Az kaldı az..
Wolfgang Stark' a 6.3 vermiş hakem gözlemcisi.
27. dakikaya kadar saniye saniye saydım.Akabinde bu karakteri gösterebilmek için ilk 27 dakikadaki görüntüyü kabul etmek gerekiyordu belki de.Bir taraftan bu bölümü 1-0'la geçmemiz büyük şans diyorum,diğer taraftan da daha 2. dakikada Umut'un penaltısı ve 10 dakika sonra Amrabat'ın direkten dönen topu var.Maç böyle ince bir çizgide gidip geldi hep.Fizik ve kondisyon olarak Türkiye'de çok ağır bassak da adamlar hepsinin birleşiminde,koordinasyon anlamında 2 boyut üstümüzde.CL'den 5 sezon ayrı kalmanın acısı bu noktada çıktı,korkarım çıkmaya devam edecek.Bu bağlamda beklentileri törpülemekte fayda var.Olası rakiplere göre kıçı kırık duran Braga-Cluj ikilisi bile son 5 sezonda nereden baksak 3-4 katımız fazla maç yaptı bu seviyede.
Muslera-Semih-Dany üçlüsünün performansı,Hamit'in sahadaki ağırlığı yıllar sonra anlatılacak cinstendi.Sol bek boş bırakılsa da olur diye düşünüyorum,pek fark yaratmaz.Melo'ya yakışmadı altyapısını oluşturduğu şu performans.Yukarıda yazdığım koordinasyon meselesi Selçuk-Burak ikilisinde fazlasıyla kendini gösterdi,ezberleri bozdu bir parça.
Pozisyonların sonuçlarını değiştirerek dünya kadar senaryo yazabiliriz.Büyük farkın da tarihi galibiyetin de eşiğinden döndük bir yerde.Galatasaray'a mağlubiyet yakışmasa da 7 Aralık 2011'deki Fenerbahçe maçıyla yakaladığımız çizgiyi kaybetmemek en değerlisi benim için.Haftasonu Akhisar maçına ''bu takım şikeyi temize çıkarmaya çalışanlara tokat attı,skora aldırmadan yanında olmam lazım'' diye değil de ''iyi gidiyoruz,ne bok yerlerse yesinler yeter ki biz bozmayalım'' diye gidebilecek olmak çok güzel.
Son olarak Cluj sorun yaratacak diye diye adamlara deplasman kazandırdım.İşin kötüsü çok iyi oynayıp skora yansıtamayan mağrur Braga'yla umutları,özgüveni tavan yapan Cluj var artık karşımızda.3 maçlık periyot minimum 3 yıl yaşlandırır bizi.
1:33 yanılmıyorsam Özcan abi.ne 2 si onur daha 33 sn. de oldu pozisyon
Maç için çok karışık düşünceler içindeyim. İlk bittiğinde galibiyeti kaçırdık diye üzülüyordum. Sonra sağlam kafayla bir daha izleyim dedim. Maç ilk 20 dakika da 3-1 yada 3-2 olabilirmiş onu fark ettim.
Sonra Hamit-Amrabat değişikliği geldi ve takım daha iyi oynamaya başladı. İlk yarı skoru kafamda 3-3 bitti.
2. yarı tutuk başladık ve penaltı geldi. Maç 4-3 oldu. 55. dakikadan 70. dakikaya kadar takım daha derli toplu oynamaya başladı. Amrabat-Emre değişikliği daha çok top tutmamızı sağlıyordu. Önce Selçuk'un direği sonra Burak'ın ve Emre'nin pozisyonları.4-5 öne geçtik. Bu dakikadan sonra Ferguson değişiklikleri geldi ve pozisyon bulamaz olduk. Dahası Manchester 2 si penaltı 2 si karşı karşıya 4 pozisyonda gole ulaştı ve maç bir anda 8-5 e geldi. Son dakikada bir penaltı da bize ve maç 8-6 bitti.
Şimdi bu maç için 4-1, 5-1 bitseydi bu takıma bu kadar övgüler düzülür müydü pek emin değilim.
Açıkçası takımın çok dengeli oynadığını düşünmüyorum. Avrupa'da bu kadar riskli oyun başımıza umarım iş açmaz. Ama bu kadar pozisyona giren bir deplasman takımıda bu hafta yok diye tahmin ediyorum.
Allah sonumuzu hayır etsin...