Avrupa'dan Basketbol

Re: Avrupa'dan Transfer Haberleri

Upim Bologna, Josh Powell ile ilgileniyormuş. 1983 doğumlu oyuncu geçen sene 65 maçta ortalama 19 dk. süre ile 5.5 sayı 5.2 ribaund ortalamalrı ile oynamıştı. Powell şu an F.A
 
Re: Avrupa'dan Transfer Haberleri

David Blatt'ten 3.5 milyon dolarlık hamle!
Gün geçmiyor ki bir NBA oyuncusu daha Avrupa'nın yolunu tutmasın. NBA'den Avrupa'ya dönenler kervanına son olarak da Jannero Pargo eklendi..


Boykins için telafuz edilen 3.5 milyon dolardan sonra birçok basketbolcunun iştahını kabartan Avrupa piyasasında; David Blatt'ın koçluk yaptığı Dinamo Moskova takımı 3.5 milyon dolarlık bir ücret karşılığında Pargo'yu 1 yıllığına renklerine bağladı.

Geçen sezon New Orleans'da cok önemli bir rolü olan ve bu rolü de çok iyi benimseyip harika performans sergileyen Pargo, gecen sezon 10.2 sayı, 2.3 asist, 2.5 ribaund istatistikleri tutturmayı başarmıştı.

Ilinois çıkışlı Pargo, 2002 senesinde NBA Draftlarına girmiş ancak seçilememişti. NBA kariyerine aynı yıl çıktığı work outlar ile dikkatini çektiği Lakers'da başladı.
Sırası ile Lakers, Toronto, Chicago ve son olarak da New Orleans formaları giyen 28 yaşındaki basketbolcu, ceza şutlarında çok başarılı olup oyunu çok iyi yönlendirmesi ile biliniyor.
 
Re: Avrupa'dan Transfer Haberleri

Dinamo Moskova'nun geçen yıl oyunculara ayırdığı bütçe 28 milyon dolar civarı idi. Bu sene iyice kantarın topuzunu kaçırdılar...

Oyun kurucu olarak Hollice Price'i alıyorlar, yetmiyor, Jannero Pargo'yu da alıyorlar!... Bostjan Nachbar ile Darius Lavrinovic'de cabası...

David Blatt'ın elinde Euroleague'de final-four yapacak kapasitede bir takım var. Bakalım Eurocup'ta "Dinamo" çalışacak mı?...

***

Air Avellino'nun Dan Dickau transferi de dikkat çekici... Dickau'nun Euroleague'de ses getireceği kanısındayım.
 
Re: Avrupa'dan Transfer Haberleri

Uluslararası bir sitenin forum bölümünde bir kullanıcı Grinek'in Triumph ile yıllık 2 milyon Avro'ya anlaştığını yazmış. Ne kadar doğru bilemiyorum tabi
 
Re: Avrupa'dan Transfer Haberleri

giricek diyorsun heralde kutay
gricek şeklinde yazılmıyor giricek şeklinde yani klasik avrupalı ismi gibi değil bildiğin giricek :D
 
Re: Avrupa'dan Transfer Haberleri

Hızlı yazayım derken tamamen yanlış yazmışım :roll: biliyorum
Teşekkür ederim
 
Re: Avrupa'dan Transfer Haberleri

8 AĞUSTOS 2008 PAZARTESİ -
Shawn Kemp İtalya'da!

TURKBASKET- İtalya Ligi Serie A'da mücadele eden Premiata Montegranaro, NBA'in efsanevi isimlerinden Shawn Kemp ile anlaşmaya vardı.

1989-2003 yılları arasında NBA'de oynayan ve kariyeri boyunca Seattle Supersonics, Cleveland Cavaliers, Portland Trail Blazers ve Orlando Magic formaları giyen 39 yaşındaki tecrübeli forvet, çıktığı 1051 maçta 14.6 sayı ve 8.4 ribaund ortalamalarını yakalamıştı.

Oyunculuk yıllarında çok başarılı olmasına karşın genellikle saha dışı sorunlarıyla gündeme gelen Kemp'in adı 2005-06 sezonu başında Ülkerspor ile de anılmıştı.


Türkiye'ye gelicek mi bu takım.. Kemp geliyor yahu
 
Re: Avrupa'dan Transfer Haberleri

nba in zamanında en uçan adamıydı ne oldu marıujana ya bulaştı bilmiyorum.ama 5 yıldır oynamıyor ondan sadece ismi basında geçecek o kadar.pek oynayacağını zannetmiyorum
 
Re: Avrupa'dan Transfer Haberleri

Kutay Çamcı' Alıntı:
Uluslararası bir sitenin forum bölümünde bir kullanıcı Grinek'in Triumph ile yıllık 2 milyon Avro'ya anlaştığını yazmış. Ne kadar doğru bilemiyorum tabi

Eger bu yazılan oyuncu Hırvat Gordan GIRICEK ise yine cok iyi bir transfer haberi duymus bulunmaktayız. Gecen senelerde bir röportajda kendisini Avrupa' nın en iyi 2 numarası olarak lanse etmişti.

Yüzeysel bir gözden geçirme yaparsak Avrupa orijinli 2 numaralar arasında kayda deger isimler; Litvanyalı Arvydas MAJIAUSKAS ve Rimantas KAUKENAS, Ispanyol Juan Carlos NAVARRO ve Rudy FERNANDEZ, Çek Jiri WELSCH ilk aklıma gelenler. Bunların içinde pek tabi ki Gordan GIRICEK' i de sayabiliriz. Eger ki haber dogruysa cok başarılı bir transfer oldugunu söyleyebiliriz.
 
Re: Avrupa'dan Transfer Haberleri

Kutay Çamcı' Alıntı:
http://www.ajansspor.com/basketbol/tbl/h/20080818/giricek_iddiasi.html

Umarım ikinci kez bir Türk Takımına oyuncu kaptırmazlar

Su an itibariyle Yugoslav ekolunden gelen en iyi 2 numara olan Gordan GIRICEK' in Fenerbahce ile irtibatta olması bir basketbolsever olarak beni sevindirse de Galatasaraylı olarak pek hoslandıgımı söyleyemem.
 
Re: Avrupa'dan Transfer Haberleri

jerry sloan gibi adama kafa göz dalmış adam tanjeviçin kuytuda boğazını keser :D
gelsin spor ahlakı olmayan adamdan bişey olmaz
 
Re: Avrupa'dan Transfer Haberleri

F.Ülker'in Euroleague'deki rakibi Badalona, Real Madrid'i 90-80 yenmiş. Eski Real'li Sonseca 24 sayı, Mallet 18 sayı, Jasaitis ve Wright 11 sayı, Rubio 10 sayı ile oynamış.
Real'de ise Hosley 15 sayı Reyes 14 sayı ile oynamış.
 
Re: Avrupa'dan Transfer Haberleri

giricek ve gurov,c bence izlenilmesi çok zevkli oyuncular çünkü oyugoslav ekolü benim en sevdiğim dönem...
mulaömerovicli drobnjaklı efesle,pejalı bodirogalı scepanovicli divaclı jaricli tomasevicli yugoslavyayla büyüyen biri olarak bu ekole saygım sonsuz...en basitinden şimdiki türkiyenin 12 kişilik kadrosunu sayamam ama 2001deki yugoslavya kadrosunun ezbere sayarım tek seferde çünkü o kadar zevk verdiler ki izleyenlere gerçekten çok iyilerdi ve hep saygıyla anılacaklar
giricek de bence avrupanın en iyi 2 numarasıdır
 
Bir basketbol sitesinde Avrupa Ligleri için konu olmaması dikkatimi çekti. Ligleri yavaş yavaş bu konu altında konuşmaya başlasak iyi olur diyorum :)

Eskiden, çok çok küçükken, TRT'de ilgiyle izlerdim "Avrupa'dan Futbol"u. TRT2'de olurdu sanırım. Biz de ülkemizde pek ilgi çekmeyen bu konuda az da olsa bilgi verelim diye bu konuyu bu isimle açalım dedik :)

Ben ligler hakkında hafiften bilgi vererek başlayayım. Sizler de yorum ve haberlerinizle destek verirsiniz :)
 

Üst