BSL Play Off Yarı Final 1. Maç | Anadolu Efes 70 - 105 Galatasaray NEF

Ergin Hocamın 2013 veya 2014 olması lazım, kupadaki Efes galibiyetinden sonraki sözleri aklıma geldi.. Herkes Efesi favori gösteriyor ama Galatasarayın olduğu yerde rakip asla favori olamaz.. :cool:

3. Çeyrek çok büyük bir çeyrekti ama ben oyun olarak ilk iki çeyreğin hiç konuşulmadığını düşünüyorum ki her şeyi çok doğru yaptık sadece şutlarımız girmedi. Size dezavantajına rağmen herkesle çok rahat eşleştik. Micic'e Larkin'e hiç boşluk vermedik bence serinin geri kalanında anahtar bu doğru oyunu devam ettirmek olmalı.

Uzun süredir münferit bir galibiyet üzerinden bu kadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum. Özetini açıp açıp izliyorum saatte bir.

Dee Bost başka bir insana büründü bu takımda. Oynadığı psikoloji de çok farklı. Isiah Canaan da hiç taviz vermiyor. Çok mutlu oluyorum bu oyuncuları izlerken.

İnşallah Fenerbahçe gelir karşımıza finalde de, onları tokat manyağı yapıp bilmem kaç milyon avroluk takıma güzel bir ders veririz. Zaten finalde salondaki maç atmosferini düşünemiyorum. Bomba gibi olacak bomba.

Aşağı yukarı 15 senedir basketbol izlerim. 2012'ydi sanırım ; Olympiacos-Siena playoff ilk maçı dışında aklıma böyle bir maç gelmiyor Avrupa basketbolunda. O maç ilk yarı 48-9 falan bitmişti sanırım, hatta 53-9 gibi bir skor da görmüştük üçüncü çeyrekte. Ama o maçta bile dünkü 3.çeyreğin ilk 2 dakikası gibi bir sekans yaşanmadı sanırım. Devamında bu kadar ezilen Siena seriyi ezerek geçmişti, o da ilginçti.
Maç kazanmak güzel ama bu kadar dumur edip, küfreder gibi itin bir yerine sokmak beni biraz düşündürdü. Ki dünkü maç normal seyretse bile yine biz kazanırdık. 40 fark olmazdı ama +10 farkla yine kazanırdık. Çünkü ilk yarıdaki oyunumuz da bunu gösteriyordu. 2.maç neler olacak, nasıl bir cevap ya da nasıl bir hazırlanma ile karşımıza çıkacaklar bunu kimse kestiremiyor. Yine de koçumuzun hazırlayacağı oyuna, plana ve sisteme güvendiğim için biraz rahat içim.

Kravish acaba hatalı tercih mi diye düşünürken nedenli doğru olduğunu kanırladı. Bost, Melo, Canaan üçlüsü muazzam uyum yakaladı. Bu takımın hücum potansiyeli zaten belli ama Efes'i bu sayılarda tutmak muazzam bir savunma başarısı. Üçüncü çeyrekte Efes'e karşı maçı bitiren bir takım uzun zamandır hatırlamıyorum. Pistiolis gerçekten büyük bir etki yapmış takıma.

Saygılar.

Sanki son 2 Euroleague şampiyonunu 35 sayı farkla yenmişiz havası yok gibi. Normal sıradan lig galibiyeti almışız gibi içerisi. Ben daha coşkulu bir sevinç bekliyordum Fb Beko maç sonu gibi. Ama inanılmaz konsantre herkes. Maç sonu açıklamaları da aynı şekilde. Allah nazardan saklasın sizi MaşAllah...
Böyle olması daha guzel.İşin ciddiyetinin farkındalar ,gevşemesek gerekiyor.

Aşağı yukarı 15 senedir basketbol izlerim. 2012'ydi sanırım ; Olympiacos-Siena playoff ilk maçı dışında aklıma böyle bir maç gelmiyor Avrupa basketbolunda. O maç ilk yarı 48-9 falan bitmişti sanırım, hatta 53-9 gibi bir skor da görmüştük üçüncü çeyrekte. Ama o maçta bile dünkü 3.çeyreğin ilk 2 dakikası gibi bir sekans yaşanmadı sanırım. Devamında bu kadar ezilen Siena seriyi ezerek geçmişti, o da ilginçti.
Maç kazanmak güzel ama bu kadar dumur edip, küfreder gibi itin bir yerine sokmak beni biraz düşündürdü. Ki dünkü maç normal seyretse bile yine biz kazanırdık. 40 fark olmazdı ama +10 farkla yine kazanırdık. Çünkü ilk yarıdaki oyunumuz da bunu gösteriyordu. 2.maç neler olacak, nasıl bir cevap ya da nasıl bir hazırlanma ile karşımıza çıkacaklar bunu kimse kestiremiyor. Yine de koçumuzun hazırlayacağı oyuna, plana ve sisteme güvendiğim için biraz rahat içim.
O maç değişikti emin ol canlı izlemiştim :)

Adamları perişan ettik. Ataman da bize karşı pek motive olmamış. Bu maç acısını çıkarmaya çalışacaklar. Ama takıma güveniyorum. Yenileneceksek de eleneceksek de kolay olmayacak onlar için

Bu başlığın ilk sayfasında herkes kehaneti söylemiş ve öyle de olmuş maç. Benim asıl sevindiğim ; Melo, Bost, Canaan gibi oyuncularımızın maçın yarısında oyunu bitirerek kenara gelmeleri oldu. Normalde 30+ dk ile yorulur , yarınki maçta etkisini yaşayabilirlerdi. Bu çok iyi bir ilaç oldu oyuncularımız için.
Ergin Ataman ve Efes'in motive kısmına yorum yapamıyorum. Çünkü benim bile şaşırma duygum sevinme duygumu geçti dün 3.çeyrekte. Bost eline koluna düğüm attı Ergin Hocanın. Kadronda Draymond Green'den 5 tane yoksa, böyle bir şut performansına 10 Obradovic gelse bir şey yapamaz.