Arjantin Apertura (Açılış) Ligi 2010

İlk maçta sahaya indiler.Rövanş maçı öncesi tesisleri basmışlar.Arjantin tarihinde görülmemiş güvenlik önlemleri alınacakmış maçta.Hani bir tabir olarak kan çıkar diyoruz ya işte bu bu sefer gerçek.Maç içinde veya sonunda olmasa da River düşerse maçtan sonraki günlerde futbolcuların ciddi ciddi ölüm haberleri gelebilir.Eğer fırsatını bulurlarsa Monumentalde hallederler zaten.Koyu bir Rivercıyım zaten Rivercı oldugum için değil futbolcu hayatları için Riverın kazanması lazım.
 
Demin öyle bir gol kaçırdı ki Belgrano River veda ederdi bu golle. Bilerek kaçırmış bile olabilir hehe.
 
110 yıllık gecmişe sahip 33 şampiyonlukla arjantinde en cok şampiyonluğu bulunan river plate küme düştü.
2-0 kaybettikleri macın rövanşında evinde 1-1 berabere kaldı.yazık oldu arjantinde en sevdiğim,hatta tek sevdiğim kulüptü
 
Bu sene İtalya da,İspanya da köklü takımlar düştü ama bu bambaşka.33 kez şampiyonluğu olan River Plate gibi bir takımın düşmesi inanılmaz bir olay..Bocalıların diline düştüler artık.:)Boca tarihinde hiç küme düşmemiş.
 
Süper Classico'dan mahrum kalacak olmak üzücü futbolseverler adına.. Umarım en kısa sürede geri döner River Plate. Yalnız, ilk yarı penaltıyı atlayan hakem ve Riverlı oyunculara umarım saldırı gerçekleşmez, görünen tablo ortalığı daha karışacağı..
 
B.Aires'te yangınlar başlamış.. İki gün sokağa çıkma yasağı ilan etmek lazım. Çok acı bir ola tabii.. Boca tarafının eline ciddi bir koz geçti.. Bir de bunun dalgasını geçecekler. Şimdi Maradona bile sallar artık.. Bu ara can güvenliği yok o şehirde..
 
River geri gelirde bu tarihleri için utanç verici bir başarısızlık.Birde Boca gider bu gazla açılış liginide kazanır o zaman hayat Riverlılara hepten zehir olur.
 
River düştüğünde eski topçular ufaktan yuvaya dönerler diye tahmin ediyordum.Yıldız olmasa da bir şekilde River şampiyon olurdu ama Cavenaghi ve Alejandro Dominguez takviyeli River az önce Sportivo Desamparados'u 3-1 ile geçti.3 maç 9 puan oldu.

Cavenaghi ve Dominguez efsaneydi.Ateşi yakan ikili oldular.Aimar sözleşme yenilemek istemiyormuş Benfica ile.Arjantin basınında sezon sonu River'a transfer olacağı yazılmış.Dönen 3-5 isim daha olacaktır gelecek sene.Ocampos adlı 94 doğumlu oyuncuda River'ın bu sezon ki kazancı olacak.Eskisinden daha sağlam döneceğiz inşaallah :)
 

Üst