Bu arada dikkatimi çeken noktalardan biri de staff biraz zayıf gibi duruyor. Oturuş pozisyonlarına göre sanki Cenk Akyol birinci yardımcı gibi ama Cenk çok pasif görünüyor. Pek etliye sütlüye karışmıyor gibi. Yunan antrenör biraz koçla iletişime giriyor ama o da ne kadar yeterli emin değilim.
Ben aktif yardımcı antrenör seviyorum. Ömer Uğurata, Erdem Can gibi mesela. Bir de bence Galatasaray gelecek vaadeden baş antrenörlük yapma isteği, tutkusu olan, hedefleri olan yardımcı antrenörlerle çalışmalı. Ben o yardımcı antrenör modelini daha değerli buluyorum en azından 1. yardımcı antrenör olarak. Öyle isimlerle çalıştığında gelecek için kendine de farklı opsiyonlar yaratma şansın olur.
Birkaç kez Efes Pilsen'in eski maçlarını izlerken dikkatimi çekti. Oktay Mahmuti'nin hem Aydın Örs'ün hem de Ergin Ataman'ın yardımcılığını yaptığı maçlara denk geldim. Oktay Mahmuti çok hareketli, adeta bir koç gibi sürekli maçın içerisinde, hem Aydın Örs'e hem Ergin Ataman'a sürekli bir şeyler söylüyor. Yani özetle bir şeyler daha yardımcıyken kendini belli ediyor çoğu zaman. Aynı şeyi itoudis için de söyleyebiliriz Obradovic'in yardımcılığını yaptığı dönemler için..