BSL 28. Hafta | Beşiktaş Emlakjet 76-77 Galatasaray Ekmas

Pistolis döneminde ki yabancılar
Bir de şimdi ki yabancılar.
Nasıl heyecanlanabiliriz?
Ozaman Melo dısında hepsini sezon başı eleştirdik.
Keryynin bir ayağı diğerinden kısa
Akon kafadan rahatsız
Bost vurdun duymaz
Beyaz uzunun adını unuttum ayakları çok yavaş
Melo saf 1 değil biz bu eleştirileri yaptık.

Sezon sonu sinerji ile iyi oynadık.
 
Ekrem Memnun Pistolis Mitrovic Yakup Sekizkok hatta acayip yetenekli kadroya rağmen Ertuğrul Erdoğan Galatasaray basketbol şubesinin kimya yapı yönetim sorunu var. 10-15 yıl önce olsa parayla sorun çözülüyordu iyi oyuncu çoktu. Şimdiyse paralı kulüp sayısı artıyor ama oyuncu az. Üstelik Rusya piyasası elini eteğini çekmişken. Seneye bütçe arttıran kulüpler olacakmış iyi yabancı bulmak önemli ve para çözmüyor J.Martin Walden Radebaugh vb. çok iyi bir scout ve kimya tercihi yapacak ekip gerekiyor.
 
Ertuğrul Erdoğan'ın ilk senesinde aldığı oyuncuların hepsi çaylaktı(Klobucar ve en iyi basketbolunu Uşak'da oynamış Auguste hariç) ona rağmen özellikle sezonun 2.yarısında çok iyi basketbol oynatmıştı 3.senesinde Zach Hankins krizi olmasa her şey belki de çok daha farklı olurdu Williams Motum pota altı yüzünden inanılmaz kırılgan bir takım olmuştuk ona rağmen gerektiğinden az tahammül edildiğini düşünüyorum Ertuğrul Hocaya maalesef...
 
Pistiolis Ekrem Memnun'un kurduğu iyi kadronun ekmeğini yedi hepsi bu. Şu anki kadronun başında olsa küme düşerdik.
O kadar da abartmamak lazım. Yakup Sekizkök ile düşmediysek Pistiolis ile de düşmezdik.
Ki bence Pistiolis Yakup hoca'dan daha iyi koç ve beklenti de daha yüksek.. Ki bir şekilde Cska yaptı, takip etmek lazım kariyerinin devamını..
 
Daha önce söylediğim şeyi tekrar edeyim, o dönemki kadro Ekrem Memnun'un şahsi oyuncu bilgisiyle kurulmadı, ama ateşten gömlekten çıkardığı şubede de en büyük hayaliydi bu takımı yönetmek ve iyi bir kadronun kurulmasına ön ayak oldu. Kadro da hoca da potansiyelini gösteremedi hocanın yıllarca Erkek Basketbolundan uzak olmasının da bunda etkisi var.

Pistiolis konusunda da iyi bir sinerji yarattı. Şubenin dinamikleri, bakkal hesapları yüzünden istenilen kadro kurulamasa da en nihayetinde tüm oyuncular hocanın bilgisi dahilinde alındı. Bu noktada kendisiyle de yolları ayırmak gerekiyordu tabi ki.

Bizim oturup, elimizdeki para bu, ne yapmak istiyoruz sorusuna cevap vermeden, şubenin etrafında dolaşan tilkilerin ahbap çavuş ilişkileriyle gidecek bir yeri yok. Bunu anlamadan da bu şubenin kurtuluşu yok. Hoca da gider, oyuncu da gider.
 

Üst