BCL 4. Hafta | Galatasaray Ekmas 70-85 Hapoel Jerusalem

Hapoel maçının güvenlik nedeniyle başka sahada oynanması planlanıyormuş. Eğer öyle birşey olursa inşallah kulüp tepki koyar, maça çıkmaz. Her türlü pisliği yapıp güvenliğimiz yok diyenlerin bu kadar kayırıldığı bir ortamda en güzel tepki bu olur.
 
Suç sizde değil, Galataray'ı üç kuruş para için bu 3. sınıf turnuvaya sokanlarda...

Şu maça çıkmayıp hatta turnuvadan çekilmekle tehtid edecek yürekli bi yönetim aranıyor.
Bence direk bu rezalet organizasyondan çıkılmalı
Şımarık israil lobisine dur demeli yönetim.
Gerçi biz daha basketboldan sorumlu yönetici'yi bile görmedik ve çoğu insan kim olduğunu bilmiyor bile.
 
Beşiktaş ve Bursaspor'da bu uygulamayla birlikte tıpkı bizim gibi iç saha maçlarını deplasman gibi oynayacak. Sanki savaşta olan ülke biziz bu kadar mantıksız bir uygulama olur. Buna verilecek en iyi cevap üç takımımızında sahaya çıkmaması olur. Hatta büyük bir yaptırım durumu yoksa şampiyonlar ligi organizasyonundan bile ayrılsak bizim için hayırlısı olur. Eğer kulüplerimiz tarafından bu duruma gerekli tepki verilmezse gelecek yıllarda bizi daha fazla ezmeye kalkarlar.
 
Son düzenleme:
Galatasaray ilk yılında oradan gelecek 5 liraya bile muhtaçtı o yüzden bcl oynaması mantıklıydı. İkinci yıl kurulan takım her ne kadar BCL özelinde fazla da gözükse 3 yılın totalinde büyük bir başarısızlık var. başarısızlığın sebebi ne atamadığın üçlük, ne savunmada yapılan hata. Ne kulübün yapısı ne de taraftar bcl’yi benimsemedi. ancak bu turnuvada devam edilmesinin tek bir açıklaması var o da kalibresi düşük memur zihniyetli yönetici profili. size de yakışan budur. hatta gidip israilde oynayın daha iyi olur.
 
Resmen bizim ülkemizde güvenlik sorunu var demektir bu karar. Bunu içine sindirebiliyorlarsa, sağda solda bağırıp içeride bak biz nasıl sözümüzü geçiriyoruz imajı vermeye devam edeceklerse, ses çıkarmamaya devam etsin bizi idare edenler. Bu ülkede ırkçılık faşism yoktur demiyorum. Yahudi, yunan, ermeni, sırp deyince öfkeyle ateşlenen bir kesim var maalesef evet. Ancak bunlar otobüs durdurup, salon etrafında içinde saldıracak değiller. Saldıracak bile olsalar bu ülkenin güvenlik gücü yok mu? Ayrıca saldırsalar kime saldıracaklar siyahi amerikalılara mı?

Bu maç belki de son iç saha maçımız olacak gruptan çıkamamamız durumunda. Bizim olmayan bir kusurdan dolayı sırf birilerine stres başıyor diye evsahibi avantajımızdan edildik çok kritik bir maçta. Madem öyle sen de rest çek ben İstanbul'da oynayacağım gerekli kurumlarla görüştük güvenlik garantisi veriyoruz, gelmezlerse biz de gitmiyoruz diye rest çekin. Galatasaray'da o koltukları sıcak tutmaktan başka işi olmayanlar Galatasaray'ı olduğundan küçük görüyor anlaşılan. BCL için bizim varlığımızın değerini masada kullanamayacaklarsa derhal yer işgalinden vazgeçsinler. Bu kadar itaatkar olmayı bu camia kaldıramaz. Kaldıranları da yerinden kaldırmayı bilir,bilmeli!
 
Bu mevzuyu dert eden demiyorum, haberdar olan var mı yönetimde hatta şubede?
Biz son maça çıkmayıp şampiyonluktan vazmeşmişiz, bu sessizlik neden sayın yönetim? Gerçi onlara da hak vermek lazım.. Ne de olsa bir gün önce ManU maçı da var.
 
Hadi bizim yöneticiler ayakta uyuyor ya da göz yumuyor ses çıkarmıyor, İsrail takımlarıyla maç yapacak diğer basketbol kulüplerinin yöneticileride sus pus durumda. Hadi kulüpleri ve yöneticileri geçtim böyle bir şeyin uygulanması demek ülkede güvenlik zaafiyeti olduğunu kabul etmek demektir. İçişleri ve Dışişleri bakanlıkları bu duruma nasıl sessiz kalabiliyor böyle bir uygulamaya ses çıkarmıyorlar. Bu durum diğer ülke lobileri tarafından gelecekte bize karşı koz olarak kullanılabilir hatta büyük ihtimalle kullanacaklardır.
 
Kulübün Filistin-İsrail meselesine çok hassas yaklaşan bir taraftar grubu vardı hani ultraslan, konuyla alakalı bir bildiri yayinladiklarini gördünüz mü? hoş, haberleri bile yoktur ya. bunların ilgi alakası bu kadar.
 
Öyle böyle maç gününe geldik. maçın bosna'ya alınması konusunda ne kulüp kıyameti kopardı ne Filistin konusunda çok "hassas" olan Galatasaray taraftarı ve ultraslan. yorumsuz. grubun en zor takımına karşı iki maçımızı da deplasmanda oynuyoruz. kimse de "hop hemşerim hayırdır" diyemedi organizasyona. bu eziklik beni öldürüyor, çok gücüme gidiyor. Galatasaray basketbol şubesinin bu sahipsizliği, oturup saatlerce ağlanılacak cinsten.
 
Rakibi 40 sayıda tutabilse maç kazanabilecek bir kadro mühendisliği yapılmış gerçekten. Geçen seneyi en kötü görüyordum orda bile Ennis gibi istikrarlı skorer, Mcgee gibi kırk yılda bir de olsa insanı heyecanlandıran bir yan parça vardı. Bu sene resmen Kazım Kazım, Culiolu futbol takımı gibi bir kadro yapılmış. Hasbelkader Yeboah'ın 2-3 ekstra üçlük atması gibi doğa üstü olaylar gerçekleşirse rakibini savunma yapmaya zorlayabilen bir ekip oluşturulmuş. Ligde savunma yapabilen takım sayısı olduğu az için iyi kötü geçiriyoruz bu dönemleri de yarın öbür gün herkes kendi derdine düşüp kemerler sıkılınca bu hem yeteneksiz, hem de kimliksiz takımın bizim ligde bile kalabilmesi çok zor ihtimal olarak görünmekte.
 
Artık basketbol şubesine söyleyecek söz kalmadı ama Galatasaray bir spor kulübüdür ve bu kulübün başkanı Sayın Dursun bu işte en büyük sorumluluk sahibidir...Kazanırsın kaybedersin bunlar sporun doğasında var ama şu maça Bosna'da çıkmayı kabul etmenin kesinlikle Galatasaray kalibresinde tüm dünyada 50 milyondan fazla taraftarı olan sosyal medyasını 100 milyondan fazla insanın takip ettiği bir kulübün kabul etmemesi lazımdı...Bu konuyla ilgili net ve amasız bir açıklama şart yoksa ilk kez saçma sapan basketbol oynamıyoruz...Son beş yılın 3 ü buyduk zaten..
 

Üst