Adanalı

İstanbul?da suç almış başını yürümüş; kapkaç, soygun, kaçakçılık, dolandırıcılık gibi adi suçlar günlük hayatın bir parçası olmuştur. Giderek bir ?suç şehri? haline dönüşen İstanbul?u kurtarmak için, ?Adanalı? yı, yani Organize Suçlar şubesi başkomiserlerinden Yavuz?u(Oktay Kaynarca), İstanbul?a geri çağırmaktan başka çare kalmamıştır.

Maraz Ali(Mehmet Akif Alakurt) , İstanbul?un en büyük suç çetesinin lideridir. Dışardan bakıldığında, İstanbul Ulus? da, aynı anda beş altı araba yıkanabilen, üstü açık bir araba yıkama yerinin sahibi gibi görünen Maraz Ali, gerçekte, özel yetiştirdiği elemanlarıyla şehirde dönen her türlü hırsızlık, kapkaç ve soygun olayının yüzde seksenini gerçekleştirmektedir. Bugüne kadar hiç kimse Maraz Ali?yi içeri tıkabilecek tek bir ipucu, delil veya suçüstü yakalayamamıştır.

Adanalı?nın kontrol edilmesi imkansız bir polis olduğunu bilen İstanbul Emniyet Müdürü, teşkilatın en parlak üyelerinden olan İdil?i( Selin Demiratar), Adanalı?nın üzerine müdür tayin eder. Akademiden birincilikle mezun olmuş, en az üç dört yabancı dil bilen, yasalara ve kurallara saygılı İdil, yeniliklere açık, batılı düşünen bir kadındır. Başka bir deyişle Adanalı?nın tam zıttı bir karaktere sahiptir.

Adanalı?nın geri dönüşü ile sadece şehrin dört bir yanına korku salan azılı suçlular değil, tüm İstanbul Emniyet Teşkilatı da tedirgin olacaktır. Herkes, bu hiç emir ve söz dinlemeyen, asi, çabuk öfkelenen, girdiği her mekanı yerler bir etmeden çıkmayan Adanalı, suçluların peşinden koşarken; Adanalı?nın amir ve müdürleri de onun peşinden koşmak zorunda kalacaklardır.

Aslında ?kanun adamı? Adanalı ile ?suç adamı? Maraz Ali, aynı mahallede büyümüş, iki kan kardeşidirler ve ikisinin de İdil?e olan ilgisi ilişkilerinin başka boyutlara taşınmasına neden olacaktır.

Oyuncular
Oktay Kaynarca
Rolü: Adanalı Yavuz Adanalı Yavuz
Rol Sırası: 1
Mehmet Akif Alakurt
Rolü: Maraz Ali
Rol Sırası: 2
Selin Demiratar
Rolü: İdil
Rol Sırası: 3
Alican Yücesoy
Rolü: Rol Adı Ekle
Rol Sırası: 4
Orhan Aydın (2)
Rolü: Nevzat Müdür
Rol Sırası: 5
Çağkan Çulha
Rolü: Engin Engin
Rol Sırası: 6
Gökhan Kıraç
Rolü: Mülayim
Rol Sırası: 7
Pınar Dikici
Rolü: Ayşegül
Rol Sırası: 8
Nurhan Özenen
Rolü: Hafize Hafize
Rol Sırası: 9
Ekim Mağden
Rol Sırası: 10
Fırat Albayram
Rolü: Boncuk Semih
Rol Sırası: 11
Rüzgar Aksoy
Rolü: Ferruh
Rol Sırası: 12
Serenay Sarıkaya
Rolü: Sofia
Rol Sırası: 13
Bülent Onur
Rol Sırası: 14
Ayhan Eroğlu
Rol Adı Ekle
Rol Sırası: 15
Mark Levitas
Rolü: Avukat Avukat
Rol Sırası: 16
Nilüfer Silsüpür
Rolü: Derya Derya
Rol Sırası: 17
Zeynep Koltuk
Rolü: Maria

Yönetmen : Tayfun Güneyer, ...
Senaryo Yazarı : Tayfun Güneyer
Tür : Aksiyon , Gerilim , Polisiye , Macera
Etiketler : Aksiyon, Aşk, İstanbul, ...devam Etiket Ekle Ülke : Türkiye
Süre : 88 88 dk.

untitled153420d24e8420d24e9by.jpg

İLK 3 PROGRAM / HEDEF KITLE : TOTAL
07 KASIM 2008 CUMA

NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 ADANALI [NET] ATV 9.60 24.10
2 ASI [NET] KAND 8.90 28.80
3 ARKA SOKAKLAR (TKR) [NET] KAND 8.20 28.00

İLK 3 PROGRAM /HEDEF KITLE : AB
07 KASIM 2008 CUMA

NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 ADANALI [NET] ATV 9.10 23.00
2 ASI [NET] KAND 8.70 26.20
3 KOMEDI DUKKANI 2 [NET] TRT1 6.70 16.70

Polisiye dizileri pek sevmesemde 2.bölümü az önce izledim ve gayet başarılı buldum. Oktay Kaynarca nın oyunculuğu oldukça ilerlemiş.Tek başına götürüyor diziyi .

Oyuncuların birazcık abartılı oynadıklarını düşünsem de Cuma günleri bu dizi izlenir:)
En azından Seren izlenir : )

Adanalı çok beğenildi ( - ben de beğenenlerdenim ) ama bir husus aklıma takıldı..

Dizide Başkomiser Yavuz; nam-ı diğer Adanalı (Oktay Kaynarca) otobüste rehin alınan yolcularla pek güzel Yunanca konuştu.

Bu arada Yunanca ?yı, yıllar önce aşk yaşadığı Yunanlı sevgilisi sayesinde öğrendiğini de bölümün bir yerinde söyledi.

Ancak, Adanalı Selanik ?te, Yunanlı avukatın söylediklerini tercüman aracılığıyla anlayabildi.

Avukat anlattı, tercüman Adanalı ?ya çevirdi. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?

Bu arada, yiğidin hakkı yiğide;

Mehmet Akif Alakurt ve çetesi iş başındayken fonda duyduğumuz Ceza ?nın Fark Var şarkısı, senaryoya çok yakışmış..

Ayrıca, senaryo gereği Selanik ?te bulunan ekibin Atatürk ?ün doğduğu eve yaptıkları ziyaret ve müzeye dair ayrıntılı gösterim için teşekkürü hak ediyorlar..

yahu iyi misiniz siz neden farklı olmaya çalışayım...
basit ve kötü işte nokta...
beğendiğiniz birşeyi beğeneceğim diye birşey mi var ya sabır be...
yabancı dizilere laf sokacağınıza durmadan biraz bakın aradaki farkı görünççç
ayrıca baktığım türk dizileri de var yani,ayrımcı birisi değilim...
sadece verilen(verilmeyen) emek ve izleyicinin aptal yerine konulmasına sinir oluyorum...
ki Oktay Kaynarca çok beğendiğim bir oyuncudur,keza Selin Demiratar'da büyük bir yıldız kumaşı var,M.Akif Alakurt da karizmatik adam...
ama dizi kötü işte olay budur...
saldırmadan önce oturun bir düşünün hele...

şu an için tam anlamıyla bir "ideal" diziye sahip olduğumuzu düşünmüyorum...
ancak belli bir standart üstünde olan,rakiplerine göre fazlasıyla öne çıkmış olan dizilerimiz de mevcut...
yaprak dökümü...kalitesini zaten kanıtladı,fazla uzasa da çizgisini koruyor...
kavak yelleri...her ne kadar kimin eli kimin cebinde olayının suyunu çıkartmışsa da sıkmadan izletebiliyor kendisini...
derdest...tek eksisi yayınlandığı kanal...
kvp için her daim rezalet desem de ortada adam gibi rakip olmadığı için hadi bir nebze diyelim...
şu anki durum budur benim için...
bunlara da rastlarsam bakıyorum yani...
birkaç sene önceleri bu kadar dizi yoktu ama daha kaliteli işler çıkıyordu...
Alacakaranlık,Deli Yürek,Kurtlar Vadisi(1-55),İkinci Bahar,Bıçak Sırtı vs işler süper kaliteydi mesela...
ısrarla kıstas istedin al sana...
bir halta yaramayacağını bilerek yazdım işte,ama tekrarlıyorum...
adanalıyla falan olmaz bu işler...

Burak Barut' Alıntı:
İdeal dizi nedir ?
Çok merak ediyorum?

İdeal dizi nedir bilmem ama ideal dizi mesela tırtlar vadisi değildir.

İlk yayınlandıgında bende izliyordum ama sonrasında özellikle polat gibi yeteneksiz bir adamı başrole soyundurup malkoçoğlu misali tüm dünyanın hakkından 3 kişi gelmeye basladıklarında bıraktım.

Bu gibi basit dizileri 3 yıldır hayranlıkla izleyebilen birinin gelipde burada sinema,dizi vs konularda başkalarını eleştirmeside komedi bana göre.Ama ne yazıkki ülkemizdeki çogunluk bu ve bizde bunlara katlanmak zorunda kalıyoruz...

Açıkçası Türkiyedeki kaç dizinin senaryosu özgün ve orijinaldir ki ? Arka sokaklar dizisindeki polislerin gece gündüz de Sarp Leventoğlu nun Adanalının memoliden pek farkı yoktur. Format tutunca senaryoda ufak değişikler farklı diziler birde yabancı dizilerden Türk halkına göre uyarlanan diziler izlenecek çokta bir şey yok açıkçası kendinden üst rütbeli subayların bulunduğu odaya yayıla yayıla giren selam verme gereği duymayan hiyerarşi bilgisi sadece komutanım demek olan bir subayı bize gerçekçi gibi yutturan dizi helikopter patlattık müthiş çekim tekniklerimiz var dese ne olur. Neticede tüm bunlar kurgu ve izleniyor izleyici kitlesi var. Yani bez bebek nana ile polat alemdar arasında fark yok.

adana-mersinde yaşamasak çukurova şivesi bilmesek adanalı diye yutturacaklar . adana değil bildiğin ibrahim tatlıses çakması bir urfa şivesi . çukurova şivesi dediğin yaparık ederik giderik görüşürük tarzı konuşur.ve ayrıca sahne arası geçişlerdeki kopukluklarda birazcık incelendiğinde göze batıyor.ve bazı yerleri resmen wasabi filminin türkçe işi.ayrıca gereksizde bi abartı var.sen adamın telefonunu cart diye 2 ye ayıracan adamda hayret bişe değip önüne dönecek.yok artık ümit karan!

oktay kaynarca oynadığı her karakterin hakkını veren bir oyuncu.bu dizide de rolünü iyi yapıyor.ama tam bi adanalıyı yansıttığını bende düşünmüyorum.tam bir adanalı diye ATV deki canım ailem adlı dizideki samim karakterini canlandıran uğur yücel e denir.ama tabii uğur yücel in gerçektede adanalı olduğunu unutmamak lazım.
cuma günleri 22.45 te comedya yı o bittikten sonrada beyaz show u izliyordum.onlardan önce bu diziyi seyrediyorum.

Çağdaş Bayraktar' Alıntı:
adana-mersinde yaşamasak çukurova şivesi bilmesek adanalı diye yutturacaklar . adana değil bildiğin ibrahim tatlıses çakması bir urfa şivesi . çukurova şivesi dediğin yaparık ederik giderik görüşürük tarzı konuşur.ve ayrıca sahne arası geçişlerdeki kopukluklarda birazcık incelendiğinde göze batıyor.ve bazı yerleri resmen wasabi filminin türkçe işi.ayrıca gereksizde bi abartı var.sen adamın telefonunu cart diye 2 ye ayıracan adamda hayret bişe değip önüne dönecek.yok artık ümit karan!

Dİziyi izlemem ama bi beş dakika bakmıştım. Gerçekten Adana çevresinde yaşamasak yutturacaklar. Şive çok abartılı.