6. Maç Bench Arkası Tribünü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cuma gününe gelip gelmeyeceğim meçhul ama yine de şunu diyeyim, erken gelip yer tutanlardan olarak böyle maçlarda 5-6 kişinin önceden gelmesiyle istediğimiz yeri tutamıyoruz.Zaten maçın 2 saat öncesinden bizim bulunduğumuz maraton tribünü dolmuş oluyor. İnsanlar bir tek benç arkasını boş görünce oraya hareketleniyor. Eh yeri de güzel tabi.Bir noktaya kadar geri çevirebiliyoruz insanları ki sözlükle birlikte 50 kişi kadar oluyoruz nerdeyse.Son yarım saatte gelen de bayağı fazla oluyor.İşi,okulu olmayanın erken gelmesi lazım.Yoksa benç arkasında ufak bir köşeye sıkışıyoruz.Bayağı bildiğin sıkışıyoruz :) Biz alıştık gerçeği aynı koltuğu 3-4 kişiyle paylaşmaktan,güzel de oluyor :)
 
bench arkası diye çok fazla şartlanmayalım arkadaşlar pota arkalarıda iyidir...
hatta en güzel maç aslında pota arkasından izlenir daha net olur...
herkes karşı tribünlere yükleniyor orda bir koltukta 3 kişi ama pota arkasın en üst 2-3 sıra boş kalıyor bu sefer...
oralarda güzel...
keşke şu maçta 20 bin bilet satılsa...
 
Valla biz de forumdanız, yenilmez armada tshirtlerimizi giyip geldik oraya banvit maçında. Arkadaşlar gelecek dedi bazıları üstelemedim. orada herkes Galatasaraylıdır bırakalım bu forumlu, sözlüklü olaylarını bence. Bir istekle gelmiştim oraya sonra hevesim kırıldı. Ha oturur muydum oraya otururdum elbet. Ama gerek görmüyorum artık. Önemli olan destek vermek takımına. Forumda söylenen şu sözlere de katılmıyorum. Yok takımı bir daha çağırıp alkışlamayanlar gelmesin filan. Maç içerisinde takımına gereken desteği herkes vermiştir. Çıkarlarken de takım ayakta alkışlanmıştır.İl dışından geleni var sevgilisiyle geleni var. Bir an önce son otobüse yetişmesi gerekeni var. Bazı konularda biz öyleyiz biz böyleyiz demek için alttan alttan oraya emek verip gelmiş insanları kötülemeyelim.( sırf fener antipatisiyle gelenleri tabii ki de kastetmiyorum) umarım anlaşılmışımdır..
 
En az 15000 kişinin olduğu salonda sadece 3 4 bin kişi kalıyorsa sizin kadar anlayışlı olamıyorum kendi adıma.

Tribün oturma şekline gelince herkes Galatasaray'lıdır, sözlüklü veya gsbasket üyesi diye kimse kimseyi ötekileştiremez buna en başta ben karşı çıkarım, ama şöyle de bir durum var ki orada oturup keyifle maç izleyecek insanlar en başta kendileri rahatsız olur sürekli önünde her pozisyona itiraz eden hoplayan zıplayan 100 kişi varken nasıl bi rahatlıkta maç izlemeyi düşünüyorki. Rahatça maç izlemek isteyen gitse Vipin sağına yada soluna kendi açısından daha rahat eder yoksa yanımıza gelen takıma bağırarak hakeme, rakibe tepki göstererek destek verecek insanlara kimse demediki sen sözlükçü değilsin sen gsbasketci değilsin diye.

Arada ince bi çizgi var onun farkına varmak lazım, yoksa hepimizin ortak paydası Galatasaray'dır kimse kimse ye sen şuraya git sen buraya git diyemez. Anlatılmak istenenide iyi analiz etmek gerekir düşüncesindeyim.
 
aradaki ince çizgiye vurdu yaptım ben de zaten. Şimdi ben buradan biz öyle taraftarız böyle taraftarız demek istemiyorum. Ama forumda sanki 2000-3000 kişi dışındaki kimse bu takımın gerçek destekçisi değilmiş gibi bir hava yaratılmak isteniyor. ben 23 yaşındayım 15-16 senedir basketbol takımlarımızın maçlarına gidiyorum elimden geldiğince. Ama abdi ipekçi'nin ne kadar ters bir yerde kaldığını unutup insanları gerçek taraftar değil diyerek itham edenlere karşıyım o kadar.
 
lys vesiliseyile gelemiyorum içim içimi yiyor deli oluyorum çıldırıyorum şuanda . hocam madem son maç napıp edip meşale sokun allah aşkına yansın orası bunun bi yolu olmalı gate13 sokabiliyorsa bizde sokarız . taraftarı 3. periyotta ateşler hem .
 
Ne yapılıp ne edilip oraya bizden başka kimse alınmamalı. Belki ters bir düşünce ama yapılması gereken bu.

Daha geçen maç dediniz, en ön sıraya gelen 5-10 kişilik grup kaybedince hakaretler eşliğinde ayrılmış salondan. Bu adamlara pabuç bırakmayın lütfen, gerekirse 3 saat öncesinden gidin.
 
bu arada, dün zirveye gelip de, cuma gününe bilet bulamamış olanlar onur yılmaza ulaşsınlar, vermiş olduğu bilet sözünü tutacak..

Sözümün arkasındayım efendim :) dünkü zirveye gelenlere 6. maç için bilet sözü vermiştik. Sağdan soldan, karaborsa bir şekilde bulucam artık. Buradan veya twitter'dan ulaşabilir arkadaşlar.


aradaki ince çizgiye vurdu yaptım ben de zaten. Şimdi ben buradan biz öyle taraftarız böyle taraftarız demek istemiyorum. Ama forumda sanki 2000-3000 kişi dışındaki kimse bu takımın gerçek destekçisi değilmiş gibi bir hava yaratılmak isteniyor. ben 23 yaşındayım 15-16 senedir basketbol takımlarımızın maçlarına gidiyorum elimden geldiğince. Ama abdi ipekçi'nin ne kadar ters bir yerde kaldığını unutup insanları gerçek taraftar değil diyerek itham edenlere karşıyım o kadar.

Asım Bey,

Açıkçası Abdi İpekçi ne kadar ters olsa da bu kadar da abartılacak bir durum göremiyorum. Maç 21.45 gibi bitiyor; 5 dakikada bir minibüs var metrobüse kadar götürüyor. Oradan da her yere ulaşabilirsiniz. Hani 12 gibi falan bitse son otobüsü anlarım da Cuma akşamı saat 10.00'da İstanbul'da bir yerden bir yere gitmek çok zor değil. Kaldı ki desteği bu kadar çok hakeden bir takım parkedeyken.

Bunu sizin özelinizde söylemiyorum; sıkış tıkış minibüste eve 30 dakika geç gitmek bu takım için katlanılacak birşeydir.
 
Polemik yaratmak için söylediğim şeyler değil bu sözlerim. Bu güzel seride o atmosferi sağlayan herkese saygı duyulması gerektiğini düşünenlerdenim. bana söylemediğinizi biliyorum ama belki de abdi ipekçiden en son çıkan kişilerdendim. Kişiselleştirmek için yaptığım bir şey değil yani. Yukarıda da söylediğim gibi svgilisiyle gelen var il dışından gelen var sınavı olan var son otobüse yetişecek olan var. Neyse bu konu çok uzadı. oyuncularımızı tekrar tribüne çağırıp onlara moral veren renktaşlarımı davranışlarından ötürü kutlarım. Ama o atmosferi yaratan 12500 muazzam taraftara da teşekkür ederim. Darısı önümüzdeki seneye..
 
4. maç feneri yensek kimsenin sınavı olmazdı, kimse otobüs kaçırmazdı, kimsenin kız arkadaşı umurunda olmazdı. Daha önce gördük yani, Banvit maçıda aynı saatte bitti ama maç sonu salon hala doluydu. İstisnalar mutlaka vardır onları ayrı tutuyoruz tabii.
 
asım haklı bu konuda . tabiki tüm taraftarların bi işi olduğunu düşünmüyorum onların cogu aman trafıkten yırtıyım nıyetıyle kalktı gıttı ama bazılarıda mecburen kalkmak zorunda kendımden bılıyorum . 4 kısı kalktık son 1 dk çorlu için son arabaya yetısmemız gerekıyodu mesela .
 
asım haklı bu konuda . tabiki tüm taraftarların bi işi olduğunu düşünmüyorum onların cogu aman trafıkten yırtıyım nıyetıyle kalktı gıttı ama bazılarıda mecburen kalkmak zorunda kendımden bılıyorum . 4 kısı kalktık son 1 dk çorlu için son arabaya yetısmemız gerekıyodu mesela .

Zaten Çorlu'dan gelen ve gitmesi zorunlu olan birine kızmıyor kimse. Ama 5 dakika trafikten kurtarma derdinde olan ve evi 15 dakikalık yolda olan bi sürü adam vardı salonu terkeden.
 
Tamam gerçek taraftar 2000 kişidir. Daha birşey yazmıyorum...

Asım Bey, söylemek istediğiniz şeyleri anlıyorum ama yanlış düşündüğünüz noktalar var.

Yukarıda da sorulmuş bakın. Fb'yi yensek bile yine salondan erken ayrılacak olan kişiler, 4. maç erken ayrıldıysa eyvallah. Onlara hiçbir şey diyemeyiz, aceleleri vardır.

İnsanların tepkisi hayatında tek bir basketbol maçına gitmemiş, sırf içindeki Fb nefretini kusmak için maça gelen ve yenilince bu takıma hakaret eden, salondan erken ayrılan taraftarlara. 4. maç her zaman toplandığımız Bench Arkası Tribünü'nde çok önceden gelmiş bir topluluk varmış ve ön sırayı almışlar. Bu adamların amacı takıma destek olmak değil kesinlikle. Bu tip insanlar içlerindeki Fb nefreti Gs sevgisinden ağır basan, tek amacı orada sahaya yakın olup Fbli oyunculara daha yakından küfür etmek isteyen insanlar. Ve bu insanlar 4. maç yenildiğimiz belli olunca takıma ve koça hakaretler yağdıra salonu erkenden terketmişler.

Takımın bu muameleyi görmesine sizin vicdanınız el veriyor mu? 1 sene boyunca Bench Arkası'ndan bu takımı çılgınca destekleyen insanların yerini 1 maçlığına alan bu insanlara ne demeli şimdi?

Sene başında Bench Arkası'nda 10 kişilik bir grup vardı, büyüdü, büyüdü, şimdi istesek 100 kişilik kıpkırmızı bir grubu oluşturacak kapasitedeyiz. Bench Arkası tribünün amacı bu kültürü insanlara yaymaktı, insanları "Yenilmez Armada" t-shirt'ü almaya teşvik etmekti ve çok da başarılı oldu. Oraya bu grubun içine girebilmenin 2 koşulu var. Birincisi "Yenilmez Armada" t-shirt'ü, ikincisi de kayıtsız şartsız destek.

Sonuç olarak tekrar rica ediyorum, gerekirse 3 saat önceden gidin ama Bench Arkası'nı çapulculara bırakmayın.
 
Tamam arkadaşlar maç herkes söylemek istediğini söyledi maç öncesi kimse kimsenin motivasyonunu kırmasın işimize bakalım.
Biz o gün olmamız gereken yerde elimizden geldiğince destek olacağız bizimle beraber terinin son damlasına kadar takıma destek verecek varsa buyursun gelsin bu başlık kimsenin diğerini ötekileştirmesi için açılmadı en iyisi bu konuyu kapatıp maça konsantre olmak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst