Avrupa Ümit Erkekler Basketbol Şampiyonası

Ümit Milli Takım Toplanıyor
İspanya’da düzenlenecek olan Ümit Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek Ümit Milli Takım kampa giriyor.

14-24 Temmuz 2011 tarihleri arasında İspanya’da düzenlenecek olan Ümit Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek Ümit Erkek Milli Takımımız toplanarak kampa giriyor.

Bolu’da Termal Otel’de kamp yapacak olan Ay Yıldızlılar 26 Mayıs Perşembe günü saat 15:00’da toplanarak hazırlıklarına başlayacak olan Ümit milli takımda 4 GALATASARAYLI BASKETBOLCU bulunuyor.

Antrenörlüğünü Mustafa Derin’in yaptığı Ümit Millilerin teknik, idari ve oyuncu kadrosu şu isimlerden oluşuyor;

Teknik ve İdari Kadro

Ahmet Eran İdareci Darüşşafaka
Mustafa Derin Antrenör Tofaş
Onur Çetin Yrd. Antrenör FMV Işık
Abdullah Becer Yrd. Antrenör Türk Telekom
Uğurcan Vergili Yrd. Antrenör Vestel
Gültekin İpek Masör Türk Telekom

Oyuncu Kadrosu

Şafak Edge Banvit
Pertev Öngüner Bornova Belediye
Can M.Mutaf Fenerbahçe Ülker
M.Mustafa Baygül Galatasaray Cafe Crown
Sertaç Şanlı Galatasaray Cafe Crown
H.Göksenin Köksal Galatasaray Cafe Crown
Doğukan Sönmez Galatasaray Cafe Crown
Mert Türkyılmaz Genç Banvitliler
Cenk Şekeroğlu Genç Banvitliler
Ahmet Fatih Cantitiz Genç Banvitliler
İlhan Barış Gökalp Genç Telekom
Murat Erensoy Genç Telekom
Uğur Can Aksoy Optimum TED Ankara Kolejliler
Burak Yacan Yüksel Pertevniyal
Furkan Aldemir Pınar Karşıyaka
Muhammed Doğan Şenli Tofaş
Fırat Töz Tofaş
Enes Kanter U.Kentucky
 
Doğukan Sönmez En İyi Pivot Seçildi

Türkiye Ümit Milli Takımı’nın 14-24 Temmuz 2011 tarihleri arasında İspanya’da yapılacak Avrupa Ümitler Basketbol Şampiyonası kadrosunda yer alan Doğukan Sönmez, Genç Erkekler Basketbol Türkiye Şampiyonası’nın ardından turnuvanın en iyi pivotu seçildi.

Organizasyon boyunca maç başına 18,2 ribaund ortalaması yakalayan 19 yaşındaki oyuncumuz, bu kategoride de turnuvanın en başarılı ismi oldu. 2.06 metre boyundaki Doğukan Sönmez, son üç maçta sırasıyla 26 sayı ve 21 ribaund (Antalya BŞB), 30 sayı ve 20 ribaund (Beşiktaş), 20 sayı ve 30 ribaund (Darüşşafaka) ile oynamıştı.

Galatasaray Genç Erkek Basketbol Takımı ise turnuvayı dokuzuncu sırada tamamladı.

Gençler gümbür gümbür geliyor...
 
Dedikleriniz çok doğru. Ümitler Basketbol Şampiyonası için açıklanan aday kadro Enes Kanter olmasa, sıradan bile diyemeyeceğimiz bir takım. Enes bu sene draft vb. nedenlerle gelmezse eğer, maçlarının büyük bir çoğunluğunu kaybedip geçen sene olduğu gibi B klasmanına düşmeme maçları oynayacağını düşünüyorum.

Furkan'a bu takımda pozisyon hazırlayacak gardımız yok, yüksek ihtimalle geçen sene olduğu gibi bu sene de sayılarının büyük bir bölümünü hücum ribaundlarından bulacaktır.Maksim daha küçük seviye de fark yaratıyordu küçültme olduğu için ama bu sene süre almadığı için oyunu gelişme imkanı bulmadı, çok kötü bir turnuva geçireceğini düşünüyorum onun da. Şafak Gençler Şampiyonası'nda iyi performans göstermişti ama bu seviyeye göre biraz zayıf kalabilir sanki. Euroleague ön elemesi Le Mans maçında izlediğim Şafak Edge beni büyüledi fakat sonraki maçlarda buna yakın performans gösteremedi bile. Fırat'ın önünde 1.gardımız olur muhtemelen. Mert Türkyılmaz en son izlediğim de basketbol topunu bomba sanıyordu ne akla hizmet seçmişler hiç ama hiç anlamadım.
 
Yeri burası mı bilmiyorum ama bu kadar çok genç oyuncumuz varken (Ümit milli 4 oyuncumuz ayrıca Melih ve İlkan) ikinci ligden tek bir takımla pilot takım olarak anlaşsak ve bu oyuncular bizim orada pişse.Kast ettiğim şey bu sezon olduğu gibi oyuncuların başta takımlara dağılması değil tüm oyuncular tek bir takımda olacak ve o takımın sistemi de bizim A takımımızın sistemi olacak.
 
4 oyuncumuzun kadroda yer alıyor olması mutlu eden nokta bizi. Ben de Mertcan gibi Enes'in üzerine yükün bineceğini düşünüyorum. Umarım bizi sırtlayıp iyi noktalara getirir..
 

Üst