Beko Basketbol Ligi Şifreli Kanalda İddiası

BEKO Ligi şifreli kanalda

Digiturk, Spormax kanalından yayınladığı Beko Basketbol Ligi maçlarını şifreye geçirdi.

Yeni sezonda Beko Basketbol Ligi maçlarını izlemek isteyen kişiler için ucuz seçenekler şunlar:

Başlangıç Paketi (9,99 TL) + Ekstra Spor Paketi (7,99 TL) = 17,98 TL

Eğer 12 ay taahhüt verenlerin Ekstra Spor Paketi’nin ücreti 5,99, toplam maliyet de 15,98′e.
..............................

Basketfaul'de gördüm haberi. Doğruysa Spormax'den beri zar zor izlenen basketbol karsılasmaları artık hic izlenemez hale gelecek. Federasyon kendi topuğuna kurşun sıkmış olacak.
 
Ben bu yıl üyeliğimi tazelerken şifreli olacağı konusunda Müşteri Hizmetlerindeki bayan söylemişti.Ama son durum nedir bilemiyorum.
 
Salsa basket'te yorum olarak yazmıştım aynen buraya da kopyalıyorum;

"iki hafta önce tbf’den yayın görevlisi inan şefkatli ile görüştüm. digiturk’un kesinlikle bizden bbl için para talep edemeyeceğini, digiturk üyesi olan herkesin bu yayınları ekstra bir pakete ihtiyaç duymadan izleyebileceğini söylemişti. bugün kendisine tekrar ulaşmaya çalıştım tbf’den ancak şehir dışındaymış."

Umarım bu durumda bir değişiklik yoktur. İnan bey bana yayın sözleşmesinin bu şekilde olduğunu belirtmişti.
 
Ülkemizde basketbol gibi yaygınlaşması şart olan spor dalını şifreli olmasa bile kısıtlı bir yayın platformunun içinde olması yeteri kadar saçmalık iken bir de şifreli olursa tam anlamıyla rezalet olur
 
digitürkten daha kabahatli olan kurum var tbf !

Hem futbolda hem basketbolda ikisini de Allah'a havale ettim zaten..Yıllardır para uğruna tüm bu sporları saçmasapan kuruluşlara emanet ettiler..Tennis zengin sporu diyolar ya,yalan valla,alayı zengin sporu,yapması bile değil hem de izlemesi...Doğudaki adam nasıl para versin de izlesin,çoğu zaman ben veya benim gibiler bile veremiyo..
 
İddia değil gerçek 17 lira istediler adiler.Vermiyorum ulan dedim.:D
 
Belki 15 sene olmuştur; bir süre o zamanın şifreli kanalı cine5 te yayınlamış ve basketbola çok ciddi zarar vermişlerdi. Hem izleyicisi hemde tribündeki taraftarı oldukça düşmüştü. Spormax te bile yayınlatmak taraftarı tribüne çekmek için çok yanlış...
 
digitürkten daha kabahatli olan kurum var tbf !
kesinlikle doğrudur. YAyın ihalesi yapılmadan önce yayınlanan şartnamede maçları yayınlayacak tv ulusal yayın yapmak, açık olarak izlenebilme ve uydudan izlenebilme şartları isteniyordu. Digiye verilince türksattan yayınlanıyor ve tüm türkiye bu şekilde izlenebiliyor diye kıvırdılar. Kılıfa uydurmayı abartıp artık tam şifreli yapmaları ise pek bişey farkttirmez. Zaten üye değilsen açık olsada izleyemiyorsun ki.O zaman ben üyelik için başvurdum ama çıkan faturadan sonra vazgeçtim ve bi daha digi ilânlarına bile bakmadım.

Şimdi açık kanallardan yayınlanan basketbol maçları, bizim ev gibi pek çok evde çok çirkin futbolun oynandığı, yeteneksizler mangası bank asya maçları ile çakışıyorsa kavgayla zar zor izlerken, basketbol gibi her izleyeni içine çeken bir spor Anadolu'dan iyice uzaklaştırılıyor. İlgi sevildiği için değil mecburen ayaktopuna kayıyor. Hemde içinde bulunduğu bu rezilliğe rağmen.
 
Spor Extra paketine (Ligtv2 ve Ligtv3 kanallarını kapsıyor) üye olmak gerekiyor 7.99-TL, 1 Yıl Taahhütlü 5.99-TL
 
Ben aradığım da bana maç zamanları şifrenin açık olacağını söylediler ? Eğer 1kuruş bile şifreye girerse zerre ilgilenmem de aboone de olmam yayın ihalesi verilirken zaten şifreli yayınlanması yasak denmişti şifre konulmayacak öyle bir madde var denmişti anlamadım bu yaptıklarını .
 
Lig TV3 olarak yayımlayacaklar ve bu kanal şifreli olarak geçmiyor (parayı ver seyret kanalı oluyor). Bende sordum, Lig TV 2-3 olarak iki spor kanalı daha oluşturdular ve rakamlar yukarıda belirtildiği gibi. Geçen yıllarda da digitürk'ün bazı opsiyonlarında basketbol veya avrupan futbol maçlarında yayına kapatıyorlardı. Bu sene parayı verdin mi seyrediyorsun. Malum futboldan zarar ediyorlarmış bu sene bu şekilde açığı kapatacaklar herhande.
 
Çok emin değilim ama sanırım bir pazarlama stratejisi bu. Maçları spormax verirkende kanal ücretliydi. Fakat BBL maçlarında şifreler kaldırılıyordu. Muhtemelen yine aynısı olucak. Çünkü maçları şifreli vermek kesinlikle yasak. Ücret ödemeyi kabul etmeyin derim ben. Bekleyin bir maçlar başlasın.
 
digitürk yetkilisi ; Ekstraspor paketi ( 7,99 veya taahhütlü 5,99) için 2 keyif paketi ( paketi 4 liradan 8 lira ) almam gerektiğini söyledi . Hesaba göre başlangıç paketi 10 lira + 2 keyif paketi 8 lira + taahhütlü ekstra spor paketi toplam 5,99 olmak üzere toplam 23,99 lira yapıyor
 

Üst