Devler Ligi

Acun Ilıcalı yeni bir programlar yarından (11.10.2009/20.00) itibaren yeni bir programa başlıyor: Devler Ligi.

Pascal Nouma, Sergen Yalçın, Tanju Çolak, Hakan Ünsal, Pierre Van Hooijdonk, Elvir Boliç'in kaptanlıklarını yaptıkları takımların mücadelesi her pazar ekranlarda olacak.

Takımlar ve isimleri şöyle:
Tanju & Devler
Sergen &Devler
Pascal Nouma & Devler
Van Hooijdonk & Devler
Hakan Ünsal & Devler
Boliç & Devler

Maçları Erman Toroğlu yönetecek, Rıdvan Dilmen yorumlayacak. Maçlarda uygulanacak kurallar şöyle:
-Saha, 42- 45 m boyunda, 25 m genişliğindedir.
-Zemin suni çimdir.
-Normal Futbol topu kullanılacaktır.
-Devler Ligi'nde 6'sı esas, 3'ü yedek toplam 9'ar oyuncudan oluşan 6 takım yarışır.
-Takımlar liderlerinin isimleriyle anılırlar, liderler aynı zamanda koçluk yapar; ayrıca teknik direktör kullanılmaz.

-Maçlar minimum 15'er dakikadan 2 devre olarak oynanır.
-Oyunda ofsayt ve taç yoktur.
-Kırmızı kart, oyuncunun maçtan çıkarılması 3 dakika yerine yeni oyuncu girememesine sebep olur.
-Her takım istediği kadar oyuncu değişikliği yapabilir. (6 esas 3 yedek oyuncunun maç süresince oyuna giriş çıkışlarında herhangi bir sınırlama yoktur)
-Lig süresince toplam 48 maç oynanır. Bunların 44'ü esas, 4'ü play-off maçıdır.
-Puan usulü lig sistemi uygulanacaktır.
-Tur atlayanlar; takımların tamamı birbirleriyle yarıştıktan sonra düşük puanları sebebiyle son ikiye kalan takımın play-off maçı sonucuna istinaden kaybeden takımın elenmesiyle belirlenir. Her turda 1 takım elenir. 2. Turdan sonra, yani diğer bir deyişle 4 takım kaldığında çift devreye geçilir

Maç dağılımı:
1. turda 6 takım,15 maç yapacaktır.
Daha sonra puan usulüne göre en az puanı alan iki takım play-off maçı oynayacak, kaybeden takım elenecektir.

2. turda 5 takım, 10 maç yapacaktır.
Daha sonra puan usulüne göre en az puanı alan iki takım play-off maçı oynayacak, kaybeden takım elenecektir.

3. turda 4 takım 6 x 2 maç yapacaktır.

4. turda 3 takım 3 x 2 maç yapacaktır.

5. turda 2 takım Final maçı oynanacak, turnuvanın şampiyonu belli olacaktır.
Maç sonucunda eşitlik halinde maçın galibini penaltı atışları belirleyecektir.

Tur sonunda eşitlik halinde, o turdaki gol averajına bakılır.

İlk hafta maçları oynandı, sonuçları yarın akşam (11.10.2009/20.00) öğreneceğiz. İkinci hafta maçlarının programı ise:

14-10-2009 Çarşamba günü saat 17:00 ve 19:00,
15-10-2009 Perşembe günü saat 19:00 ve 21:00 şeklinde. Maçlar Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonunda ve seyiciler için ücretsiz.

(Editörün Notu: Acun yine, yeni bir formatla karşımızda. Beğenilip-beğenilmeyeceği pek belli olmasada 6 takım ve eleme usulü olduğu düşünülürse fazla sürmeyecek. İlk bölüm fragmanlarından anladığım kadarıyla Erman Hoca yine ortalığı karıştıracak, Tanju'yla didişmeleri baya ilgi çekecektir eminim hemde henüz ilk bölümden -tabii ilk hafta elenmedilerse- )

İzleyen var mı bilmiyorum ama çok yapmacık ve düzmece geldi ilk program bana. Hele Tanjunun itirazları, Erman Toroğlunun 50 yaşındaki eski topçulara fırça atması falan.

Ah Hayrettin ah! :)

Maç penaltılara kalınca, aklıma Gençlerbirliği kupa maçı geldi; ama bu sefer bir kurtarışı var. :)

Tanju çok gereksiz konuşuyor, evet. Program özetlerinde de sürekli Tanju'nun itirazları gösterildi ki, program beklenip izlensin diye.

Söz konusu Hayrettinse gerisi teferruatttır : )

Bende izledim maç olayı falan iyi olmuş ya.
İzlenir yani bu program : )

Canberk Işcan' Alıntı:
Bu yıldızların arasında Hagi gibi bir yıldızda olmalıydı.

Hagi gelir mi bilmiyorum ama transferler olacak, yeni oyuncular takımlara gelecek. Kimin nereye geleceği belli değil henüz.

İlk maçlar sonunda Hakan Ünsal'ın takımı en büyük şampiyonluk adayı gibi. Hakan Ünsal'ın takımı en genç ekip. Futbolu kısa zamanda bırakanlardan oluşuyor Hakan Ünsal, Ahmet Yıldırım, Ümit Davala gibi. Yalnız takımlarında golcü yok. Golcü transferiyle şampiyon olabilirler.

Hakan Ünsal'ın takımını görmeden önce Sergen'in takımı en güclü diyordum ama şimdi kararım değişti genç ve iyi bir takımı var Hakan Ünsal'ın ama golcüleri yok İbrahim Abinin dediği gibi.

Volkan Kızıltaş' Alıntı:
Hakan Ünsal'ın takımını görmeden önce Sergen'in takımı en güclü diyordum ama şimdi kararım değişti genç ve iyi bir takımı var Hakan Ünsal'ın ama golcüleri yok İbrahim Abinin dediği gibi.

ben sergenin takımını görmedim ama hakan ünsalın takımı rahat şampiyon olur.golcü konusuna gelinirse saffet akyüz futbolcuyken süper bi golcüydü.devler ligindede girdiği gibi attı golünü zaten.m.gönülaçar da hem genç hemde golcü bi futbolcudur ama sağlı sollu orta açmak lazım :p hem hakan ünsal kaleden vursa yine bişiler olur yani.a.yıldırım 3 gol attı ,ü.davala da golcü kimliğini gösterir yakında.gol problemi olmaz bence.vedat bekir h.ünsal aynı anda oynadığında bizim defanstan daha iyi savunma yapıolar ayrıca :p

Tanju' nun golü harikaydı akşam, o futbolu bıraktı o golleri göremedik bir daha.

Bu arada bizim eski futbolcuların takımları 2 de 2 ile gidiyorlar.

dün akşam rastgeldim.. gerçekten ne kadar sevmediğim adam varsa oradaydı.. tanju cehaleti, boş konuşmaları ile yine gündeme gelmeye çalıştı.. bir de güzel röveşata golu attı.. artık hayattta susmaz.. hakan ünsal, galatasaray'ı vefasızlıkla suçladığı zamanlar dışında kalan kısa süreyi burada değerlendirecekmiş.. tabii bir de her gün berbere gidip favorileri düzelttirme işi var.. haftaya da hasan şaş geliyormuş.. o da florya'da petrol mü çıktı diye -kendi seviyesi -düzeyinde galatasaraya laf atıyordu.. kendi gibi adamlar içinde dolaşsın dursun.. bir arkadaş hagi de gelsin demiş.. o da gelsin tam olsun.. hakeme tükürür falan.. eğlendirir milleti.. bir daha izlemeyi kesinlikle düşünmüyorum kendi adıma..

Acun her zamanki gibi harika bir işe imza atmış.Format çok iyi.İlk gün izlediğimde fazla beğenmemiştim ama çarşamba ve perşembe maçları çok iyiydi.Hatta çarşamba günü milli maça bakmak yerine Devler Ligi'ne baktım.Bu bir TV-şov programı olduğu için bazı yapmacık hareketlerin olması çok normal.Tabi bunun ölçüsünü kaçırmamak lazım.

Pierre Van Hooijdonk sahiden çok güzel oynuyor.Bu haliyle Süper Lig'te rahat oynar bence.Hakan Tecimer'de çok iyi.Tanju'nun takımındaki Hamza'da dün çok güzel bir asist yaptı, usta işi bir gol attı.Sergen'de çarşamba günü çok iyiydi fakat galip gelemediler.Ergün'de ve Hakan'da bir şeye dikkat ettim.Profesyonel kariyerleri boyunca çekmedikleri kadar çok şut çekiyorlar.

Her seferinde bu yaşımda Gs'de rahat oynarım diyen Hakan Şükür de keşke oynasa bu organizsayonda.

Hasan'da katılacakmış haftaya.Saha içindekiler kesmez onu artık Acun'u, Rıdvan'ı falanda çalımlamaya kalkar şimdi Hasan. ;)

Hagi'nin ne işi var böyle yerde : )
Tv lerde o kadar dizi varken en azından farklı birşey izlemek eğlenceli geliyor.

Hamza Hamzaoğlu ve Ergün Pembe için izliyorum desem yalan olmaz.

Tanju'da kardeşim ne itici bir insansın sen ya , Maradonasıymış bu ülkenin.Kendini beğenmiş...

Fragmanlarını gördüm gelecek haftaki programın, en sert geçen maç H.Ünsal ve Tanju'nun maçı.
Bizi zaten içimizdeki İrlandalılar parçalayabilir...Bunu bize tekrar gösterdiği için Acun'a ve ekibine teşekkürler.

Herkes Tanjuya yüklenmiş ama adam yanlış bişey söylemedi. Ben böyle kendini begenen, kendine güvenen iddialı adamları da severim.

Rahmetli Metin Oktayı izlemek bize kısmet olmadı O'nun golcülüğü nasıldı bilemiyoruz ama bu gözler Tanju Çolak'ı canlı canlı izledi. Bugüne kadar gördüğüm, izlediğim en iyi golcüdür Tanju. Son vuruşları onun kadar iyi yapanını da görmedim bu ülkede. O yüzden bu ülkede gol dendi mi akla ilk gelen isimdir belki de.

Geçen akşam ki programı izledim de attığı 2 gol var ki birbirinden güzel. Hele son attığı golde heyecandan ayağa fırladım desem yalan olmaz. Hala toplara çok iyi vuruyor.

Küçüklüğümün idollerindendir Tanju. Ben kendimi Galatasaraylı hatırladığımda Prekazili Tanjulu takımı tanıdım. O yüzden o takımın ve o oyuncuların bende yeri çok ayrıdır.