C Grubu (Bos,Mak,Hır,Fin,Kar,Yun)

Hangi 3 takım gruptan çıkar?


  • Kullanılan toplam oy
    14
Grup maçları Alytus kentinte oynanacak.

Fikstür ve puan durumu alttaki linkte olacak;

http://www.eurobasket2011.com/en/ci...ompID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2011.html

Grup için Gazanfer Tosun arkadaşımız incelemeler yaptı ve bizlerle paylaştı;

Bosna Hersek;

Gordic – Nesovic - Vasiljevic
Domercant - Ikonic
Djedovic - Milosevic
Teletovic – Bajramovic - Bavcic
Kikanovic – Jazvin

Aslında Bosna Hersek’in 2. tur gruplarına rahat kalması gereken bir kadrosu var ama nedense sahada işler böyle gitmiyor onlar için. Çok dağınıklar, takım olmaktan çok uzaklar, pota altları yol geçen hanı. Hal böyle olunca Teletovic, Domercant, Djedovic gibi önemli oyunculara sahip olan bu takım Makedonya ile 4.lük mücadelesi yapacak gibi gözüküyor.

Finlandiya;

Koponen – Teemmu - Virtanen
Salin - Koivisto
Huff - Makalainen
Muurinen - Mottola
Kotti – Lee – Nikkila

Hiç zorlamadan grubu son sırada bitirirler diyelim.

Hırvatistan;

Draper – Popovic - Stipcevic
M.Tomas – Simon
Bogdanovic – Rudeness
Zoric - Markota
Tomic – Barac – Andric

Roko Ukic’in eksikliğine rağmen kağıt üzerinde çok iyi bir kadrosu bulunan Hırvatistan Türk basketbolseverlerin de yakından takip edeceği bir takım olacak. Oyunun kırılma anlarında güvenebileceği bir Nowitzki’si, Lakovic’i, Hidayet’i, Saras’ı, Parker’ı ya da Teodosic’i olmayan Hırvatistan’ın en büyük handikapı bu olarak göze çarpıyor.

Guard rotasyonunda Ukic’in yokluğuna rağmen devşirme Draper iyi bir tercih olarak gözüküyor. Amerikalıların genel savruk görüntüsünden uzak olan oyuncunun en büyük zaafı olan tecrübe eksikliğini kapatmak için de benchte Popovic oturuyor olacak.

2 ve 3 numara pozisyonlarında iki Fenerbahçe Ülkerli Tomas ve Bogdanovic’i görüyoruz. Tomas’ın vereceği katkı az çok belli ama herkesin merak ettiği bu turnuvada Bogdanovic’in ne yapacağı. Ukic’in de gitmesiyle daha fazla top kullanacak ve sorumluluk alacak Bogdanovic iyi performans gösterirse bu turnuvanın yıldız yapacağı oyunculardan biri olabilir. Bu 2 oyuncunun rotasyonunu da KK Zagreb de iyi bir sezon geçirmiş ve benchten skor katkısı sağlayacak olan Simon yapacak. Kısaca Hırvatistan kağıt üstünde iyi ancak oyuna pek hükmedemeyen kısalara sahip diyebiliriz. Burada Bogdanovic’in mental olarak hazır olması çok önemli.

Uzun rotasyonunda 4 numarada pis işlerin adamı Luka Zoric ve skor katkısı verebilecek Markota bulunuyor. Pivot pozisyonunda ise Tomic-Barac-Andric üçlüsüyle çeşitlilik de sağlayan zengin bir uzun rotasyonuna sahipler. Galatasaray’dan iyi tanıdığımız Andric’in ikili oyunları, Barac’ın cüssesine göre hücumdaki şaşırtıcı oyunları ve Tomic’in hem iyi bir bitirici hem de alçak posttan oyun kurabilecek kadar pasör olması en büyük kozu Hırvatistan’ın.

Hırvatistan bu kadrosuyla Bogdanovic beklenileni verebilirse C Grubu’nu Yunanistan’ın önünde bitirebilir ve çeyrek final biletini cebine atar. Çapraz gruplardan gelecek takımla oynayacağı çeyrek final maçı günlük performansa göre değişir ama yarı final yapmaları winner eksikliği ile pek olası durmuyor.

Karadağ;

Omar Cook - Jeretin
Scepanovic – Bakic - Mihailovic
Dasic - Borisov
Dragicevic – Bjelica
Pekovic – Vucevic – Vranjes

Sırbistan’dan ayrıldıktan sonra ilk defa bu denli ciddi bir turnuvaya katılacak Karadağ Mili Basketbol Takımı. Çoğu takımdan iyi uzun rotasyonlarının yanında kısalarının çok vasat kalması, devşirme olarak tercih ettikleri Omar Cook’un ihtiyaçlarını karşılayacak tarzda bir oyuncu olmaması önemli handikapları.

Guard rotasyonunda Omar Cook ve Jeretin’i görüyoruz. Omar Cook iyi bir oyuncu, iyi bir savunmacı, iyi bir dağıtıcı ama kısalarının skor gücü bu kadar düşük olan bu takım için önce skoru düşünen bir kısa devşirme seçimi çok daha iyi olurdu.

2 numara pozisyonunda fazla konuşmaya gerek yok, zira turnuvanın en zayıf 2 numara rotasyonlarından biri diyebiliriz.

Kısa forvette geçen sene Lottomatica Roma’da bireysel olarak iyi bir sezon geçirmiş Dasic var. Onun yapacağı katkı Karadağ için çok kritik, çünkü o da bir şekilde skor bulamazsa sadece pota altından oynamaya mahkum kalacaklar.

Uzun rotasyonunda Avrupa’nın en dominant pivotlarından Nikola Pekovic’i kadrosunda barındıran Karadağ, Pekovic’in yanında 2.30’luk dev Vranjes, bu sene draft olan genç yetenek ve yıldız adayı Vucevic, iyi bir uzun forvet olan Dragicevic ve geçen sene Rytas’da iyi bir sezon geçiren Bjelica’ya da sahip.

Obradovic’in Pana için uyguladığı zorunda kalmadıkça dış şut atmama sistemine yakın bir sistemi Karadağ’ın benimsemesi onlar adına yararlı olur. Turnuvanın uzak ara iç-dış dengesi en kötü olan takımı Karadağ ve bunu mutlaka kapatmaları gerek. Bulundukları grupta 3.lük için Makedonya için oynayacaklar ve kendilerinden daha dengeli bir takım olan Makedonya karşısında zorlanma ihtimalleri hayli fazla. Yine de Pekovic faktörüyle 2.tur gruplarına bir şekilde kalacaklarını tahmin ediyorum.

Makedonya;

Bo McCalebb – Ilievski - Mirakovski
Sokolov - Simanovski
Vojdan - Stojanovski
Gecevski - Cekovski
P.Antic – Samardziski – Kiril

Hazırlık maçlarında derli toplu bir görüntü veren Makedonya grubu 3. bitirerek bir üst tura çıkabilmek için Karadağ ve Bosna Hersek ile yarışacak.

Makedonya devşirme seçimlerini hep iyi yaptı şimdiye kadar. Daha önce sırasıyla Darius Washington ve J.Massey’den yana kullandıkları devşirme seçimini bu sefer Euroleague’in en patlayıcı guardlarından biri olan Bo McCalebb’den yana kullandılar. Geçen sene sakatlık sorunu yaşamasına rağmen hazırlık maçlarında sağlıklı göründü McCalebb ve Makedonya’nın en büyük kozu olacaktır. Efes’in yeni transferi Ilievski de McCalebb ile birlikte düşündüğümüzde iyi bir tamamlayıcı, hatta birlikte de oynayabilirler zaman zaman.

2 numarada zayıf oyuncuları bulunan Makedonya bu oyunculardan ceza şutlarını kesmesini ve savunma yapmasını bekleyecek.

Kısa forvet pozisyonunda çok iyi bir savunmacı olan Vojdan Makedonya’nın ilk tercihi olacak. Ona göre hücumda daha fazla skor katkısı verebilecek bir oyuncu olan Stojanovski ise Vojdan’ın yedeği olacak.

Uzun rotasyonunda iyi bir dış atıcı olan Pero Antic, tecrübeli Gecevski ve yakından tanıdığımız Samardziski ile Makedonya’nın iyi bir hücum gücüne sahip olduğunu söyleyebiliriz. Eğer bir bölgede fark yaratacaklarsa o bölge uzun rotasyonundan bol skor katkısı almaları olabilir.

McCalebb, Ilievski, Gecevski, Antic ve Samardziski gibi oyuncuları düşündüğümüzde Makedonya’nın grup 3.lüğü için Karadağ’ı bir hayli zorlayacağını söyleyebiliriz. Kısalardan skor katkısı alabilirlerse Karadağ’a bir sürpriz yapmaları olası ama normal şartlarda yerleri 4.lük.

Yunanistan;

N.Calathes – Xanthopoulos - Sloukas
Zizis - Bramer
Kaimakoglou – Papanikolaou - Vasileidis
Fotsis - Mavroeidis
Bourousis – Koufos

Yunanistan’ın en önemli 4 oyuncusu kim diye sorsak sanırım 100 kişiden 99’u Spanoulis-Diamantidis-Papaloukas-Schortsianitis dörtlüsünü sayar. Bunların yanında Tsartaris-Perperoglou-Mavrokefalidis gibi üç önemli rol oyuncusu da olmayınca herkes Yunanistan’dan başarısız bir turnuva bekliyordu. Ama bu takım hazırlık maçlarında herkesi gerçekten şaşırttı. Genç ve özellikle hücumda sıkıntı yaşayacak gibi gözüken bu kadro biz de dahil olmak üzere tüm takımları yendi ve neden ekol olduklarını göstermiş oldular.

Geçen sene muazzam bir sezon geçiren ama buraya gelmeden sakatlıklarla boğuşan Nick Calathes’in yaratıcılığı ve hücum gücü Yunanistan için önemli. Savunma odaklı Xanthopoulos ile hücum odaklı Sloukas ise Calathes’in yedekleri olacak.

2 numara pozisyonunda Tepic örneğini verebileceğimiz, yeteneğini bir türlü sahaya yansıtamayan oyunculardan Zizis için bu turnuva çok önemli. Hep yedeği olduğu oyuncuların yokluğunda onun omuzlarındaki yük çok büyük ve onun formsuzluğunda Yunanistan’ı takım olması bile kurtaramayabilir.

Kısa forvet pozisyonu, iyi bir rol oyuncusu olan tecrübesi Kaimakoglou, Olympiakos’un genç yıldızı Papanikolaou ve saf şutör Vasileidis ile Yunanistan’ın kadro kalitesi açısından fena gözükmediği nadir pozisyonlardan biri.

Uzun rotasyonunda bir uzun forvetten istediğiniz her şeyi yapan ve buraları oynamayı çok iyi bilen bir Fotsis, oyunun hücum tarafında Avrupa’nın en etkili uzunlarından Bourousis, hazırlık maçlarında iyi bir turnuva geçireceğinin sinyallerini veren bu turnuvanın çıkaracağı yıldız adaylarından biri olan Koufos ve Bilbao’nun uzunu Mavroeidis ile Yunanistan’ın iyi bir pota altı rotasyonu olduğunu söyleyebiliriz. Zaman zaman Kaimakoglou’nu uzun forvet oynayarak 4 kısalı sistemi de denediler hazırlık maçlarında.

Hazırlık maçlarında herkesi mahçup eden Yunanistan düşebileceği en zayıf gruptan rahatlıkla çıkacaktır. Sonrası için ise çaprazdan gelecek Rusya ve Slovenya’ya karşı ne yapacakları yine de soru işareti. Tecrübe ve kalite eksikliği yaşayan bu takım için çeyrek finalde elenmesi normal sonuç gibi gözüküyor.
 
Finlandiya az kalsın turnuvanın en büyük sürprizini ilk maçta yapacaktı. Hırvatistan maçında son topa kadar oyundaydılar ve bir helal olsunu hakettiler. Yarın ne yapacaklarına bağlı olarak bu performansın bir kerelik olup olmadığını göreceğiz. Hırvatistan da bu maçta ilginç bir rotasyon kullandı. Barac ve Andric'i toplam 10 dakika kullandılar. Bogdanovic de ilk imtihanını verdi diyebiliriz.

Karadağ - Makedonya maçı üçüncüyü belirleyecek maç olarak gözüküyordu ve nitekim uzatmaya gitti. Dasic'in 20-16'lık inanılmaz performansı ile Karadağ maçı kazandı. Pekovic ise iyi bir maç çıkaramadı. Makedonya cephesinde de Bo McCalebb'e yardımcı olacak oyuncu çıkmadığı için maçı kaybettiler. Özellikle Pero Antic'i beğenen biri olarak onun bu maçtaki karavana şut performansı hayal kırıklığı.

Grubun diğer maçında hazırlık maçlarının mükemmel takımı Yunanistan ile hazırlık maçlarının en dağınık takımı Bosna Herkes karşılaştı. Beklenilenin aksine Bosna Herkes Yunanistan'ı bayağı bir zorladı. Bosna'nın yıldız oyuncularının değil de diğer oyuncularının öne çıkması maçın ilginç notu. Teletovic 6, Domercant 7, Djedovic 8 sayıyla oynamış sadece. Bosna'nın durumunu bilmiyoruz ama 1 haftada inanılmaz bir değişim göstermediklerini düşünürsek Yunanistan için bu maçta zorlanması pek hayra alamet değil. Dakikaların paylaşımındaki dengesizlik de yine onlar için soru işareti.
 
Makedonya'nın Hırvatistan'ı yenmesiyle bu grup çok karıştı gerçekten. Öyle ki Makedonya grup liderliğine artık bir galibiyet uzakta, benzer sürprizi Yunanistan'a da yaptıkları takdirde liderler ki çok uzak bir ihtimal de değil.

Hırvatistan çoğu turnuvada olduğu gibi kadrosunun hakkını veremiyor. Stanko Barac ve Luksa Andric çok az süre alıyor özellikle. Takımın en güçlü yanı olan bölgede 2 önemli oyuncunu kullanmazsan böyle sürpriz yenilgiler alman da kaçınılmaz doğal olarak. Dün Makedonya maçının en kritik bölümlerinde, uzun süre Markota-Zoric ikilisiyle oynadılar pota altında ki fark yaratacak bir ikili değil kesinlikle.

Bosna-Karadağ maçının da Teletovic'in özel günlerinden birine rastlaması Karadağ için büyük şanssızlık. Turnuvanın beklenilenin üstüne çıkan takımlarından biri Bosna, önce Yunanistan'ı zorladılar, şimdi de Karadağ'ı yendiler. Makedonya maçları çok zevkli geçecek.

Finlandiya da çantada keklik olmadığını Hırvatistan'dan sonra Yunanistan'a da ezilmeyerek gösterdi. Şimdi onların kazanabilecekleri maçlar başlıyor, bir sürpriz de onlar yapar mı diye aklımdan geçmiyor değil.

Şuan bu grup öyle karışık ki her takım 1. olabilir, Hırvatistan gruptan bile çıkamayabilir. Takip edilesi bir grup gerçekten ama keşke yayıncı kuruluş şuradan 1-2 maç izlememize izin verse...
 
Enfes bir Finlandiya performansı izledik biraz önce biten Bosna karşılaşmasında. Topun paylaşımı, sahayı hızlıca kat edişleri, hiç bir oyuncunun bir diğerine baskın bir şekilde çıkmayarak skor üretmesi.. Kusursuz bir performans izlettiler, şuana kadar izlediğim -takım bazında- en iyi performanstı kuşkusuz. Bunda Bosna'nın da rezil halinin payı yok değil ama sahaya giren bütün Finlandiya oyuncularının oyun felsefeleri olması gerektiği gibiydi, 92-64'lük galibiyetin altına da imzalarını attılar. Yunanistan olmasa da, Hırvatistan karşısındaki oyunları, ardından Bosna'yı ezmeleri, bir sonraki adım için gayet umut verici bence. Kalan iki maçı pekala kazanabilecek güçteler, neden olmasın diyorum.

Hesapların çok karışık olduğu bir grup, severim böyle grupları. Yunanistan - Hırvatistan - Finlandiya çıkar diye düşünüyorum, Hırvatistan yerine araya bir Makedonya karışsa pek güzel olur ama zor tabii.
 
yine sürpriz sayılabilecek bir sonuç makedonya yunanistanı 72 58 yendi.mccalebb müthiş oynadı 27s 4rb 4as.Bu galibiyetle makedonya grup liderliğine yükseldi kalan maçları finlandiya ve bosna hersekle
 
Hırvatistanda oynayan forumda çok sefer önerdiğim Dontaye Draper muazzam bir ilk yarı oynadı.7 sayı 8 asisti var ki 8 asisti 0 top kaybıyla yapması işin zor olan kısmı
 
karadag-hırvatistan maçında pekovic'in adı geçmemiş hiç,maçları izleme imkanı da bulamıyorum bilgisi olan var mıdır oynamadı mı pekovic acaba?
 

Çok sert yazacağım bu olay hakkında.

Yahu açlıktan nefesiniz kokuyor be hala neyin peşindesiniz ? Kriz vurdu sizi illa başka bir şamar daha mı istiyorsunuz ? Yetmedi mi tarih boyunca attığımız şamarlar ?

Makedonya'yı Yugoslavya toprakları olarak göstermişsiniz. İstanbul da sizindi değil mi ?

Makedonya devleti ile, halkı ile tepeden tırnağa özgürdür.

Skorboarddan ismini silmişsiniz, çok da tınnn..

Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bosna-Hersek özgürdür ve daima öyle kalacaktır.

Dipnot : Basketbol ile alakalı yazamadım maalesef, bu konuda çok hassasım..
 
Arkadaşlar, ifadelerinize biraz dikkat edebilir misiniz? Teşekkürler.

Bilenler bilir, Türk-Yunan çekişmesi vs. üzerine yorum yapacak bir insan değilim; ancak spor müsabakalarında yapılan bu tarz uygulamaları kim yaparsa yapsın anlamak mümkün değil. Orayı kapatmaktaki amaç ve arkasındaki zihniyet nedir, anlamak güç. Üstelik, devlet televizyonu yapıyor bunu. Makedonya Yunanistan'a mı ilhak olacak, Helen uygarlığı mı canlanacak, nedir? Çok gereksiz hareketler.
 
Bosna Hırvatistan karşısında önde. Hırvatlar veda edebilir, işin ilginç tarafı yarın Finlandiya kazanır, bu iki takım da kaybederse Finlandiya tur atlayabilir.
 
Makedonya-Bosna maçını izleyemiyorum ama çok güzel geçiyordur eminim. Bosna kazanırsa gruptan çıkıyor, kazanamazsa Finlandiya çıkıyor. Makedonya içinse formalite maçı değil. Bosna'ya kaybederse 1-1 ile devam edecekler, kazanırlarsa Finleri ve Yunanları yendikleri için 2-0 ile devam edecekler. Bu maç son saniyede biter. Tıpkı Fransa-Sırbistan maçı gibi.
 
Bu arada Hırvatistan elenmiş. Hırvatistan'ın deyim yerindeyse forması bu gruptan çıkardı. Makedonya ve yunanistan'ı bir kenara bırakırsak Finlandiya veya bosna'nın önüne geçmeliydiler.
 

Üst