D Grubu (Bul,Gür,Rus,Ukr,Bel,Slo)

Hangi 3 takım gruptan çıkar?


  • Kullanılan toplam oy
    10
Grup maçları Klaipeda kentinte oynanacak.

Fikstür ve puan durumu alttaki linkte olacak;

http://www.eurobasket2011.com/en/ci...ompID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2011.html

Grup için Gazanfer Tosun arkadaşımız incelemeler yaptı ve bizlerle paylaştı;

Belçika;

Van Rossomando – Eboma - Steinbach
Moors – Muya - Lauwers
Faison - Oveneke
Beghin – De Zeeuw
Van Den Spiegel – Mbenga

Axel Hervelle’in son anda sakatlanmasıyla zaten çok az olan 3.lük ümidi kalmayan Belçika, grubu Bulgaristan’ın üstünde bitirmeye çalışacak.

Bulgaristan;

Rowland – Velikov - Avramov
Marinov – Georgiev
Videnov - Chavdar
K.Ivanov - Yanev
Varbanov – Banev – D.Ivanov

Gruptaki tek hedefi Belçika’yı yenmek olan Bulgaristan, sonuca giderken skorer oyuncuları devşirme Rowland ve Videnov’a güveniyor.

Gürcistan;

Gamqrelidze - Tsintsadze
Haynes – Bois - Pargalava
Markoishvili - Sanikidze
Tskitishvili – Shengeila - Vladimer
Pachulia – Shermadini

Pota altında Zaza Pachulia, Tshitishvili ve Shermadini gibi kulelere sahip olan Gürcistan devşirme oyuncu olarak da Haynes’ı kullanıyor. Ukrayna ile 3.lük mücadelesi verecekler ama nefesleri yetmeyecektir muhtemelen.

Rusya;

Khvostov – Ponkrashov - Bykov
Shved -Fridzon
Kirilenko - Monya
Khryapa – Vorontsevich - Antonov
Mozgov – Shabalkin

Geçtiğimiz Dünya Basketbol Şampiyonası’nda çok kısıtlı bir takım görüntüsü çizen Rusya’nın o halinden eser yok. O turnuvada olmayan Kirilenko ve Khryapa’nın katılımıyla çok iyi bir takım görüntüsü veriyor Rusya. David Blatt bu takımdan %100 verim alırsa Rusya için yarı finalin ciddi bir adayı diyebiliriz.

Yetenekli genç oyuncu Khvostov Rusya’nın ilk 5’inde başlayacak. Combo guard Ponkrashov oyun zekası ve yaratıcılığı ile Bykov da savunması ve dağıtıcı özelliği ile Khvostov’a yardım edecek.

2 numarada Blatt’ın oyuncu tercihleri Shved ve Fridzon’dan yana oldu. Shved genç ama hücumdaki yaratıcılığıyla yıldız potansiyeli olan bir oyuncu. Fridzon da her zaman belli bir katkı veren bir oyuncu. Kötü diyemesek de Rusya’nın en zayıf bölgesi burası diyebiliriz.

Turnuvanın en iyi oyuncularından, savunma ustası, her şeyi yapabilecek ve oynamayı özlemiş bir Kirilenko’yu izlemek güzel olacak. Yedeğinin Monya gibi iyi bir oyuncu olması ile de kısa forvet pozisyonunda Rusya gerçekten çok güçlü diyebiliriz.

Uzun rotasyonunda uzun forvet pozisyonunda Khryapa ve Vorontsevich gibi birbirinden değerli 2 oyuncuya sahip bir takım Rusya. Bunların yanında oynayacak oyuncuların Mozgov gibi bir yıldız ve Shabalkin olduğunu da düşündüğümüzde Rusya’nın ne kadar tehlikeli uzunlarının olduğunu anlamakta zorluk çekmeyiz.

Kağıt üzerinde özellikle 1-3-4-5 pozisyonlarında çok iyi bir kadrosu var Rusya’nın ve bunun yanında zaten rakibi bezdirecek derecede savunma yapan takımlarına Kirilenko gibi her açığı kapatan ve bu işin en iyisinin eklenmesiyle birlikte Rusya gerçekten korkutucu bir takım oluyor. Gruplarında zorlanacakları sadece Slovenya’nın olması, çaprazdan da sadece 2 iyi takımın gelecek olmasıyla çeyrek finali zaten ceplerine koyuyorlar. Yarı final için ise karşılarına gelecek takım çok önemli. Burada muhtemelen Türkiye yada Almanya rakipleri olabilir. Ama işler onlar açısından yolunda giderse Rusya finalde İspanya’yla mücadele eden takım olur bu kadrosuyla.

Slovenya;

Lakovic – Rupnik – Z.Dragic
Dragic – S.Udrih - Ozbolt
Murica - Jagodnik
Smodis - Slokar
Lorbek – Begic

Turnuvaların gönülde taht kuran ama hiçbir zaman önemli bir başarı yakalayamamış takımı Slovenya için bu sefer de madalya umudu az gibi gözüküyor. Nachbar, Vujacic, Beno Udrih, Brezec gibi isimlerin yokluğu onlar için büyük handikap. İnsan bir turnuvaya da tam kadro gelseler ne yaparlar acaba diye düşünmeden edemiyor.

Guard pozisyonunda çoğu zaman çift guard oynamayı tercih eden Slovenya’da Lakovic ya da Dragic’den biri benche gittiğinde diğeri genelde sahada kalıyor. İki adet birbirine benzeyen müthiş hücum gücü olan, biri çok tecrübeli, biri çok genç ve enerjik iki oyuncusu Slovenya’nın Lorbek ile beraber en büyük kozu olacak.

Çift guard oynamadığı zamanlarda 2 numara pozisyonunda Samo Udrih ve Sasa Ozbolt’u tercih ediyor Slovenya. Bu iki oyuncu da iyi rol oyuncuları ve iyi diyebileceğimiz ceza şutları var. Bu bölgede de opsiyonları fazla olan bir Slovenya takımı izleyeceğiz.

Diğer isimlerin yokluğu bir şekilde kapatılır ama Nachbar’ın yokluğu kapatılamayacak kadar önemli Slovenya için. Onun yokluğunda genç Murica ilk 5 başlayacak ve savunma-ribaund katkısı vermeye çalışacak. Yedeği ise artık çok yaşlanmış ve belli sürelerin üstüne çıkamayacak Jagodnik. Bu oyuncuları rakiplerin, özellikle gruplarında rakipleri Rusya’nın kısa forvetleriyle karşılaştırdığımızda çok zayıf kaldıklarını görüyoruz.

Uzun rotasyonunda Avrupa’nın belki de en iyi hücum repertuarına sahip uzunu Erazem Lorbek, dış şutlarıyla skor katkısı veren Slokar, bir zamanların Avrupa’da en etkili uzunlarından, şimdiyse eski günlerine dönüş yapmaya çalışan Matjas Smodis ve 2.16’lık Mirza Begic ile Slovenya’nın iyi sayılabilecek bir pota altı olduğunu söyleyebiliriz. Hücumda hiçbir sorun çekmeyecek bu uzunların savunmada vereceği katkı Slovenya’nın yerini belirleyecek.

Slovenya eksikliklerine rağmen yine bu turnuvanın iyi takımlarından biri. Gruplarında Rusya’yı geçmeleri kolay gözükmüyor ama çaprazdan 3.sırada gelecek takımı yenip en kötü ihtimalle 4. olarak adlarını çeyrek finale yazdırırlar. Çeyrek finalde ise işleri hiç kolay değil, o yüzden tahminimiz çeyrek finalde elenecekleri yönünde olacak.

Ukrayna;

Lukashov - Zabirchenko
Burtt – Kolchenko - Lypovyy
Pustozvonov - Saltovets
Pecherov – Lishchuk - Kozlov
Fesenko – Kravtsov

Düşebileceği en güzel gruba düşen Ukrayna 3.lük için Gürcistan ile mücadele edecek. Pecherov, Fesenko, Lishchuk, Kravtsov gibi değerli uzunlarının yanında Burtt gibi bir guardlarının olması onu kendisiyle eşdeğer görebileceğimiz takımlardan ayıran en önemli özellikleri. 2. tur gruplarına kalacaklardır ama oradan öteye gitmelerine mucize bile diyemeyiz.
 
Rusya , bence bu grupta Slovenya dışındakilere en az 15 (sıkmaz bırakır o ayrı) , Slovenya'ya da en az 10 fark yapıp namağlup çıkar üst tura. Shved çok konuşulur bu turnuva sonunda bana göre ama topun elinde olması için Ponkrashov gibi bi freni pek oyunda tutmamak lazım.
Slovenya ise 2. olmak için düşmüş resmen bu gruba. Zaten 3 numaraya benzeyen sadece 1 oyuncuları var. Lakovic - Udrih - Dragic üçlüsünü aynı anda sahaya sürüp ''çılgın proje'' deneyeceklerdir ama zor tutar gibi gözüküyor.
 

Üst