9/9/2009

Tarih : 9/9/2009
Yer : Türkiye'in en büyük metropolü (İstanbul)
Olay : Doğal Afet
Sonuç : Şuana kadar 30 vatandaşımız hayatını kaybetti , kayıplardan ise ümit kesildi
Zihniyet : Sular çekilir ve aynı zihniyet kaldığı yerden tüm olanların üstüne ''sünger'' çekip rantlarına uğruna dereleri kapayıp , yol yapar , altyapı yerine , kaçak kata izin verir sonrası ise malum , böyle bir olay tekrarlanana kadar herkes işine kaldığı yerden devam eder !!!

http://media3.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/C ... hlarge.jpg

* Burada rafting yapılmıyor , can kurtarılmaya çalışılıyor

4sel.jpg

* Basın Ekspres Nehri

5sel.jpg

* Bu fotoğrafa yorum yapmak kifayetsiz !!!

Ben hayatımda böyle bir yağış görmedim. Buna eminim. Zaten yetkililer de eylül ayında düşmesi gereken yağış miktarından fazla yağışın iki günde İstanbul' a düştüğünü belirttiler. Kötüydü ya. Zaten bahaneler de hazır. Bu kadar yağış beklenmediğinden ötürü, bu kadar olumsuz sonuçla karşılaştık.

Müthiş bir komedyen bu Kadir Topbaş.Ölen 22 kişinin tamamen kendi tedbirsizliğinden öldüğünü söylüyor NTV'de.

Erdal Avcı' Alıntı:
Müthiş bir komedyen bu Kadir Topbaş.Ölen 22 kişinin tamamen kendi tedbirsizliğinden öldüğünü söylüyor NTV'de.
Gülsem mi,ağlasam mı. birazda bu olanlar bizim sucumuz,seçim zamanında oylarımızı onlara veren bizleriz.

Tabiki Alt Yapı Yetersiz ama bu tür felaketler diğer dünya ülkelerindede oluyor sadece alt yapısı yetersiz olan biz değiliz ayrıca yağış gerçekten çok fazlaydı bazen doğa karşısında insanoğlu çaresiz kalabiliyor alt yapının iyi olması olayların etkisini sadece biraz küçültürdü.

Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
Tabiki Alt Yapı Yetersiz ama bu tür felaketler diğer dünya ülkelerindede oluyor sadece alt yapısı yetersiz olan biz değiliz ayrıca yağış gerçekten çok fazlaydı bazen doğa karşısında insanoğlu çaresiz kalabiliyor alt yapının iyi olması olayların etkisini sadece biraz küçültürdü.

tokyo'nun sele karşı geliştirdiği altyapı http://www.newlaunches.com/archives/tok ... wesome.php

Onun bir benzeri vardı Emniyet Mudurlugunden alınıp vali yapıldı.

O da meshur garipoglu cinayeti icin kızlarına sahip cıksalardı demisti.
Bunların ikisinin de birbirinden farkı yok bence. İnsanlar oluyor onlar
hep yok su suna sahip cıksaydı. Yok simdi de kendi tedbirsizlikleri
deniliyor. Bir kere de kabul edin bizim hatamız diyin be. Disimi kırıcam
yemin ediyorum.!

Söylenecek hiç birşey yok.Bu tür durumlarda boğazım hep düğüm düğüm oluyor.
Meteroloji Valiliğe bildirdik onlarda önlemleri alıyordu Pazar'dan bu yana dedi.
Aldı 32 almasaydı 332 mi olacaktı acaba.
Dünya'nın başka yerinde olsa Vali ve Belediye Başkanı Hakkında Kamu Davası açılırdı diye düşünüyorum.

Burada mı?Ateş düştüğü yeri yakar herkes unutur...

Burada siyasete girmeyeyim diyorum ama ulan taksimin kaldırımlarını rengini begenmediniz diye 2 kere degiştirdiniz be yiyicilerr yeter artıkk sunları basımıza dikenler biraz gözünüzü acın...

Son olarak İkitelli'de insanlar sele kapılmış can verirken hemen karşı tarafda, Halkalı'da yağma yapan insanımsılardan utanıyorum.

Mugabe Yüce Allah u Teala nın işi demiş!

Mugabe nin belediye başkanıda önlem alsın millet demiş!

Niye almıyorsunuz lan! önlem adamları sabah sabah 0ralara dikiyorsunuz ,boğulacaksanız adam gibi boğulun ses etmeyin Mugabe açılım yapacak daha hepinize

Bugün tvlerde Güneşli Halkalı diye bahsedilen Yenibosna köprüsünden geçtim eve giderken ve gördüğüm tablo içler acısıydı gerçekten kendimi çok kötü hissettim ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN ölenlerin başı sağolsun :(

Erdal Avcı' Alıntı:

İnsanda biraz utanma olur.
Seçime iki gün kala metrobüslerde şov yapacagına alt yapı sorununu halletseydin İstanbul un.Ya da bataklık arazileri imara acmasaydın.

20 yıldır yönetiyorlar İstanbul u.1 saat yagmur yagsa heryeri su basıyor.Yagmur yagmasa susuzluktan kırılıyor insanlar.
Ve hala bu adamlar pişmiş kelle gibi kameranın karsısına gecip sırıtabiliyorlar.

Yarın deprem olacak İstanbul da binlerce kişi ölecek.Bunlar yine nasip kısmet buymus diyip kameraların karsısında utanmadan cıkmaya devam edecekler.
Bu kadar insanın vebaliyle nasıl yasayacaklar acıkcası merak ediyor insan.

SEN İSTANBULSUN BÜYÜK DÜŞÜN
selll.jpg

Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür.

Akılda tutması zor bir cümle.

*

İnsan hafızası özürlüdür çünkü.

*

Bakın ?görülmemiş afet? diyorlar.

Görüldü halbuki.

Hem de ?görülmemiş? diyen basınımızın burnunun dibinde...

Basın Ekspres Yolu?nda görüldü.

*

Aynı yer, aynı dere.

1995?ti sene.

*

Kimdi belediye başkanı?

Şimdiki Başbakan.

Kimdi İSKİ müdürü?

Şimdiki Çevre Bakanı.

Asfaltta kayıkla geziyoruz...

Kimdi kayık müdürü o günkü?

Ulaştırma Bakanı bugünkü.