BuzzerBeater (Basketbol Menajerliği)

Veysel 2 adam var suan antrenman alan. Birisini gelecek sezon all star haftasında satıcam. Programını hazırladım kar getirmesi açısından. Diğeri ise takımın şuan geleceği en parlak genci onu çok sonra satıcam. Draftlardan 2 tane 18lik efsane potlu adam alıcam onlar da takımın geleceği olacak. İşte şuanki antrenman verdiğim en iyi genç bu :)

DMI: 93500
Boy: 6'0" / 183 cm
Potansiyel: tüm zamanların en iyisi
Form: güçlü
Uzaktan Şut: becerikli Şut Menzili: üstün
Dış Defans: olağanüstü ? Top Tutma: zayıf
Top Sürme: becerikli Pas Verme: vasat
İçeriden Şut: iyi İç Defans: zayıf
Ribaunt Alma: değersiz Blok Yapma: değersiz
Kondisyon: işe yaramaz Serbest Atış: işe yaramaz

Birşey soracağım,bu draftlarda iyi oyuncular almak için ne yapmak lazım,Yıldız reytingi en yüksek olan oyuncularımı seçmek lazım,ben şuan yıldız reytingi 5 olan 3 oyuncuyu ilk 3 sıraya aldım.

Bayram forumda güzel bir bilgi var. buraya kopyalıyım.

merhaba..
draft havuzunda taş çatlasın 5-10 tane işe yarar oyuncu vardır, mesele bunlardan birini yakalamak..
ilk şart oyuncunun 18 yaşında ve yüksek potansiyelli olması..
all-star sonrası "Gözlemciler Birliği" seçeneği açılacak..
o seçenek açılana kadar puanlarını harcama..
o seçenek açıldığında 10 puan vererek oyuncuların boylarını ve yaşlarını öğren..
yaş olayı tamam, direk 18'liklere odaklanacaksın, geriye kaldı potansiyel..
bir oyuncunun potansiyelini öğrenmek için iki puan harcaman gerekir..

oyuncunun yıldız reytinginin iyi olmaması mevcut yeteneklerinin kısıtlı olduğunu gösterir fakat ben buna çok dikkat edilmemesi taraftarıyım..

mesela şöyle bir oyuncu;

UŞ: 6 ŞM:6
DD: 6 TT: 5
TS: 5 PS: 6
İŞ: 7 İD: 6
RB: 1 BL: 5

$3.2k maaş alacağı için yıldız reytingi 3 falan gözükebilir..
halbuki böyle bir oyuncu 18 yaşındaysa ve potansiyel de 4 yıldız falan çıkarsa müthiş para eder..

şu oyuncu ise;

UŞ: 7 ŞM:7
DD: 6 TT: 1
TS: 1 PS: 1
İŞ: 1 İD: 1
RB: 7 BL: 1

$5k maaş alıyor ve yıldız reytingi 5 yıldız gözükebilir..
boyu da uzunsa yüksek potansiyel bile kurtarmaz bu oyuncuyu..

tabii ki yüksek yıldız reytingine sahip oyuncular görüşme açısından öncelikli olmalıdır ama düşük yıldız reytingine sahip olanların da üzerini çizmemek lazım, değerlendirme kriterleri menajer isteklerini karşılamıyor..

Erkin Aksoy' Alıntı:
Ben de yanlış kullandım puanları :) Artık gelecek sezona iyi değerlendiririz.
Umutlar bir başka bahara kaldı :)

Ben drafta oyun kurucu,şutör guard ve kısa forvet alacağım.Bu yıl genç uzunlara yatırım yaptım ve onlarla devam edeceğim ama genç kısalara ihtiyacım var,onlarıda drafttan alacağım.1 tane efsane potansiyelli oyuncu gelse süper olacak drafttan.

Menajer: mernecati

Ülke: Türkiye
Lig: IV.5
Ezeli Rakip: mikiboe

Dünya Sırası: 41110
Ülke Sırası: 1113

yeni kayıtım yardımcı olursanız sevinirim bu arada kadro hazırlamayı unuttuğumdan küme düştüm hazırlık maçı ve oyuncu önerileri bi kaç tüyo vs bekliyorum.
bide oyuncu geliştirme nasıl oluyor?

Mert Merhaba,
Hoşgeldin aramıza. Hazırlık maçları antrenman için çok önemli bir yere sahip, yani daha fazla oyuncuya 48dakika görev vermeni sağlar bu yüzden her hafta hazırlık maçı yapmanı tavsiye ederim. Her Ctesi günü sanırım çarşamba aksamına kadar baska takımlara hazırlık maçı teklifi götürebilir ve sana gelen teklifleri kabul edebilirsin. Perşembe aksamı da maçlar oynanır. Buraya dikkat değişik ülkelerden takımlarla maç yaparsan ev sahibi ülkenin hazırlık maçı oynandıgı saate göre ayarlanır maç. Her zaman perşembe 6 olmayabilir yani.

Sana tavsiyem yeni başladığın için takıma iyi oyuncular alayım hemen lig yükseleyimden çok 2-3 tane genç oyuncu alıp bütçene göre bunları yetiştirip ki yetiştirirken hem sportif başarı gelecektir hem de ileri de güzel paralara satabileceksindir. Örnek Sarraz diye bir oyuncu vardı bende. 1.5m e aldım 4 sezon sonra sabrettım 6.2m e sattım. Güzel para getirdi. Tabi bu uzun vadeli bir plan sen 2 sezon geliştiripte satabilirsin. O oyuncuya bakısınla alakalı. Yeni başladığın için çok paran yoktur. Eğer kadronda genç ve potansiyelli gençler varsa onları geliştir. Ama öyle çok oyuncun yoksa bütçene göre 18 yaş en az all star potansiyelli adam alıp geliştirebilirsin.

Herzaman yardımcı olabilirim. Bana pmden 18 ve 19 yas oyuncularının özelliklerini yollayabilirsin. İstersen bekleyelım drafttan da geleceklerle birlikte yollarsın hangileriyle yollarımızı ayırıcaz hangilerini yetiştiricez karar verırız. Ama suanda lütfen para harcama.

Saygılar..

Sahibi: IGalatasarayI

Haftalık Maaş: $ 11 840
Rol: Düzenli İlk Beş Oyuncusu
(BuzzerBeta)

DMI: 180400
Boy: 6'0" / 183 cm
Potansiyel: yıldız
Form: becerikli

Uzaktan Şut: sansasyonel Şut Menzili: güçlü
Dış Defans: üstün Top Tutma: güçlü ?
Top Sürme: iyi Pas Verme: güçlü ?
İçeriden Şut: işe yaramaz İç Defans: korkunç
Ribaunt Alma: iyi Blok Yapma: vasat
Kondisyon: işe yaramaz Serbest Atış: iyi

Tecrübe: değersiz
3 hafta gelişim göstermeyen oyuncum,bu hafta beni şaşırtmayı bildi...

Bekir birebir verip mi pası da atladı yoksa pas verdin de top tutmayı mı tetikledi. Sanki pas verdin gibi geliyor. Bu tarz ikili üçlü atlamaları takip ediyorum. Yani hangi antrenman hangi yan özelliği geliştiriyor diye..

Erkin Aksoy' Alıntı:
Bekir birebir verip mi pası da atladı yoksa pas verdin de top tutmayı mı tetikledi. Sanki pas verdin gibi geliyor. Bu tarz ikili üçlü atlamaları takip ediyorum. Yani hangi antrenman hangi yan özelliği geliştiriyor diye..

Abi pas vermeyi seçmiştim.

Veysel bu pazartesi yatırdğın para gelecek sezon için yatırım oluyor. Bak forumda şu bilgi var.

10 Ocak: Draftlar sezon sonu çalışmaları içerisinde Pazartesi gecesi oluşturulacak, ancak sürecin tamamlanması Salı?ya kadar sürebilir.

Tahmini Fikstür: (Sunucu saatine göre)
25 Aralık (Cts): Normal sezonun son lig maçı.
28 Aralık (Salı): Playofflar: Konferans Yarı Finalleri ve Kümede Kalma maçları(1. maçlar)
28 Aralık (Salı): Playofflardan elenen her takım için otomatik olarak 1 Ocak için ayarlanmış hazırlık maçları.
30 Aralık (Prş): Hazırlık maçları/Kupa maçları.
01 Ocak (Cts): Konferans finalleri, Kümede Kalma maçları(2. maçlar), hazırlık maçları.
01 Ocak (Cts): Lig finalleri ve 08 Ocak için hazırlık maçları (diğer 14 takım için oluşturulan).
03 Ocak (Pts): Ekonomi güncellemesi: Sezon 14 için drafta yatırım yapmak için son fırsat.
04 Ocak (Salı): Finaller(1. maçlar), Kümede Kalma maçları (3. maçlar, eğer gerekirse).
06 Ocak (Prş): Hazırlık Maçları
08 Ocak (Cts): Finaller (2. maçlar), diğer tüm takımlar için hazırlık maçları.
09 Ocak (Paz): Finaller (3. maçlar, eğer gerekirse)
10 Ocak (Pts): Ekonomi güncellemesi: Sezon 15 için drafta yatırım yapmak için ilk fırsat.
10 Ocak (Pts): Sezon sonu dönemi son milli maçlardan sonra başlayacak. Bu dönem içerisinde bir form sıfırlama işlemi gerçekleşir, bu yüzden birçok takım için form antrenmanı vermek mantıksız olacaktır.
10 Ocak (Pts): Seçimler bu gece başlayacak (EST). Lütfen arkadaşlarınızı oy vermeleri için "MT Seçimi" sayfasına yönlendirmeyi unutmayın.
10 Ocak (Pts): Yeni ülkeler oyuna kaydolabilir.(Eğer eklenmişse)
13 Ocak (Prş): Hazırlık maçları
15 Ocak (Cts): Yeni sezondaki ilk lig maçları.
17 Ocak (Pzt): İkinci Şans turnuvasına katılan milli takımlar için isteklilik sıfırlanması.
18 Ocak (Salı): Gün sonunda seçim sonuçları açıklanacak (EST).
18 Ocak (Salı): Yeni sezondaki ikinci maçlar.
19 Ocak (Çrş): 15. Sezondaki ilk BuzzerBeater'ın En İyisi maçları.
20 Ocak (Prş): 15. Sezondaki ilk kupa maçları.
22 Ocak (Cts): Milli takımlar için isteklilik sıfırlaması.
24 Ocak (Pzt): Teselli Kupası'ndan önce, İkinci Şans turnuvasında yer almayan U21 Milli Takımları için isteklilik sıfırlaması.

EST: Eastern Standard Time(Avustralya, Brezilya ve Kuzey Amerika ülkelerinin kullandığı saat uygulaması).

Abi geçen sene yanmıştı param ya çok içim acımıştı :) Ama benim dikkatsizliğimdi galiba ben gelecek sezon için samıştım o puanı ama galiba draft daha olmamıştı öbürsü gün mü ne olmuştu gitmişti puan :)

Neyse 20-2 yapmıştım ligde ama playofflarda elendim acaba çıkar mıyım 3. lige :)