamış bir öğretmendi..Şimdi benden 800 km uzakta yaşayan annem, teyzem ve halam da emekli öğretmenler..

Hepsinin günün kutlu olsun..

Emine Mutlular diye bir matematik hocam vardı ortaokulda.. Bir öğrencinin, öğretmeni sonsuz sevebileceğini öğretti bana.. 40 lı yaşlarda kanserden vefat ettiğini duydum çok sonra.. Hala aklıma geldikçe içim yanıyor..

İlkokul öğretmenimi hiç sevememiştim ama emeği büyüktür..

Forumdaki öğretmen arkadaşlarımızı da kutlarız..

Bu ülkenin herhangi bir yerinde , iyi niyetle, şevkle , bir harf öğretebilmek için temiz kalple çırpınan tüm öğretmenlerin günü kutlu olsun..Eğer bir gün ülke olarak gerçekten düzlüğe çıkarsak bu, öğretmenlerin eseri olacak.. Görevleri kutsal, sorumlulukları büyüktür..

Çocukken tüm öğretmenlerimizin toplanış Öğretmenler marşını söylemesi çok hoşuma giderdi. Sevdiğim bir marştı. Her öğretmenler gününde aklıma ilk gelen o marştır. Öğretmenler için pek detaya inmek istemiyorum. Hepsinin Öğretmenler günü kutlu olsun. Bu ülkeye bir şeyler vermek isteyen İdealist bir çok insanı içinde barındırıyorlar. Ama ülke onlardan hizmet almamak için direniyor.

Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun.
Ali Rıza Binboğa'dan geliyor:
[youtube:1pz265ic]http://www.youtube.com/watch?v=n3ib2WTIJC4[/youtube:1pz265ic]

Başta askerlik görevini yapmakta olan Onur (Balcı) ve Esra Öğretmen olmak üzere, bilinçli birer yurttaş olarak öğrencilerini yetiştirmeye çalışan tüm öğretmenlerin gününü kutlarım.

Babamın öğretmenler gününü de kutlayım, her ne kadar dönemin iktidarına muhalefet ettiği için mesleğinden uzaklaştırılsa da...

Öncelikle Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kutsal mesleği layıkıyla yapan öğretmenlerimizin bu güzel gününü kutlarım, birgün geçse de.

Onur abi ve Esra ablanın da ayrıca kutlarım, Öğretmenler Günü'nü.

Öğretmenlere gereken değerin verildiği günleri de göreceğiz inşallah. O zaman öğretmenlerimize daha iyi bir hediye verebilmiş oluruz zaten.

Yılmaz Ödil´in dünkü yazısından...

?Camdan dışarı bakın, ilk ne görüyorsunuz?? diye soran ve ?cam? cevabını vermeyenlere sıfır veren bir öğretmenin... ?Bakarkör? olmamızı engelleyen bir öğretmenin öğrencisidir bu satırların yazarı...

Dün aradı beni, ?Öğretmenler Günü?nü yaz? dedi. Yazıyorum.

*

Değerli öğretmenler...

?Ne yapalım, müfredat böyle, araç gerecimiz eksik, kalorifer yok, hademe az, bilgisayar pahalı? filan, bırakın artık bunları... Düşünmeyi öğretmenin maliyeti, sıfır lira.
Esra, zorluklara karşı yılmamalısınız, yoksa yakında müfredatta İnkılap Tarihi dersi filan olmayacak.

Onur Yavuz' Alıntı:
Yılmaz Ödil´in dünkü yazısından...

?Camdan dışarı bakın, ilk ne görüyorsunuz?? diye soran ve ?cam? cevabını vermeyenlere sıfır veren bir öğretmenin... ?Bakarkör? olmamızı engelleyen bir öğretmenin öğrencisidir bu satırların yazarı...

Dün aradı beni, ?Öğretmenler Günü?nü yaz? dedi. Yazıyorum.

*

Değerli öğretmenler...

?Ne yapalım, müfredat böyle, araç gerecimiz eksik, kalorifer yok, hademe az, bilgisayar pahalı? filan, bırakın artık bunları... Düşünmeyi öğretmenin maliyeti, sıfır lira.
Esra, zorluklara karşı yılmamalısınız, yoksa yakında müfredatta İnkılap Tarihi dersi filan olmayacak.
Yılmıyorum asla, çocuklarım da yılmayacak.

Zaman geçmiş ve yine bir 24 Kasım gelmiş..
Baş öğretmen Atatürk'ümüzün ruhu şad olsun..
Sevgili arkadaşım Onur Balcı, öğretmenler günün kutlu olsun..
Bu 24 kasım'da daha da buruk için Van'da hayatını kaybeden 64 öğretmeni ve ailelerini düşünüyorum..Biz çocuklarımızla kucaklaşırken okullarda o ana babalar mezarlarına çiçek bıracaklar evlatlarının...içleri yanacak..
içimiz yanıyor...
Bir yandan da atama sözleri verilerek düpedüz kandırılan öğretmenlerimiz var..
Umarım artık kurtuluruz öğretmenleri oy potansiyeli olarak gören ve sadece seçimler yaklaşırken öğretmenleri hatırlayıp,sözler veren bu zihniyetten ..

Öğretmenler günü kutlu olsun şimdiden..

Geçen sene 3-4 ay da olsa öğretmenlik heyecanı yaşadım ama bir daha bu mesleği yapacağımı sanmıyorum öyle umutsuzluğa sürüklediler insanları kpss falan derken.. Yarın öğretmenler günümde ben saçmasapan bir iş yapıyor olacağım ama olsun utanmıyorum tabiki bundan..

esra hocam vanda 75 öğretmen öldü diye biliyorum ben.. Bir de yaramıza tuz basmışsınız:( Bize bütün sene ağustosta 55bin atama tek atama dendi biz de onun hevesiyle çalıştık.. Haziran oldu seçim falan olcak diye pat 30bin atama yaptılar yıkıldık kaldık tabiki..

Türk Ulusunu muasır medeniyetler seviyesine çıkarma çabası içinde olan, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü kutlu olsun.