CEV Şampiyonlar Ligi Final Four

Calderon konusunda bende benzer şeyler düşünüyorum ama bonservisi zaten bizde değil.Almayabiliriz gelecek yıl bence zaten gelen bazı duyumlarda Rusya'ya gideceği söylentileri var.Aynı şekilde Gioli de ayrılabilir bence.Molnar-Sano zaten gidiyorlar.
Transfer konusunda bu yılda aktif olacağız galiba şöyle bir kadro süper olurdu bence.

Pasör=Lo Bianco-Gamze Alikaya
Smaçör=Neriman Özsoy-Selime İlyasoğlu-Ezgi Arslan-Ecem Alıcı-Gözde Sonsırma-(Gözde gelmezse Logan Tom alınmalı)
Orta=Özgenur Yurtdagülen-Sinem Barut-Aslı Kalaç-Fabiana Claudino
Pasör Çaprazı=Yeliz Başa-Sheila Castro
Libero=Gizem Güreşen(Derya Çayırgan)

Kadro sanki biraz uçuk oldu ama bu yabancılarla takım uçar gider.
 
Bir ekleme daha yapayım, Neriman bugüne kadar takımın manşet yükünü çektiğinden hücum da oyundan düşüyordu. Bu maçta Sano ve Molnar o kadar güzel sakladılar ki sadece 10 manşet almış, böyle bir ortamda bu "hücum" performansı ona yakışmadı. Tabii ki canı sağ olsun ama ondan çok daha iyisini bekliyordum. Defans kısmında gayet iyiydi onu da belirtelim.
 
Saha içine dair içim daha rahat.
8-4 önde girdiğimiz ilk teknik moladan başlayarak 19-14'ü bulduğumuz bölüm harikaydı,kafamızdaki maça dair planlar bire bir işliyordu.Yalnız maçı kaybettiren hatayı burada,15-13'ken aldığımız molayla yaptık bence.Zira 20'li sayılara gelemeden bir mola daha aldık -ki gayet anlaşılırdı- ve 20'li sayıları molasız oynadık.20'li sayılarda yakalanıp geri düştüğümüz halde 2-3 kez mükemmel reaksiyon verebildiğimizi görünce o mola vicdan azabı gibi oturdu içime.Ritm de lehimizeyken Naz'ın servisini molayla kesip Brakocevic'in servis turunu elimiz kolumuz bağlı izledik.Molayı yerinde kullansak set gelirdi,takımın mevcut görüntüsüyle maç en kötü tie-breake taşınırdı diye düşünüyorum.
İlk set üst düzey voleybol için kaybetseniz de damağınızda tat bırakacak,tatmin duygusu yaratacak bir setti.Yalnız maçın özgün şartlarında mağlubiyetin ilanı gibi oldu bizim için.Şans da fazlasıyla Vakıfbank'ın yanındaydı.Banttan seken 2-3 servisleri istisnasız içeri düştü,19-14'ken Calderon'un yaptığı blokta top milimetrik farkla auta gitti.En can alıcı enstantaneyse Neriman'ın 24-23'kenki servisinde Gizem'in asrın manşetini alışıydı.O servis kayıtsız şartsız sayı olur,sayı olmasa bile absürd bir noktaya gider normal şartlarda.Gizem topu kurtarmasının yanında topu eliyle koymuş gibi Naz'a ulaştırdı.
3. seti 7-0'lık seriyle 20-18'i bulmuşken kazansak güzel olurdu ama final çoktan kaçmıştı bana kalırsa.Vakıfbank kulüpler düzeyinde izlediğim en iyi kadın voleybol takımı.Her şeyi en iyi şekilde yapmamız gerekirken ayağımıza kurşun sıkınca,üstüne ilk seti epik bir şekilde kaybedince şampiyonluk beklentimiz suya düştü.
Yarın -bugün fazlasıyla samimi olduğumuz- Yamamay'ın güzel tribünüyle tatlı tatlı atışarak Avrupa 6'sına veda ederiz.Bizden fazla olurlarsa talihsiz olur,hoş organizasyonda fazla olmamızı sağlayan kitle fazlasıyla talihsiz. :)
 
Benim aklım halen 1. sette :/ Yamamay-Bakü maçının 4. setinde salondaydım, hiç susmadılar, üstelik dediğiniz gibi megafonları vardı, müzik çaldığında bile sesleri geliyordu, bizim taraftarın da getirmesi lazım, yoksa hep onları duyarız
 
Molnar'ı izleyip ne olduğunu bilmesem sosyal medyada, forumlarda okuduklarımla kızı linç edebilirim :) Calderon manşet alamadığı, üstelikte 2 numaradan hücum etmek istemediği için kariyeri boyunca 4 numaradan hücum etmiş Molnar'ı 2 numaradan oynat, sonra Molnar tüüü kaka olsun. Smaçörsün ama manşet alamıyorsun, yetmiyor 2 numaradan hücum edemiyorsun, o da yetmiyor defans yapamıyorsun, eskiden servis atardın artık onu da atmıyorsun, teknik desen T'si yok :) Ne yaparsın, 3,30 dan smaç vururum.. oldu canım.

Bir takımda kötü de olsa pasör çaprazı olmaz mı ya, tamam 2 sene önce vakıfbank da çaprazsız oynadı ama yedek de bir pasör çaprazı vardı ve Gözde 2 numaradan hücum edebiliyordu. Bir de Sinem'imiz var, Deniz Hakyemezden kurtulduğumuza sevinemedik. Servis yok, tek ayak hücum yok, 3 numaradan hücum yok, blok zaten yok da bloktan top sektirmek de yok. Sorsak ne yapar, orta oyuncu. Defolarımızı saysak sabaha kadar bitmez, seneye bu takımdan gönderilecek ilk isim Calderon'dur. Ben manşet alamayan smaçör istemiyorum, smaçör dediğin az da olsa manşet alır defans yapar. Gidip adam gibi bir pasör çaprazı alsınlar, mümkünse yedeği de olsun! Yok illa Calderon kalacaksa 2 numaradan hücum eden bir smaçör alınsın, Gözde gibi, Costagrande gibi.

Taraftar kısmına çok değinmek istemiyorum, tek bir şey söyleyeceğim; anonscu bayağı eleştirilmiş tezahürat yapamadık falan yazılmış bazı yerlerde. Brakocevic servise geldiğinde "herkes gider biz kalırız, biz Galatasaraylıyız" saçmalığını da anonscu mu söyledi, yoksa bizim o Dünya'nın en iyi taraftar grubumuzun fikri miydi? Orayı tam anlayamadım :) Taraftar konusunda söyleyeceklerim bu kadar

Çiğdem hanım , size yürekten katılıyorum...
 
Şampiyonlar ligi için alınan smaçör maçtan tek sayıyla çıkıyorsa üzerine konuşulacak fazlaca bir şey yok. Biz Vakıfbank'a sağlam bir oyun planı kurması için izin verdik at servisi Molnar nasılsa bloktan top geçemiyor kur bloğu defansı diğer oyunculara göre çıkan topu öldür maçı kazan. Karşıyaka bile Türkiye kupasında bunu yapabiliyorsa Vakıfbank hayli hayli yapardı yaptı da. Bugüne kadar bir çok oyuncuyu oyuna sokan oyunda tutan Lo Bianco bile Molnar'a pas atmayı bıraktıysa bir düşünmek lazım ve şunu da söylemek gerek Galatasaray almasaydı bu sezon Molnar'ın bu seviyede oynayabilme imkanı olacak mıydı muhtemelen hayır.
Organizasyon hakkında herkes kendi fikrini söyler zaten ama en azından bir set alabilsek taraftar takımı maçta bir yere getirirdi kanaatindeyim.
 
Kızlar sağolsun ilk set hariç beni şaşırtmadılar. O seti almamız büyük sürpriz olurdu bence. Turnuva başlamadan önce Yamamay'ı yener 3. oluruz diyordum ama şimdi ondan bile emin değilim. Yamamay da çok iyi oyuncular var. İnşallah yeneriz de en azından 3. oluruz.
 
Calderon konusunda bende benzer şeyler düşünüyorum ama bonservisi zaten bizde değil.Almayabiliriz gelecek yıl bence zaten gelen bazı duyumlarda Rusya'ya gideceği söylentileri var.Aynı şekilde Gioli de ayrılabilir bence.Molnar-Sano zaten gidiyorlar.
Transfer konusunda bu yılda aktif olacağız galiba şöyle bir kadro süper olurdu bence.

Pasör=Lo Bianco-Gamze Alikaya
Smaçör=Neriman Özsoy-Selime İlyasoğlu-Ezgi Arslan-Ecem Alıcı-Gözde Sonsırma-(Gözde gelmezse Logan Tom alınmalı)
Orta=Özgenur Yurtdagülen-Sinem Barut-Aslı Kalaç-Fabiana Claudino
Pasör Çaprazı=Yeliz Başa-Sheila Castro
Libero=Gizem Güreşen(Derya Çayırgan)

Kadro sanki biraz uçuk oldu ama bu yabancılarla takım uçar gider.

Tunahan Ağabey,evet baya bir uçuk olmuş sanki :) Özellikle yabancılar :) Eminim bu kadro Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde bile iyi iş yapar :)
 
Yazık ya, 2-0'dan 2-2'ye getirdik maçı ancak saçma sapan servis hatalarıyla rakibe hediye ettik, Neriman hüngür hüngür ağladı. Yazıktır ya. 3 tane servisi dışarı attık ekstra sette.

3. olabilirdik ama maalesef...
 
Naz ve Gizem destekleri için GS taraftarına da teşekkür ettiler. Helal olsun bu ne mütevazılık, takdir etmemek imkansız.

Naz bildiğim kadarıyla Galatasaraylı da, keşke transfer edebilsek :(
 
Rabita, Vakıf'ı bizim kadar zorlayamadı. :)

Vakıflı oyuncuların maç sonu taraftarımızı tebrik etmesi güzeldi. İnşallah seneye bir-iki tanesini bizim takımda izleriz. Tabi Şampiyonlar liginde... :)
 
Alışıldık üçüncülük maçıydı bizimki.Oyun sürekli gitti geldi,ilginç seriler oluştu.2-1'e getirdikten sonra 4. seti Gamze'yle kazandık,5. seti de hakemin hıyarlıkları olmasa kazanıyorduk.Pisi pisine giden maçın tanımı gibi oldu.Lo Bianco olmadan şu noktaya getirmemiz güzeldi,teşekkürler takıma.Yamamay'a ancak böyle maç verirdik bu sezon. :)
 
Iki gundur Istanbuldayim ve maclara gittim.Tek diyecegim bu takima verdigi mucadele icin tesekkur ediyorum.Hepsi cok istedi ama olmadi.Vakifbanka kaybedilen ilk set ve Nerimanin aglamasi beni en cok uzen olaylar oldu
 
Müthiş bir takım Vakıfbank gerçekten. Sonuna kadar hak ettiler.

Yine ev sahibi avantajımızı kullanamadığımız bir organizasyon oldu malesef.

Neriman'ın gözyaşları. Keşke bütün sporcularımız onun gibi hırslı olsa..
 

Üst