Elma ile armutu karıştırmak sanırım bizim en büyük yanlışımız, millet olarak.
Geçen sene Ermal'in varlığından herkes memnundu sanırım, bu sene boşluğunu doldurmak için teknik kadro transfer yapmayacağız demesine rağmen alternatifler arıyoruz. Şuan 5 numaraya sahip olmadığımız düşüncesi, hangi basketbol gerçeği ışığında doğru? Uzun oyuncularda hareketli olmanın ve birden fazla noktaya katkısı olan oyuncuları tercih eden teknik kadronun kurduğu uzun rotasyonumuzda, Furkan ve Luksa ikilisi tanımı tamamiyle karşılıyor. Eğer biz bahsedilen kalıplı, oyununun en büyük ve tek silahı olan sırtı dönük, ağır bir pivot alsaydık, düşünülen sistemin sahaya yansıyışı yine aynı olabilecek miydi? Allah aşkına biz Furkan'ı 5-7 dakika aralığında oynatmak için mi aldık? 2 sene peşinden bu kadar ısrarlı bir biçimde bunun için mi koştuk?
Düşünülen sistem ve yerlerine gelen oyunculardan bir tereddütüm yok. Var olacak tereddütleri, takımımıza yeni katılan bir oyuncunun sakatlanmasıyla giderilmesini istemek ayıbın ötesinde bir şey. Değil iki ay, ben hiç bir oyuncumuzun 2 gün bile sakatlanmasını istemiyorum. Sonuçta takıma katılan bütün bu isimler, teknik kadronun süzgecinden geçtiler ve bu sistemi devam ettirecekleri inancında olan oyuncuların sakatlanmaları güzel hissettirmez teknik kadroya.
Hiç kimseyi art niyet ile suçlamadım, hiç kimsenin de Galatasaraylılığını irdelemedim, bu forumda böyle yetkilere sahip olan birisi yok zaten. Ancak takıma katılan ismin sakatlanmasını istemek -her ne şart ve her ne süre olursa olsun- ayıptır. Bunun da gayet normal bir şeymiş gibi karşılanması beklenemez, böylesine farklı fikirlerin olduğu büyük bir forumda. Eğer birbirimizin düşüncelerine karşı çıkmayacak isek, tartışmayacaksak, kapatalım forumu gidelim, hiç bir işlevi kalmıyor çünkü forumun bu türlü.
Son olarak, rica ediyorum birbirimize hakaret etmeden tartışmayı sürdürelim.
Güzel söylüyosun da ortada olan bazı gerçekler de var Arda..Biz millet olarak önlemi baştan almak yerine anca yumurta kapıya dayanınca çözüm bulmaya çalışırız..Galatasaray olarak biz de bu gruba dahiliz..Sadece biz değil yanlış anlaşılmasın,herkes böyle bizim ülkede..
Dikkat edersen Oktay hoca veya yönetim de aynı tarzda açıklamalar yaptı hep bugüne kadar..5 numarayı böyle deneyeceğiz,3 numara da önce Shipp'i deneyeceğiz,olmazsa transfer yapacağız gibilerinden..Bence denenmesi iyi bir şey ben Oktay hocaya güveniyorum,ama başarısız olursa aynı şekilde bu onun ve ekibinin başarısızlığı olacaktır..Bu iş böyledir çünkü,riskli kararlar verirken olası kötü sonuçlarına katlanmasını da göze alacaksın..Tabi her insan gibi Oktay hocanın da hata yapma lüksü var,hatasını çıkar söyleriz ama yine destek oluruz orası ayrı..
Açıkçası ben kararsızım bu uzunlar konusunda..Ne çok süper olduk diyen arkadaşlar kadar iyimserim,ne de bu uzunlarla hiç birşey yapamayız diyen arkadaşlar kadar kötümserim..Bekleyip görmek lazım..Her ne kadar eli ayağı titreyecek olsa da Furkan'dan çok ümitliyim ve ona rotasyon adamı gibi davranılmasını doğru bulmuyorum..Çok önemli katkılar verecektir..Andric'in performansını zaten biliyoruz..Cevher'den de aynı şekilde çok umutluyum,bence Tutku ve Ermal gibi bizde iyice yıldızlaşacak..Songaila ile ilgili görüşlerimi daha önceden de söyledim,çok çok önemli bir oyuncu bence..Ayakları çabuk,orta mesafe şutu çok iyi ama herşeyden önemlisi tam bir savaşçı..E Litvanya ekolünden bahsetmiyorum bile..
Bence biraz bekleyip görmek lazım..Eğer ki Oktay hoca kafasındaki planları sahaya yansıtmada başarılı olursa rakiplere çok büyük gözdağı veren ve çok çok ters gelen bir takım olacağız..Kazanırız kaybederiz ayrı ama özellikle enerjimizle rakip takımları fazlasıyla yoracağımız kesin..Yani yensek de yenilsek de bu takım enerjisiyle büyük keyif verecek bizlere..Umarım planlar umulduğu şekilde gider..
Gitmez ise de,Oktay hoca gerçek bir 5 ve gerçek bir 3 numara transferi yapmamanın cezasını çeker..Ama dediğim gibi yine arkasında oluruz..Madem ki büyük bir kulubüz,madem ki büyük bir camiayız,bünyemizde barınan insanların hata lüksü olmasını,bizimle beraber olgunlaşmasını sağlamalayız..
İlhan'ın dediklerine gelince de..Bence Arca sen de dahil o konuda hatalısınız..Özellikle senin forum yöneticisi olarak üzerine gitmek ve ateşi körükleyecek(bilerek yapmıyorsun tabi ki ama,ister istemez öyle oluyor,ne demek istediğimi anlıyorsun) sözlerden kaçınman gerekirdi bence..
Sonuçta İlhan benim ilk cümlemdekinden şikayetçi olduğu için böyle bir şey söyledi..Hangi Gsli ister oyuncusu sakatlansın..Ama biz bunun örneklerini daha önce çok yaşadık,önlem almayız almayız(ben bekleyip görelim diyorum ama İlhan uzunları yetersiz buluyor,saygı duymak lazım)
sonra oyuncular sakatlanınca ah keşke şöyle yapsaydık böyle yapsaydık deriz..O da bundan ağzımız çok yandığı için bari baştan sakatlansın da hemen birini daha alalım,sonra kısa süre içinde o da dönsün diyor..Hangi mantıklı insan böyle plan kurar yoksa ? Kendi düşünceleri doğrultusunda şikayetçi olduğu konuda haklı,o yüzden söyledikleri de haklı..Uzunların eksik olduğunu düşünenler daha iyi anlaycaktır İlhan'ın demek istediklerini..
Ben de tam ortada olduğum için,aslına bakarsan daha olumlu bakan biri olmama rağmen onun ne demek istediğini anlıyorum..O yüzden yazılanlara bu kadar tepki göstermeden,neye dikkat çekmek istiyor,neyi anlatmak istiyor onlara bakmalıyız..Söylediklerinin kötü niyetli olduğunu düşünsem veya acımasızca konuştuğunu düşünsem,hele de Songaila'yı çok sevenlerden biri olarak ben tepki gösterirdim başta..