BBL'de Transfer Hareketleri ve Sezon Hazırlıkları

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız kadrosuna 3 yeni isim daha kattı. Kulübümüz, Kenan Sipahi ve İzzet Türkyılmaz ile 3+1 yıllık, Melih Mahmutoğlu ile de 2+1 senelik sözleşme imzaladı.

Beko Basketbol Ligi’ne “merhaba” diyen Konya Selçuk Üniversitesi transferde bombaları patlattı. Anadolu ekibi, İspanya’nın Manresa takımından Troy DeVries, Delaware 87ers’ten Sean Williams ve Spartak Primorie’den Troy Gillenwater’ı renklerine bağladı. 31 yaşındaki ABD’li oyun kurucu Troy Devries, geçen sezon İspanya’da 15 sayı 2 asist 2 ribaunt istatistiklerini yakalarken daha önce Girona, Melilla ve Unicaja Malaga’da takımlarında da forma giydi.
NBA kariyeri bulunan 27 yaşındaki uzun Sean Williams ise New Jersey Nets, Maccabi Haifa, Dallas Mavericks, Boston Celtics takımlarında oynadı. 25 yaşındaki ABD’li forvet Troy Gillenwater da Rusya’da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 2.05 boyundaki Troy, geçen sezon 15.2 sayı, 5.9 ribaund, 0.7 asist istatistiklerine ulaştı.

Shipp'in Efes'ten niçin ayrıldığına dair bilgisi/yorumu olan var mı?

Hem de Efes Mahmutiyle devam ediyorken, bütçe daraltma kararı almışken.

Basketbolda F.Bahçe Ülker ve Anadolu Efes gelecek sezonun kadrosunu kurmak için kolları erken sıvadı...

28 milyon Euro'luk bütçesi olan F.Bahçe Ülker, Bayern Münih'ten Malcom Delaney'ye kanca attı. Sarı-lacivertliler 14.3 sayı, 5 asist ortalama ile oynayan 25 yaşındaki basketbolcuya çubuklu formayı giydirmek istiyor. Kanarya'nın coachu Zeljko Obradovic, Bo McCalebb'in guard pozisyonunda yetersiz kalması nedeniyle mutlaka iyi bir oyun kurucu istiyor. Bayern Münih'in yıldızına güçlü bir teklif sunulacak.

EFES TEODOSİC'İ GETİRİYOR

Anadolu Efes de önümüzdeki sezona güçlü bir kadro hazırlamaya çalışıyor. Lacivert-beyazlıların hedefinde Avrupa basketbolunun aktif guardlar arasında en iyisi olarak gösterilen Teodosic var. Gelecek sezon bench'i Dusan İvkovic'e teslim edecek olan Efes, tecrübeli çalıştırıcının isteği doğrultusunda Teodosic'i kadroya katmaya uğraşacak. Efes sezona 23 milyon Euro'luk bir bütçeyle girecek.

Kaynak: 3puan

Fenerbahçe Ülker yeni sezon için Bayern'den Malcolm Delaney için teklif yapacakmış. Yüksek ihtimalle kadrolarına katarlar. Efes ise İvkovic için seneye 23 milyon avro ayırmış. İvkovic ilk istek olarak Teodosic'i istemiş. Seneye Teodosic'in CSKA'dan ayrılacağını düşünürsek bu transferde olur gibi.

Seneye çok kaliteli bir ligimiz olacak. Efes-İvkovic,Ülker-Obradovic-Banvit-İtoudis... Sarıcalı Karşıyaka seneye yine kaliteli kadro kuracaktır buna şüphe yok. Bu sezon üst sıraları zorlayan Beşiktaş'ın bütçesi seneye artıyor. Fikret Orman söyledi. Türk Telekom'da düzgün bir kadro yaparsa çok kaliteli ligimiz olacak.

Umarım bu sezonu şampiyon tamamlarız.

Önümüzdeki sezon için Dusan İvkoviç ile anlaşmaya varan Anadolu Efes’te transfer harekatı devam ediyor…

İvkoviç’in menajeri olan Mişko Raznatoviç’in sahibi olduğu takım Mega Vizura’dan Vasilije Micic (’94) ile ilgilenen Lacivert-Beyazlı ekip, ayrıca Vangelis Angelou’nun bu sezon Efes’e gelmeden önce Aris’te koçluğunu yaptığı, ’95 jenerasyonun önemli yeteneklerinden Bulgar Aleksandar Vezenkov‘u da kadrosuna katmayı planlıyor. TrendBasket’in edindiği bilgiye göre; Efes, bu iki oyuncunun transferinde sona yaklaştı.

Öte yandan Türk oyuncu rotasyonunu da güçlendirmeye çalışan Efes’te listenin başındaki isim Galatasaray Liv Hospital’dan Furkan Aldemir. Furkan’ın da menajerliğini İvkoviç’in menajeri yapıyor.

Fenerden sonra Efes'te Furkanı istiyormuş. İlkanın menejeri bir bokluk çıkmasa bari.

Delaney'nin o pozisyona yine tam bi çözüm getireceğini sanmıyorum. Teodosic'in de geleceğine pek inanmıyorum. Furkan'ı da bi zahmet elimizde tutalım.

Delaney'nin o pozisyona yine tam bi çözüm getireceğini sanmıyorum. Teodosic'in de geleceğine pek inanmıyorum. Furkan'ı da bi zahmet elimizde tutalım.

Delaney bencede tam verim vermez. Obradovic, yıllarca oynadığı Diamantidis, Spanoulis gibi bir oyun kurucu istiyor ama artık öyle oyuncular kalmadı. Bu sene Teodosic CSKA'dan ayrılıyor. Ya Efes'e gelecek ya Fener'e. Furkanın menejeride İlkanın menejeriymiş. Orası kıllandırıyor insanı. Furkan'ı da kaptırırsak şubeyi kapatalım.

Banvit'in rotasyonu ne durumda? Bugün Aminu da sahadaydı. Prepelic yoktu. Rowland, Chuck, Markovic, Mejia da sahadaydı. Aminu mu dışarıda kalacak böyle bir durumda? Bajramovic de var üstelik. Giden oldu mu hiç takip edemedim.

Banvit'in rotasyonu ne durumda? Bugün Aminu da sahadaydı. Prepelic yoktu. Rowland, Chuck, Markovic, Mejia da sahadaydı. Aminu mu dışarıda kalacak böyle bir durumda? Bajramovic de var üstelik. Giden oldu mu hiç takip edemedim.

Bajramovic sezon başında ayrıldı karıştırdın herhalde,şu an Beşiktaş'ta,o saydığın 6 oyuncu var,Matt Howard haberini ben de anlamadım

Evet karıştırdım. Zaten yoktu. Bugün 2 maçı da aynı anda takip edince Bajramovic-Banvit algısı oluştu bir anda. Hatta Bajramovic bugün kadrodaydı, şimdi nasıl olmaz, rüya gördüm herhalde dedim. Meğer kadroları karıştırmışım. :)

Furkanın bizden ayrılması hayalden başka birşey değil.

Teo zaten tam bir lost gelmesi önemsiz. Sadece İpekçide vurduğu top sayısı çoğalır :)