Braveheart - Cesur Yürek (1995)

240px-Braveheart.jpg

Yönetmen Mel Gibson
Yapımcı Bruce Davey
Mel Gibson
Alan Ladd, Jr.
Senaryo yazarı Randall Wallace
Oyuncular: Mel Gibson (William Wallace), James Robinson (Genç William), Sean Lawlor (Malcolm Wallace), Sandy Nelson (John Wallace)

Ödüller: En İyi Yönetmen Oscar Ödülü, 1996
En İyi Film Oscar Ödülü, 1996
En İyi Görüntü Yönetmeni Oscar Ödülü, 1996
En İyi Makyaj Oscar Ödülü, 1996
En İyi Ses Efekti Oscar Ödülü, 1996
En İyi Kostüm Tasarımı İngiliz Akademi Ödülü, BAFTA, 1996
En İyi Görüntü Yönetmeni İngiliz Akademi Ödülü, BAFTA, 1996
En İyi Ses İngiliz Akademi Ödülü, BAFTA, 1996
En İyi Yönetmen Altın Küre Ödülü, 1996

Kendisini ülkesine ve intikama adayan 13. yüzyıl kahramanı İskoçyalı William Wallace?ın, İngiltere kralı Edward I?e karşı gösterdiği özgürlük adına verdiği inanılmaz bir mücadele...1995 yılı Akademi Ödülleri töreninde tam 10 dalda Oscar?a aday gösterilen film, En İyi Film ve En İyi Yönetmen ( Mel Gibson ) başta olmak üzere 5 dalda Oscar kazandı.

"FREEEEEEDOOOOOOOOOM!!!!!"
İlk izlediğimde bu replikte gözlerim dolmuştu çok etkiliyiciydi
10/10
İmdb Puanı : 8.3/10
 
Re: Braveheart (Cesur Yürek)

insanı iskoç milliyetçisi yapan,maramariste barlarda ingiliz avına çıkartan :)
sonra trainspotting şifa niyetine izlenip iskoç olmadığımıza yatıp kalkıp dua ettik o ayrı! film epik şaheser,mel gibson vs. ingiliz ordusu mücadelesinin ilk maçı (patriot).keşke bizde böyle sanat değeri ve maliyeti yüksek savaş filmi çeksek süper olur,zaten tarihimizde savaştan zaferden bol bişey yok!
 
her gün izlesem sıkılmayacağım,hep aynı tadı alacağım filmlerden...
özellikle Wallace'ın ihanet euğardığı sahnedeki yüz ifadesi...
hımm hımm hımm...
 
10 tabi ki fazla söze gerek yok
içimizdeki irlandalılar sözü bu filmle anlamını bulmuştur.belki de o söz bu filmden esinlenilerek üretilmiştir kim bilir...
 
bu film çıktığında lise hayatımın başlarındaydım.. çok iyi hatırlıyorum.. bir kurban bayramının arefe gününde kadıköy moda sinemasında izlemiştim arkadaşlarımla.. hatta kadıköyde 2 sinemada birden oynuyordu ama yer bulunmuyordu.. freedooom sesleri hala kulaklarımdadır.:) sürekli taklitleri çekilen ama haliyle yeri doldurulamayan bir film..

mel gibson ın we were soldiers gibi saçma filmlerle bu filmi tekrar etme hayalleri kurduğunu gördük ama yemedi..iskoçya dağlarının o kokusunu, gayda seslerini, etekli adamları kullanmadan asla aynısı olmaz mel :)
 

Üst