Adas Juskevicius

QVWglV.jpg


Adas Juskevicius Galatasaray Odeabank’ta!

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımımız, Litvanyalı guard Adas Juskevicius ile 1,5 yıllık opsiyonlu sözleşme imzaladı.

3 Ocak 1989’da ülkesinin Kaunas şehrinde dünyaya gelen Adas Juskevicius, basketbol altyapısını Zalgiris Kaunas’ta aldı. 2005-2008 yılları arasında Zalgiris B takımında forma giyen 1.94 boyundaki guard, kısa süreli Aisciai Kaunas tecrübesinin ardından Zalgiris’e 2009-2010 sezonu için geri döndü. Doğduğu şehrin dışında ilk kez BC Prienai takımı için çıkan oyuncu burada geçirdiği iki sezonun ardından yeniden yuvasına döndü.

2012-2013 sezonunda Zalgiris Kaunas ile Litvanya Ligi şampiyonluğu yaşayan oyuncu sezon sonunda Litvanya’nın EuroBasket 2013 aday kadrosuna davet edildi. 2013-2014 sezonu için Almanya’nın Eisbaren Bremerhaven takımı ile anlaştı. 2014 FIBA Dünya Şampiyonası’nda Litvanya formasını temsil eden oyuncu 8.2 sayı, 1.4 ribaund ve 1.6 asist ortalamaları yakaladı. 2014-2015 sezonu başında ülkesine geri dönen Juskevicius, Lietuvos Rytas ile iki sezon geçirirken buradaki ilk sezonunda 9 sayı, 2.4 ribaund ve 2.7 asist ortalamaları tutturdu ve Litvanya Ligi’nde all-star seçildi. 2016-2017 sezonunda İspanya’ya giden Juskevicius, Basket Zaragoza ile anlaştı. İspanya’da geçirdiği sezonun ardından ise Adas’ın yolu geçtiğimiz yaz yeniden ülkesine düştü.

Bu sezon Galatasaray Odeabank ile aynı EuroCup ilk tur grubunda yer alan Lietkabelis’in yolunu tuttu. Lietkabelis’te kariyerinin en iyi sezonunu geçiren tecrübeli guard geride bıraktığımız sezonda EuroCup’ta 12 sayı, 3.6 ribaund ve 3 asist ortalamaları tutturmuştu. Juskevicius aynı zamanda bu sezon Buducnost ile oynanan EuroCup karşılaşmasında normal sürede tam 9 üç sayı isabeti bularak bu alanda EuroCup rekoruna ortak olmuştu.

2016 Rio Olimpiyatlarında ülkesinin formasını giyen Adas Juskevicius EuroBasket 2017’de de ana kadroda yer alarak altı maçta 7.2 sayı, 1.2 ribaund ve 1.7 asist ortalamaları tutturdu.

Kariyeri boyunca üç sayı çizgisinin gerisinden yarattığı tehditle bilinen Adas Juskevicius’a hoş geldin diyor, sarı kırmızılı formaya başarılar dileriz.
 
Bugün kısa da olsa iyi katkı verdiğini düşünüyorum..Rollerin oturmuş olduğu bir takımda ciddi katkı alırız..Ayrıca kendisinden daha fazla katkı almamız için Hendrix tipinde sağlam perdeleme yapabilen bir 5 numara bulmamız gerekiyor..
 
lO9JVp.jpg


“Takım olarak iyi yoldayız”

Galatasaray Odeabank’ın yeni transferlerinden Adas Juskevicius, resmi sitemize özel açıklamalarda bulundu.

Adas Juskevicius'un açıklamaları şöyle:


“Galatasaray’a karşı bu sezon iki kez oynadım ama o maçlardan bu yana takımda bazı değişiklikler oldu. Koç değişiminin yanında birkaç oyuncu değişikliği de oldu. Tabii bu değişiklikler çok farklı etkilere sahip oluyor. O yüzden şu an geldiğim takımla karşısında oynadığım takımın farklı olduğunu düşünüyorum. Bana göre her şey koçta başlar. Şu an takım tamamen farklı bir sistemde basketbol oynuyor. Benim için de adapte olmam gereken birçok farklı şey var elbette. Ancak bu adaptasyon sürecini hem ben hem de takım iyi geçiriyor. İyi yolda olduğumuzu söyleyebilirim.”

“Bu takıma her şeyden önce enerji getirebileceğimi söyleyebilirim. Ben bir takım oyuncusuyum. Elbette oyunumun en çok öne çıkan tarafı şut ve skor üretimi, bu konuda takıma yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Şu anda her şey iyi gidiyor. Sadece takım olarak çok fazla çalışmamız gerek. Daha iyiye gitmemiz gerekiyor. Konsantrasyonumuzu hep üst seviyede tutup çalışmaya devam edeceğiz ve umarım takım olarak daha iyi bir noktaya geleceğiz.”

“Galatasaray’ın muazzam bir taraftar kitlesi var. Takıma tutkuyla bağlılar. Galatasaray’a dair bunu biliyorum. Tarihi ve geleneği büyük bir takım. Buraya gelmeden daha önce Galatasaray forması giymiş olan Martynas Pocius ile konuştum. Benim iyi bir arkadaşım. Burası hakkında çok olumlu şeyler söyledi. Buraya geldiğim için, bu fırsat için çok mutluyum. Galatasaray organizasyonuna ve koçumuz Oktay Mahmuti’ye bu fırsat için teşekkür ediyorum. Taraftarlarımıza bir konuda söz verebilirim. Her maç sahaya çıkıp çok mücadele edeceğim ve elimden gelenin en iyisini yapacağım.”
 
Bu sezon yapılan nadir doğru işlerden birisi gibi duruyor.Çok yerinde bir transfer olmuş.Soğukkanlı bir yapısı var ve şimdiden taraftara kendisini sevdirdi.Devam böyle aslan parçası diyelim.
 
Son düzenleme:
Adas Juskevicius, çıktığı iki maçta da ciddi fark yarattı..Bugün takımımızın en skorer oyuncusu oldu 19 sayıyla..Gerçekten tam bir fırsat transferi yapmışız..Daha öncede dediğim gibi iyi bir perdeleme yapabilen uzunla daha da çok katkı alabiliriz..Seneye kesinlikle kendisi kadromuzda yer almalı..Tebrikler Adas..
 
Opsiyonlu sözleşme yapmamız çok yerinde olmuş. Belli ki kumaşı iyi. Transfer olalı 1 hafta bile olmadığı yeni takımında oyuncu oyunu domine etmeden, bu kadar uyumlu bir şekilde katkı verip 19 sayı atıyorsa çok çok iyi transferdir. Nazar değmesin.
 
Bi arkadaş "Litvanyalı guard en azından, iyidir" demişti, yemediği laf kalmamıştı [emoji1]


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Oktay hocanın opsiyon koydurması çok iyi olmuş. Bu çizgisini devam ettirirse (ki enfes bir şut mekaniği var) gelecek sezonki ilk yabancımız belli :)
 
İlk geldiği zamanda iyi hamle olduğunu söylemiştin Twitter'da. Bana kalırsa Oktay hoca seneye takımda tutar Adas'ı. Şuan bariz olarak pivot eksiğimiz var, iyi bir hamle yapmamız lazım.
 
Daha henüz 2 maçtır bizimle. Konuşmak yada yorum yapmak için erken. İyi başladı umarım böylede devam eder. Ben hala üst seviyelerin oyuncusu olduğunu düşünmüyorum. Umarım yanılıyorumdur.
Asıl soru peki biz üst seviye takım mıyız ? Değiliz. Kısa vadeli hedefler için (ligde kalma ve play off) uygun bir oyuncu gibi duruyor. Ama ona ihtiyaç var mıydı ? Hopson gidince 2-3 numarada açık çıktı. Zaten takımda kimin nerede oynadığı belli değil. O kadar çok defo varki, en azından şutör oyuncu defosuna bir yama oldu.
Zaten Adas'a yapılan eleştirilerin asıl nedeni pivot/uzun forvet ne derseniz artık lazımken şişkin olan bölgeye alınmasıydı. Son bir kurşun kaldı, o hedefi bulmazsa bu transferin gerekliliği yeniden sorgulanır...
 
Transfer başlığına da yazmıştım, topu yere vurabilen bir şutör kolay bulunmuyor. Matt Janning bile kalburüstü bir şutör olduğu için EL-EC arası seyahat ediyor, Juskevicius her şekilde geniş rotasyonlu takımlarda oynayabilecek bir oyuncu. Bizde de top paylaşımına katkıda bulunuyor, ceza şutu kesiyor, savunmada da kendinden fizikli oyuncuları tutmaya çalışıyor. Çoğu kişi oyun kurucu olarak algılayıp burun kıvırdı ama net iki numara. Litvanyalı oluşu da oyun altyapısı açısından önemli bir artı.

Sezon sonu yeterli/yetersiz olduğu anlaşılır zaten, izleyip beğenmeyen de olacaktır. Benim garip bulduğum eleştiri türü Eurochallenge oyuncusu, Euro bilmem ne oyuncusu filan gibi yakıştırmalar. Aynısı koç tartışmalarında da winner koç, loser koç şeklinde yıllarca tecelli edip yavaş yavaş sona erdi. Menajerlerin domine ettiği, Rubio'nun NBA'de oynadığı showbiz içerisinde bir oyuncunun 27-28 yaşlarına kadar önemli bir piyasada oynayamaması veya takımında rol oyuncusu olmaktan çok öteye gidememesi gayet normal. Yıllar önce Rochestie'yi bu forumda Rochestie hakkında neler yazılmıştı. Bir avuç kişiydik gönderilmesin diyen. Şu anki hali ortada.
 
Bende açıkçası geldiğinde burun kıvırmıştım. Ama dün çok beğendim. Bu sene dikkatli izlememiştim, çok aşama kaydetmiş. Ayak kurmadan şut atabilmesi , diğer şutörlerde az olan bir özellik. Behiç Efe'nin dediği gibi bir diğer artısı da topu yere vurabilmesi. Sertlik konusunda Antep maçı erken olur biraz. Sertliğe verdiği reaksiyonları önümüzdeki maçlarda göreceğiz. Sert maçlarda da performansı devam ederse , önümüzdeki sene düşünülmeli.
 
Dün de başarılı bir sınav verdi. Umarım bu performansını devam ettirir, 200-250 bin dolar civarına gelecek sezon rotasyonunun şutörünü belirlemiş oluruz. Oktay hocanın da eli rahatlar diğer transferler konusunda.
 
Takimi icin cabalayan oyunculari takimda gormeyeli uzun zaman olmustu. Tavani yuksek bir oyuncu degil ama Oktay hocanin takiminda her zaman katki verir.

Bu sekilde devam ederse gelecek sezon icin opsiyonu kullanilir diye dusunuyorum.
 
Oktay hoca kalırsa seneye yine bizimle Adas.
 

Üst