Çocuklar Duymasın

Başrollerini Tamer Karadağlı, Pınar Altuğ, Furkan Kızılay ve Hayal Garip'in paylaştığı 7 yılın ardından geri dönen ve bir ekran klasiği haline gelen ''Çocuklar Duymasın''ın tarihi belirlendi...

Haluk ve Meltem'in çalkantılı ve bir o kadar da komik hikayesini izleyiciye sunan Birol Güven imzalı ''Çocuklar Duymasın'' 5 Ağustos Perşembe akşamı izleyici ile buluşuyor. Yaklaşık 2 aydır tanıtımları dönen dizi bakalım eskisi gibi rağbet görecek mi?

Sercan Karabıçak' Alıntı:
Başrollerini Tamer Karadağlı, Pınar Altuğ, Furkan Kızılay ve Hayal Garip'in paylaştığı 7 yılın ardından geri dönen ve bir ekran klasiği haline gelen ''Çocuklar Duymasın''ın tarihi belirlendi...

Haluk ve Meltem'in çalkantılı ve bir o kadar da komik hikayesini izleyiciye sunan Birol Güven imzalı ''Çocuklar Duymasın'' 5 Ağustos Perşembe akşamı izleyici ile buluşuyor. Yaklaşık 2 aydır tanıtımları dönen dizi bakalım eskisi gibi rağbet görecek mi?
bence görür çok rahat bir şekilde hemde ben tamer karadağlı için izlerim ..

Bence de görecek, hatta daha komik durumlar olacak diye düşünüyorum. Tanıtımlarda Fıs Fıs İsmail görünmedi bir türlü umarım o da olur kadroda. İlk tanıtımlarda Selami (Özgür Ozan) görünüyordu ama sonradan dominant teyze "erkek arkadaşım" diye Volkan Severcan'ı tanıştırdı. Oğullarına da boşanmalarını anlatıyordu.

Özgür Ozan ayrıldı mı tam bilmiyorum eğer daha fazla kazanmıyorsa arka sokaklar gibi saçma bir diziyi çocuklar duymasına neden tercih etti bir anlam veremedim.

Yeni versiyonun yıldızı Selami ve Gönül'ün oğlu "Beton Orçun" olacak gibi görünüyor.

Özgür Ozan´ın kadroda olmayacağı söyleniyordu. Ben hiç rastlamadım tanıtımlarda falan da. Güzel olucaktır. Ezel´den sonra seyredebileceğim 2. dizi olabilir belki.

Selami kaakteri yok bu versiyonunda. Pınar'ın babası, Fıs fıs İsmail dizide devam ediyor. Cayçı Hüseyinde yok sanırım ama onun arkadaşı olan o iri yarı eleman var.

Evet Alperen, Meltem rolünü canlandıran Pınar ALtuğ'u kastetmiştim. Annesi rolünü oynayan Ayşen Tekin toprağı bol olsun vefat ettiği için dizide yok tabiiki. Babası rolündeki Ferdi Akarnur oynayacak. Vatan Şaşmaz gene var. Fıs fıs ismail ÇAycı Hüseyin ve Şükrü de var. ( az önce yok dedim ama adam fragmanlarda harıl harıl oynuyor nasıl olmasın :) ) Kadro hemen hemen aynı. Selami karakterindeki Özgür Ozan sanırım daha ön planda olduğu Arka Sokakları tercih etti. Ama bilmesi gerek ki Çocuklar duymasın direk rating listelerinin tepesine yerleşecektir.

NOT: Tekrar dizileri genelde pek tutulmaz halk tarafından. Bu sebeple Özgür Ozan katılıp risk almak istememiştir.

Volkan Severcan dizideki adı sanırım Zero Tuna Buarası Hafta Sonu programında oynadığı dizisi devam ediyor belki ilerleyen bölümlerde dönebilir demişti açık kapı bıraktı ;)

Arka Sokaklar dizisi hakkında olumsuz konuşanların raytinglerden haberi yok sanırım...
Dizinin tekrar bölümleri bile ilk 10'da yerini çok rahat alıyor.

Tugay Aktepe' Alıntı:
Arka Sokaklar dizisi hakkında olumsuz konuşanların raytinglerden haberi yok sanırım...

Bu laf bana sanırım, ben reytingine falan bakmam. Saçmaysa saçmadır. 5 kişiden başka iş yapan polislerin olmadığı bir teşkilat var, her bir halta onlar gidiyor, amatör figüranların üzerinden bayağılık akıyor, polislerin bile saçmalığına gülüp geçtiği bir dizi yıllardır reytinglerde tepede olsa n'olur olmasa nolur. Ha flash tv deki amatör yapımlar ha o dizi. İkisi birdir benim için reytingine falan bakmam. Milletin ne düşündüğü de beni bağlamaz. Bu benim fikrim. O yüzden kimse bu saçma diziyi bana karşı savunmak gibi bir vazife edinmesin.

Halil İbrahim' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":3awjj929]Arka Sokaklar dizisi hakkında olumsuz konuşanların raytinglerden haberi yok sanırım...

Bu laf bana sanırım, ben reytingine falan bakmam. Saçmaysa saçmadır. 5 kişiden başka iş yapan polislerin olmadığı bir teşkilat var, her bir halta onlar gidiyor, amatör figüranların üzerinden bayağılık akıyor, polislerin bile saçmalığına gülüp geçtiği bir dizi yıllardır reytinglerde tepede olsa n'olur olmasa nolur. Ha flash tv deki amatör yapımlar ha o dizi. İkisi birdir benim için reytingine falan bakmam. Milletin ne düşündüğü de beni bağlamaz. Bu benim fikrim. O yüzden kimse bu saçma diziyi bana karşı savunmak gibi bir vazife edinmesin.[/quote:3awjj929]

Oyuncular aldıkları paraya ve raytinglere bakarlar. Sonuçta bu onların işi ve Özgür Ozan da Arka Sokakları tercih etti. Demek ki bildiği birşey var. Ayrıca bir dizinin kişisel görüşle saçma olması onun başarısını gölgede bırakamaz asla. Sizin için saçma olmaya devam edebilir ama başarısı ekranlarda olduğu sürece daimi devam eder...

Çocuklar Duymasın dizisinin saçma yanları da çok fazla ama insan nasıl bakarsa öyle gördüğü için bu saçmalıklar pek gündeme gelmiyor.

Saçmalık konusunda karşılaştırma yapılamaz bu iki dizi Tugay. Daha doğrusu profesyonellik olarak büyük fark var. Arka Sokaklar sağlam kadrosuna rağmen çok amatör bir yapım. Oyuncuların da kaliteye bakması lazım bence para ve rating.den çok.

Kerem SEÇER' Alıntı:
Saçmalık konusunda karşılaştırma yapılamaz bu iki dizi Tugay. Daha doğrusu profesyonellik olarak büyük fark var. Arka Sokaklar sağlam kadrosuna rağmen çok amatör bir yapım. Oyuncuların da kaliteye bakması lazım bence para ve rating.den çok.

Abi saçmalık konusuna takılırsak dizinin genel başarısını görmezden gelmiş oluruz.
Bence Türkiye'de sadece bu dizide saçmalık yok. Önyargı oluşmuş durumda sadece.

1- Bu dizi yaklaşık 170 bölümdür ekranlarda ve ülkemizde 170 bölüm demek bir dizi için hakikatten uzun bir süre zarfı.
2- Dizinin raytingleri ciddi anlamda kafaya oynuyor ve tekrar bölümleri bile yoğun ilgi görüyor.
3- Kurtlar Vadisi gibi bir dizinin sponsoru, bu diziye de sponsor olması dizinin başarısı hakkında referans olabilir bizlere.

Dediğim gibi beni bağlamaz o yüzden boşuna savunmaya geçmene gerek yok, boşa kürek çekme yani.

Akraban falan mı oynuyor anlamadım hemen savunmaya geçtin neyse, bahsettiğimiz dizilerin kulvarları farklı. Birisi sitcom diğeri polisiye. Bu dizi Adanalı kadar basit ve saçma bir dizi ratingleri ne olursa olsun. Rating alıyor diye mükemmel olacak değil, ona bakarsan yıllardır zirvede olan kurtlar vadisinde de var bir sürü saçmalık ama en azından bazı konulara çomak sokuyorlar. Polis arkadaşlarım bu diziye gülüp geçiyor. Başkomiser başta olmak üzere bütün üst düzey ekip operasyondan operasyona koşuyor. Polisiye bir dizi gerçekçilik üzerine dayanır tekrarları bile rating alsa nolur almasa nolur gerçekçilikten uzak olduktan sonra. Yıllardır ratinglerde zirvede olduğunu söylemişsin bu ekranda izlenebilecek saçma bile olsa türündeki tek (çakması da Adanalı) dizi olmasından kaynaklanıyor ahım şahım bir dizi olduğundan değil. Ayrıca bu millet hangi saçma dizileri yıllarca ratinglerde zirvede tutmadı ki bunu tutmayacaklar?

(Sponsora bakarsak aynı sponsor Akasya Durağı'nın da sponsoru. O dizi çok mu mükemmel? Çiçek Taksi'nin kötü bir taklidi o kadar.)

Sözün özü, sen keyifle izlemeye devam edebilirsin biz de izlememeye. Ben Ö.Ozan'ı, Ö.Ozan olarak millete tanıtan dizi yerine böyle yapmacık kalan bir diziyi seçmesini eleştirdim savunma yapacak bir durum yok ortada.

Yedi yıl mı olmuş bu dizi biteli? Vay be, zaman ne hızlı geçiyor!

Çocuklar Duymasın, bir efsane. Zamanında keyifle izlerdim. Tekrardan çekilmesini doğru bulmuyorum, zaten çok uzamıştı zamanın da saçmalamıştı. Bir efsane olarak kalsaydı keşke...

Devam dizilerine bir türlü sıcak bakmıyorum, bir yerden sonra sıkıyor insanları. Birol Güven niye böyle bir hamle yaptı, ne gereği vardı bu dizinin tekrardan dönmesine? Bir çok sorular havada ama en önemli unsur sanırım para..

Eski çizgisini yakalar mı bilinmez ama kadronun hemen hemen çoğunun korunması bir avantaj gibi gözüküyor, Özgür Ozan'da tuttuğu bir diziden ayrılmak istememiş olabilir. Bence de Özgür Ozan dönmeliydi diziye ama adamın kendi bileceği iş, belki İnanoğlu daha fazla para vermiştir kalması için.

Bu diziyi izler miyim? Hiç sanmıyorum, eskiden çok az bakmışlığım vardı diziye ama oturupta zamanımı buna ayıramam..

Kimse olmasın sırf Haluk için bile izlerim bu diziyi :) 3-4 senedir hiç bir diziyi takip etmiyorum bu da ilk ve tek dizim olur önümüzdeki dönem için.

Perşembe akşamı Varmısın yokmusun,Kavak yelleri gibi yüksek reytingli programları ezdi gecti.Reyting sıralamasında 1 numaraya oturmuş,bu kadar beklemiyordum.