Devrim Arabaları

İlginç bir şekilde film Trabzon'da ki sinemalarda vizyona girmedi, bunun yanı sıra gelecek programlarda da gözükmüyor.Anlamadım bu ne gerizekalıca bir iştir.

Film de kullanıldı mı bilmiyorum ancak ilk denemede benzini biten araba için duyduğum tek söz var ki herşeyi anlatıyor hayatımızla ilgili olarak.

'Avrupalı gibi yaptınız, Türk gibi unuttunuz.'

Bencede mükemmel bir film,Mutlaka gidilmeli

Bağımsız ? türk basını Can Dündar'ı pohpohladıgı kadar birazda şu filmin hakkını verebilse ne güzel olurdu...

Evren YILMAZ' Alıntı:
Bencede mükemmel bir film,Mutlaka gidilmeli

Bağımsız ? türk basını Can Dündar'ı pohpohladıgı kadar birazda şu filmin hakkını verebilse ne güzel olurdu...

'Zaten, Devrim adında bir arabanın sokaklarda dolaşmasına izin vermezlerdi.'

Sanırım replik buydu. Bu durumun bir başka versiyonu olsa gerek.

Bu arada bir kitap da çıkmış Devrim Arabaları'yla ilgili, onu da okumayı düşünüyorum.

Film bittikten sonra bir tiyatroda gibiymiş hissettim kendimi.Alkışlayacaktım neredeyse.

Recep İvedik gibi filmler o kadar izleniyorsa,şu filmi de en azından 1 milyon kişi izlemeli aslında;ama senin de söylediğin gibi basın yeterince ilgili değil.

Film başlarken Cemal Gürsel'in sanayi konferansında söylediği bi söz benim hala kafamı kurcalıyor"Bir vapur pamuk satıp birkaç otobüs alabiliyoruz".Bu sözün üstünden 47 yıl geçti ama değişen pek birşey yok.Şimdi tırnak kadar mikroçip almak için [sallıyorum]ya yarım ton buğday satıyoruz ya da 1-2 araba veriyoruz.O dönem bu arabaların seri üretime geçmesi için muhalefetin yorumu ise 7-8 yaşındaki çocukların bile güleceği bir söz"Eğer biz bu arabaları seri üretirsek Avrupa bize kızar ve fındığımızı almazlar." Filmi o dönemdeki halkın ve gazetelerin bakış açısını çok iyi anlatıyor.Türk sinemasının yüz akı filmlerinden.

Burak Barut' Alıntı:
İlginç bir şekilde film Trabzon'da ki sinemalarda vizyona girmedi, bunun yanı sıra gelecek programlarda da gözükmüyor.Anlamadım bu ne gerizekalıca bir iştir.

Film de kullanıldı mı bilmiyorum ancak ilk denemede benzini biten araba için duyduğum tek söz var ki herşeyi anlatıyor hayatımızla ilgili olarak.

'Avrupalı gibi yaptınız, Türk gibi unuttunuz.'
karabüktede aynı şekilde..
ne vizyona girdi,ne de gireceklerde var.. hadi karabükte normalde,trabzonda garip olmuş cidden.

Birkaç yürekli çıkar devrim yapmak için; ama bu ülke için çarpan bu yüreklere destek olmak gerekirken köstek olmaya çalışan elbet bazı insanlar çıkar güzel ülkemde. Azmin, hırsın, inancın yer aldığı güzel bir Türk filmi.

8/10

"Zaten adı "Devrim" olan arabaların sokaklarda dolaşmasına izin verilmezdi ki..."

Türkiye gerçeğini, Türk halkının olaylara bakış açısını ince ince veren Devrim Arabaları´nı izlemek, izlettirmek gerek...

Onur Balcı bugünlerde okuduğu yazılı kağıtlarında verdiği bol notların intikamını, bu filme verdiği notla almış gibi duruyor : )

Benim notum 9/10

O hırs, çalışma azmi biraz daha fazla hissettirilebilirdi sanki. Biraz yüzeysel geldi bana. O yüzden kırdım 2 puanı. : )

Bir de, filmin konusuyla ilgisi yok; ama bebek hiç gösterilmedi. Hamile kadın uzun süre gösterildi; ama doğumdan sonra bebek gösterilmedi. Bebek gösterilip adını Devrim koymak, filmin konusuyla bağdaşırdı.

Aslında bebeğin adının Devrim olmasını ben de beklemedim değil. Sonuçta hem kız hem erkek çocuğuna uyan bir isimdi. Ancak projeden önce isim konusunda karar verdikleri için çok da yadırgamadım.

Çalışma azminin yüzeysel verildiği fikrine katılmıyorum Onur Bey, bunu çürütmek mümkün ama filmi izlemeyenlerin küfrünü yemek istemem : )

Ben de şeye çok takıldım.Vahide Gördüm mutlu haberi verirken biraz tedirgin, düşünceliydi.Filmin sonuna kadar burdan kesin bir şey çıkacak diye bekledim ama bir şey çıkmadı.

İzlemek istediğim filmler; Mustafa ve Devrim Arabaları...

Sonunda merakla beklediğim film Devrim Arabaları şehrimize geldi. Haftaya cuma için biletimi şimdiden aldım biter korkusuyla! Sabırsızlıkla bekliyorum...

Bugün bir gazetede Tolga Örnek'in röpörtajı vardı okudum ve çok üzüldüm film battı falan demiş eğer söylediğiniz gibi güzel bir filmse yazık olmuş. Bizim buraya geldi gitti bile artık istesemde izleyemem:(

Bu filmi izleyemedim diye çok üzülmüştüm ama Nisan'da tekrar vizyona girecekmiş bu haberi okuduğumda çok sevindim kesinlikle aynı hataya düşmeyeceğim sabırsızlıkla Nisan ayının gelmesini bekliyorum gelir gelmez gidip izleyeceğim.

tam düşündüğüm, beklediğim gibi olmuş... acıyla, gözlerimiz dolarak izleriz.. ama film bitince normal hayata döner, sömürülmeye, içimizdeki hainlerle yaşamaya devam ederiz..

uğur polat'ın canlandırdığı karaktere (adını hatırlamıyorum, hatırlamasam daha iyi) benzer insanlardan şu anda hükümette, mecliste, basında yığınla yok mu ? başbakan kim olursa olsun, gidip amerikadan icazet almıyor mu her hareketi için.. bırakın başbakanı , politikaya girmek için bile böyle değil mi.. mustafa sarıgül şimdi parti kuruyor.. yazın neden amerika'ya gittiğini açıklasın, biz de bilelim...kimlerden izin aldı, kimlerden ne söz aldı.. bizi yönetenler, yönetmeye talip olanlar bu haldeler.. arabayı yapmış olsak ne olur, yapmasak ne...