Sezon başlarken Fenerbahçe Ülker’de tek hedef Euroleague’de Final Four. Avrupa’nın 3. Büyük bütçesi ile kurulan takımın başına son 6 yılını Siena’da geçirip 2 Final Four görmüş Simone Pianigiani getirildi. Romain Sato, Mike Batiste, David Andersen gibi yıldız oyuncuların ardından Avrupa Basketbolunun son 2-3 yılına damgasını vurmuş Bo McCalebb’de Avrupa tarihinin en yüksek bonvervis bedellerinden biriyle takıma katıldı. Fakat sezonun yarısı gerisi kalırken takım parkeye bir türlü beklenen performansı koyamadı. Euroleague’de Top 16 mücadelesi yine son maça kalırken, Top 16’nın ilk 2 maçını da kaybeden Fenerbahçe önce 100 ardından 96 sayı gördü potasında. Başarısızlığın tek nedeni ise saha içi sorunlar değil…
TÜRK OYUNCULAR İLE KOÇ’UN ARASI AÇIK
Pianigiani, özellikle Euroleague rotasyonunda Türk oyuncuları kullanmaktan imtina ediyor. Batiste ve Andersen yürüyemeyecek halde iken Oğuz ve Kaya’nın süre bulamaması, Bremer’in sahada sürekli hata yaparken Barış’ı düşünmemesi oyuncuların tepkisini çekti. Üzerine Ömer Onan ile Pianigiani’nin Barcelona maçında tartışmaları koç ile oyuncuların cepheleşmesini arttırdı. Siena maçında Ömer Onan’ın süresinin azalması Barcelona'da ki tartışmaya bağlanırken, Ömer’in konuyu yönetime kadar taşıdığı kesin olarak öğrenilemese de kulağa gelen bilgilerden.
EMİR İLE BO MCCALEBB KONUŞMUYOR
Pianigiani’nin transfer dönemindeki en büyük isteği eski oyuncusu Bo McCalebb’in kadroya katılmasıydı. Fakat McCalebb’in sakatlık sonrası performansı Siena günlerini mumla aratıyor. Pianigiani ise sezon başı Bo’nun üstlendiği hücumdaki liderlik görevini Emir’e bırakınca ortaya üçlü bir kriz çıktı. Bo yakın çevresine Emir ile sorunları olduğunu ve takıma onun değil kendisinin liderlik etmesi gerektiğini söylerken, bu dileğini Pianigiani’ye de iletip “Böyle devam edecekse izin verin, ayrılayım. İstediğiniz bonservisi de getiririm” dediği biliniyor. Pianigiani’nin ise Bo’ya karşı sessiz kaldığı ve sadece işini yap dediği öğrenilirken, bu olaydan sonra Bo ile Pianigiani’nin de arasını açıldı. McCalebb ile Emir de ortadaki liderlik yarışı kızışınca Emir’in yakın çevresine “Kim olursa olsun lider benim“ dediği duyan McCalebb’in artık Emir’le konuşmadığı gelen haberler arasında.
BATISTE’YI YONETİM GÖNDERMEDİ
Ara transfer döneminde kadrosuna sürpriz şekilde Tripkovic’i katan Fenerbahçe’de Shelden Williams için de takımı ile anlaşma sağlanmış fakat “Batiste gönderilemeyince transfer yattı“ haberleri yapılmıştı. İşin perde arkası ise daha başka…
Batiste, Fenerbahçe Williams ile anlaştığı gün Barcelona ile sezon sonuna kadar sözlü bir anlaşmaya vardı. Yönetime de bunu ileten Batiste “Williams’ı istiyorsanız alın, ben Barcelona ile anlaştım ve izin verin gideyim “ dedi. Basketbol Yönetimi ise Batiste’den 1 gün süre isteyip toplantıyı bitirdi. Bir gün sonra toplantıya çağırılan Batiste’ye “Koç seni göndermek istemiyor, o yüzden kalıyorsun“ denildi. Bunun üzerine koç ile konuşan Batiste ise kendisini şoke eden cevabı aldı “Ben kimseye öyle bir şey demedim, yönetim bana senin kalman gerektiğini söyledi.“
BATISTE OBRADOVIC KOZU
Fenerbahçe yönetiminin Batiste’yi göndermeme sebebinin kötü gidişin ardından sezon başı da koç tercihlerinin başında gelen fakat anlaşma sağlayamadıkları Obradovic olduğu gelen bilgiler arasında. Yönetimin Top 16 öncesi Obradovic ile görüşüp anlaşamadığı ama takım Son 8’e kalamazsa Obradovic’in tüm şartlarını kabul ederek takımın başına getireceği konuşuluyor. Batiste ise 8 yıl beraber çalıştığı Obradovic’in en sevdiği oyuncularından biriydi.