Beko Basketbol Ligi 2009/2010

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Davis: Eğlenceli olacak
Beko Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom'a transfer olan NBA patentli oyuncu Ricky Davis, ''Avrupa'daki ilk deneyimim, benim için çok eğlenceli ve değişik olacak'' dedi.

Amerika Basketbol Ligi'nde (NBA) 7 değişik takımda toplam 12 sene forma giyme şansı bulan Davis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk basketbolu hakkında geniş bir bilgisi olmadığını belirterek, ''Sadece Türk Telekom'un Avrupa Kupası'nda oynadığı son maçı izledim. Türkiye'ye gelirken açıkçası burasıyla ilgili kimseyle bir konuşmam olmadı. Tamamen kendi kararımla buradayım. Avrupa'daki ilk deneyimim, benim için çok eğlenceli ve değişik olacak'' diye konuştu.

''HİDAYET VE MEHMET ÇOK BAŞARILI OYUNCULAR''
Yıldız oyuncu, Türkiye'yi NBA'de temsil eden Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur'un çok faydalı ve iyi oyuncular olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:
''Her ikisiyle de buraya gelmeden önce konuşma fırsatım olmadı. Ancak ikisinin de maçlarını takip ediyorum. Gerek Hidayet, gerek de Mehmet çok iyi oyuncular. Hidayet, geçen sene Orlando'da önemli başarıla imza atarak, takımının Los Angeles Lakers ile NBA finali oynamasında büyük pay sahibi oldu. Mehmet Okur da Utah Jazz'da uzun yıllardır başarıyla forma giyiyor. All-Star olması da onun önemli bir oyuncu olduğunun en büyük göstergesidir.''

''KARİYERİME AVRUPA'DA DEVAM ETMEK İSTİYORUM''
Ricky Davis, NBA dışında ilk kez bir Avrupa ülkesinde basketbol oynayacağını vurgulayarak, ilk hedefinin Türk Telekom ile birlikte Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluğa ulaşmak olduğunu söyledi.

Kariyerinin ilerleyen yıllarında Avrupa'da forma giymek istediğini kaydeden yıldız basketbolcu, ''Buraya gelmeden önce NBA play-off'larında yer alacak takımlardan teklifler aldım. İsteseydim NBA'de oynamaya devam edebilirdim. Ancak ben kariyerimi Avrupa'da sürdürmek istedim. Avrupa'da basketbol oynama tecrübesini de yaşamak istiyorum'' dedi.

Davis, Avrupa'da en büyük avantajının, dünyanın en iyi basketbol oynanan liginden gelmek olduğunu belirterek, ''Bu durum Avrupa kariyerimde bana çok büyük avantajlar katacak. ABD'de dünyanın en iyi basketbolcularıyla karşılıklı oynadım. Orada edindiğim tecrübeleri, Avrupa'daki kariyerime yansıtmaya çalışacağım. Avrupa basketbolunda farklı uygulamalar olsa da özünde iki basketbol tarzı da birbirine yakın. Uyum konusunda zorluk çekeceğimi düşünmüyorum'' ifadelerini kullandı.

''2010'UN EN BÜYÜK FAVORİSİ ABD'
Davis, Dünya Basketbol Şampiyonası'nın Türkiye'de organize edilmesinin büyük bir gurur olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Dünya Basketbol Şampiyonası'nın hem spor sportif anlamda hem de diğer konularda çok başarılı geçeceğine inanıyorum. Şampiyonada çok güçlü ülkeler mücadele edecek. ABD'nin bu rakiplerini geride bırakacağını ve şampiyonanın en büyük favorisi olacağını düşünüyorum. Çünkü gerçekten çok önemli ve kaliteli oyunculardan kurulu bir ekip Türkiye'de olacak. İspanya ve Litvanya gerçekten dünya basketbolunda önemli yere sahip olan ülkeler. Ancak yine de benim favorim çok büyük yıldızlarıyla ABD. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin seyirci desteğini de arkasına alarak güzel bir turnuva geçireceğini sanıyorum.''
 
Lebron'un lige geldiği ilk sene " onun bana yardımcı olacağını sanıyordum" diyerek ne kadar aklı havada olduğunu adeta ilan etmiştir. Ama severiz kendilerini o ayrı...
 
Lonny Baxter'a, Efes Pilsen maçının baş hakemi Fatih Söylemezoğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle 3 maç ceza verildi.

Hatırlayacağınız gibi Galatasaray'lı bir taraftara yumruk atarak burnunu kıran Tarence Kinsey 2 maç ceza almıştı, bence Baxter'ın 3 maç cezayı hak etmesi için hakemin burnunu kırıp ayrıca birde birkaç tekme atması gerekirdi. Pardon, tabiki kötü söz fiili müdahaleden/darptan daha ağırdır her zaman değilmi.. :)
 
B_015c755ca9ff413dca66ba216f6af64a.jpg


Fenerbahçe Ülker, olaylı maçta deplasmanda Pınar Karşıyaka'yı 73-84 mağlup etmeyi başardı. Maç içerisinde Oğuz Savaş ile Andre Smith arasında arbede yaşandı ve iki oyuncu da diskalifiye edildi. Tribünlerden de yabancı madde yağdı tabi sahaya..

Pınar Karşıyaka'da David Holston 18 sayı, Furkan Aldemir 16 sayı 14 ribaund ile mücadele etmelerine rağmen mağlubiyeti önleyemediler. Fenerbahçe Ülker'de ise Semih Erden 14 sayı kaydederken, Mirsad Türkcan 13 sayı 11 ribaund ile mücadeleyi tamamladı..
 
yine fener yine olay...

rezillik rezillik rezillik

az bile yaptı karşıyaka taraftarı
 
0.59 sn'de Gri kazaklı bir ağabeyimiz giriyor kameraya lütfen ona dikiz ... :) :)
 
Fenerbahçe antipatik bir camia olduğu için her zaman böyle tepkiler alması normal,Ayrıca altını çizerek söylüyorum Karşıyaka Sportif Anlamda başarılı olmasa'da taraftar potansiyeli olarak,takıma bağlılık olarak üç büyüklerle yarışabilecek bir camia,Göztepe'de öyle.

Ama ne olursa olsun sporun içinde kavga,holiganlık olduğu zaman ceza gelmeli.
 
Erdal Can İçelli' Alıntı:
0.59 sn'de Gri kazaklı bir ağabeyimiz giriyor kameraya lütfen ona dikiz ... :) :)
Benimde dikkatimi o çekti.Resmen 2 kişiyi altında ezdi o abi.

:p

Bu arada Ryan Toolson'ın ne büyük balon olduğunu bu maçta gördük.
 
Ricky Davis 3 aylığına 375.000 Dolar alacakmış.Bizim takımda bunu 1 sezonda alan yok![Simas dışında]
:? :shock:
 
Salonumuzun kapanacığını düşünmüyorum.Zira 2 hafta önce oynanan Tlekom Beşiktaş maında çıkan olaylardan ötürü 7000 lira ceza verildi.Buda bir emsaldir herhalde.
 
Federasyonun cezaları lokasyona göre değiştiği için, saha kapama gelecektir bence.

Bu arada yuhh, Fenerbahçe antipatisi- Yine Fener yine olay falan diyorsunuz da, o salonda bizim de olaysız maçımız yok. Unutmayın derim..
 
A.Çağlar TORUN' Alıntı:
Federasyonun cezaları lokasyona göre değiştiği için, saha kapama gelecektir bence.

Bu arada yuhh, Fenerbahçe antipatisi- Yine Fener yine olay falan diyorsunuz da, o salonda bizim de olaysız maçımız yok. Unutmayın derim..


O salonda demek ki problem var.
 
Euroleague defterini kapayan ve de Daniel Santiago ile yollarını ayıran Efes Pilsen gözler gödnerilecek ikinciş yabancı isime çevrildi. Bir türlü sezon başından beri coach Ergin Ataman 'ın gözüne giremeyen ve kendini kabul ettiremeyen bu sebeple de kısıtlı dakikalarda süre alan Bostjan Nachbar mı yoksa Maccabi Tel-Aviv ile deplasmanda oynanan maçta Ataman ile kavga edip üzerine yürüyen Igor Rakocevic 'in mi gideceği merak konusu.

Ancak Galatasaray CafeCrown ile oynanan karşılaşmada Santiago ile birlikte Igor Rakocevic'in de kadroda yeralmaması Sırp oyuncunun Efes Pilsen ile bağlarını kopardığı yorumlarına neden oldu.

Sezon başında Caja Laboral'dan Efes Pilsen'e gelen ve yıllığı 1.8 milyon eurodan 3 yıllık sözleşme imzalayan Igor Rakocevic, tecrübesine rağmen bir türlü uyum sağlayamamış ve coach Ataman ile yaşadığı tartışma sonrasında kadrodışı bırakılması beklenirken ilk beşte sahaya çıkarak farklı bir tartışma konusu yaratmıştı.
 
Beşiktaş'ta maddi kriz!
Beko Basketbol Ligi takımlarından Beşikaş Cola Turka'da bir kez daha maddi kriz çıktı.

Ligde son olarak sahasında Aliağa Petkim'i yenen ve zirve mücadelesi veren siyah-beyazlı takımda, oyuncuların ve teknik heyetin 3 aydır paralarını alamadığı öğrenildi.

Beko Basketbol Ligi'nde bu hafta Bornova Belediye'ye konuk olacak Beşiktaş Cola Turkalı oyuncuların alacaklarını alamamaları nedeniyle bugünkü antrenmanı boykot ettikleri ve idmana çıkmadıkları bildirildi.


10.03.2010
Kaynak : AA
 
Chatman'ın cezası belli oldu!
Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Beko Basketbol Ligi takımlarından Beşiktaş Cola Turka'nın ABD'li oyuncusu Mire Chatman'a yasaklı madde kullandığı için 3 ay hak mahrumiyeti cezası verdi. Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Beşiktaş Cola Turka'nın 21 Ocak tarihinde TOFAŞ Spor ile yaptığı maçın ardından gerçekleştirilen doping kontrolü sonrası yasaklı madde tespit edilen ABD'li oyuncu Mire Chatman'ı Disiplin Kurulu tarafından 3 ay hak mahrumiyeti ile cezalandırdığı bildirildi.
 
Ortalama bir ceza oldu Chatman'a, durum değerlendirmesi yapılacak son kez ilerleyen günlerde..

Bu arada birkaç dosyayı daha karara bağladı Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu. Alınan kararlar şöyle;

Pınar Karşıyaka - Fenerbahçe Ülker karşılaşmasındaki olaylar nedeniyle;
Pınar Karşıyaka sporcusu Andre J.Smith?e 2 maç müsabakalardan men ve 3000 TL para, Fenerbahçe Ülker sporcusu Oğuz Savaş?a 2 maç müsabakalardan men ve 2000 TL para, Karşıyaka Spor Kulübü Basketbol Şubesi?ne 8000 TL para cezası verildi..

Ayrıca Galatasaray Cafe Crown - Efes Pilsen maçındaki olaylar nedeniyle Galatasaray Erkek Basketbol Şubesi?ne 5000 TL para cezası verildi..
 
Fener, Tofaş'ı 88-86 yenmiş.Bu demektir ki Çarşamba günü bayağı zorlu bir maç oynayacağız.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst