Burada gözardı edilen önemli bir konu var. Geçen sene başında çok faydalıydı ta ki, sakatlanana kadar. Göksenin çok ağır bir sakatlık geçirdi. Aylarca forma giyemedi ve bence yeni yeni ayakları sağlam basıyor. Kolay değil o yaşta, öyle bir sakatlıktan çıkıp özgüvenini geri kazanmak. Furkan ile birlikte takımın geleceğidir Göksenin. Yani üzerinde durulması, gelişmesi için teknik ekibinden, oyuncusuna, yönetime, taraftara kadar herkesin yardımcı olması lazım. Elbette bütün bu unsurlardan önce Göksenin kendisi için çabalayacak, gelişmek için çalışacak. Ben Göksenin'in çalışkan bir oyuncu olduğunu biliyorum. Burada bir sıkıntı yok. Dolayısıyla bu çalışkanlığını doğru antrenmanlar yaparak değerli hale getirmesi gerektiğini düşünüyorum.
Şimdi burada herkesin mutabık olduğu Göksenin'in şut sorunu var. Bu biraz da doğuştan gelen bir yetenek tamam ama, Göksenin şut mekaniğini biraz daha stabil hale getirebilir. Zaten kimse ondan kendi şutunu yaratmasını, her maç defalarca kaldırıp üçlük atmasını beklemiyor. Boş kaldığında yüzdesini arttırsa yeterli. Göksenin'in diğer bir eleştiri konusu top elindeyken doğru kararları vermekte yaşadığı sıkıntı. Halbuki altyapıdayken çoğu maçta t-double yapmışlığı olan bir oyuncuydu. Oyun kurucu bile oynadığını hatırlıyorum. Yani burada şu konunun üzerine gitmesi lazım, topla çok oynamadan mümkün olduğunca seri paslarla oyunu açacak, ters eşleşme yakaladığında süratiyle dribling yapacak; bu tarzı benimseyerek özelliklerini keskinleştirmesi lazım.
Savunma konusunda ise sanırım koçun ona rakip guardlara baskı yapması için bir talimatı var. Yani yakın oynamasının sebebi biraz da bu. Ama, bunu dengelemeyi de bilmesi lazım. Biraz daha pas kanallarını kapatmayı hedef alarak oynamak, bu onu çok daha fazla top çalan ve fast break sayısı üreten bir oyuncu yapacaktır.